Deputat PSD, in Vocea Rusiei: Romania a depasit statutul de colonie, Basescu e suparat

Duminica, 07 Iulie 2013, ora 11:49
2850 citiri
Deputat PSD, in Vocea Rusiei: Romania a depasit statutul de colonie, Basescu e suparat

Deputatul PSD Bogdan Diaconu lauda vizita prim-ministrului Victor Ponta in China, afirmand ca astfel tara si-a depasit "statutul de colonie", fapt care l-ar supara pe presedintele Traian Basescu.

"Succesul premierului Victor Ponta in China a deranjat multe capete luminate, printre care, la loc de cinste, se afla si Traian Basescu. Fireste ca orice reusita a premierului este o catastrofa pentru Basescu, PDL, Miscarea Populara si fanii portocalii (...). Romania a redevenit o tara, pe cine supara acest lucru?", scrie deputatul PSD, pentru Vocea Romaniei.

Acesta este de parere ca Palatul Cotroceni a transmis un mesaj ca nu avem nevoie de un parteneriat strategic cu China: "Noi trebuie sa stam cuminti in cusca si sa primim din cand in cand cate un os, nu sa fim o tara puternica si care isi decide singura propriul destin si parteneriatele in functie de interesele nationale. Acesta este mesajul de suparare al presedintelui Basescu, dar si al tuturor care nu vad cu ochi buni cum Romania se deschide catre Asia".

Ponta, la intalnirea cu presedintele Chinei: Vrem sa fim cel mai bun partener al vostru

Bogdan Diaconu lanseaza un atac si asupra presupusilor adversari ai Guvernului, a caror "viziune 'progresista'" devine mai clara ca niciodata, asemenea dorintei de a tine inchise "granitele si oportunitatile Romaniei"

"Ca sa-i negi sefului Guvernului dreptul de a face vizite oficiale in alte tari decat in cele europene mi se pare a arata prea pe fata ca aveam un statut de colonie", noteaza social-democratul.

"Asia nu e condusa insa de prietenii lui Basescu, asa incat, de acolo, o guvernare stabila, investita printr-un vot popular covarsitor, se vede altfel. Probabil ca cei care l-au invitat pe premier nu-i citesc pe parerologii portocalii, nici nu-si seteaza ceasul dupa buna dispozitie a Cotroceniului", mai afirma Bogdan Diaconu.

Acesta reia ideea de colonie, precizand ca Romania "a depasit acest statut", redevenind o tara.

"Nu am stiut, cand am vazut derularea turneului asiatic, ca aceasta iesire din izolare a Romaniei si faptul ca a redevenit o tara, depasind statutul de colonie, va starni un asemenea cuib de vipere. Doar o colonie nu are voie sa-si desfasoare relatiile externe dupa cum considera de cuviinta si dupa cum ii este util", scrie deputatul PSD.

Ponta asteapta bani de la chinezi pentru infrastructura si energie: Toata lumea vrea la Beijing!

Nu in ultmul rand, acesta considera ca Romania are nevoie de un parteneriat strategic cu China, de tarile din Asia, dar si de "o relatie pragmatica si constructiva cu Rusia", si nu de "atitudini copilaresti de genul ne luam jucariile si plecam".

"Nu avem unde sa plecam, traim in aceasta lume in care puterile non-europene au un cuvant din ce in ce mai greu de spus. Tehnica strutului, cu bagatul capului in nisipul de la Cotroceni (...) nu functioneaza in politica internationala", mai spune Bogdan Diaconu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
”Cei mai mulți bani din PNRR ajung la companii de stat românești conduse falimentar”. Acuzațiile REPER
Ultimul studiu elaborat de Parlamentul European care analizează sumele încasate de top 100 beneficiari din PNRR-urile fiecărui stat membru UE ne plasează pe ultimul loc din Europa în ceea ce...
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
#Bogdan Diaconu Romania colonie, #Basescu Romania parteneriat China, #Ponta vizita China , #presedinte