Ziare.com

Deutsche Welle: Riscurile lipsei de moderatie

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 15:56

   

Deutsche Welle: Riscurile lipsei de moderatie
Presedintele Traian Basescu s-a pronuntat in favoarea interzicerii finantarii private a campaniilor electorale in cadrul unor dezbateri organizate de ISP, fundatie liberala afiliata partidului de guvernamant.

Presedintele a lansat ideea finantarii publice, avandu-l in stanga sa pe Valeriu Stoica, unul dintre promotorii gandirii liberale, noteaza Deutsche Welle.

Ideea a fost primita cu aplauze in grupul celor lipsiti de mijloace personale si care nu au legaturi cu mediile de afaceri. Amfitrionul dezbaterii insa, Valeriu Stoica, care tocmai spusese ca presedintele ilustreaza impecabil ideile liberale, a fost nevoit sa taca impietrit.

Pe scurt, presedintele a propus ca din 2012 campaniile electorale sa fie finantate exclusiv de la buget, pe baza unor standarde individuale de cost.

Citeste mai mult pe Deutsche Welle.
Citeste mai multe despre Traian Basescu basescu finantare partide
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 663 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

lol...

pai asa ... candidam toti!

 

ATAC LA SOCIATATILE PRIVATE DIN ROMANIA,SECURISTUL BASESCU TRAIAN ESTE UN DICTATOR CE SE IMPUNE CEAS DE CEAS.PANA CAND?

citat:

"Nicăieri insă nu se aplică o finantare exclusiv publică. Finantarea privată este, in ciuda scandalurilor frecvente pe care le prilejuieste, sursa cea mai importantă de bani, deoarece ea garantează in cele din urmă autonomia organizatiilor de partid. Cu toate că partidele joacă un rol eminamente public, (in Romania sunt "persoane juridice de drept public") ele răman asociatii private ale cetătenilor liberi, distincte de institutiile si organizatiile statului.

Propunerea presedintelui Traian Băsescu merge la extremă. Ea interzice finantarea privată pe care o consideră a fi răspunzătoare de coruptia politică. "Este singura solutie, a spus presedintele, să terminăm cu clientela din afara clasei politice". Dar odată pusă in aplicare, această regulă va conduce, asa cum arată o intreagă literatură politică, la o birocratizare a partidelor si la crearea unor elite de partid desprinse de cetătenii pe care pretinde că ii reprezintă. Romanii si esticii in general stiu prea bine ce inseamnă o "nomenclatură de partid" cu toate conotatiile sale.

Lăsand la o parte neadecvarea sa cu lumea ideilor liberale, presedintele pare să recomande un exces de medicatie. Căutand prea energic să combată o boală, el riscă să provoace o multime de reactii adverse."

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6409622,00.html

Romania este singura tara din U.E cu risc de infometare,iar Basescu Traian are miliarde de euro din banii publici sa fie aruncati impostorilor care vad prin intrarea in politica o sursa de imbogatire?

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor