Dezvaluiri incendiare despre relatia Basescu-Taubman - vezi reactia Presedintiei

Marti, 29 Martie 2011, ora 18:47
9040 citiri
Dezvaluiri incendiare despre relatia Basescu-Taubman - vezi reactia Presedintiei
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, a tinut sa faca lumina in scandalul dezvaluirilor de la Ambasada SUA la Bucuresti declansat de Silviu Craescu, fost angajat al institutiei diplomatice in timpul mandatului lui Nicholas Taubman.

Intr-o declaratie pentru Q Magazine, Craescu povesteste cum Taubman nu-l agrea deloc pe Basescu, sustinand ca este un om in care nu trebuie sa aiba nimeni incredere niciodata, si aminteste si de un episod in care seful statului roman ar fi venit la resedinta lui ambasadorului in ziua suspendarii, fiind "sub influenta bauturilor alcoolice".

V. Turcan: Argumentele lui Craescu, puerile si foarte naive

In replica, Valeriu Turcan a prezentat, la Antena3 unde si Craescu era invitat, programul presedintelui Traian Basescu din ziua respectiva, aratand ca nu ar fi avut cum sa fie prezent la resedinta lui Taubman, asa cum sustine Craescu si ca este doar "un atac" pus la cale de Craescu, jurnalista Floriana Jucan si Sorin Ovidiu Vintu.

"Nicio secunda in calitatea de sef al statului roman presedintele Basescu nu s-a aflat la resedinta ambasadorului american, cu exceptia acelor evenimente internationale bine cunoscute, ziua Statelor Unite. Ca sa vedeti cat de aberante sunt acuzatiile. E o stare pe care incercati sa o induceti - sunt documente oficiale care atesta ca la 18:30 presedintele se afla la Palatul Cotroceni, intr-o sedinta cu consilierii, la 19 fara 5 a plecat la Piata Universitatii, la 19:00 erau transmisiuni in direct cu ce a vorbit acolo. Discursul a durat cca 20 de min si plecarea la 19:20.

Fost angajat la Ambasada SUA: Geoana era respectat, Basescu era urat

Pe drum de la Palat la Piata Universitatii doua televiziuni de stiri au avut instalate DSNG-uri care au preluat traseul coloanei oficiale. In ziua de 19 aprilie in jurul Palatului Cotroceni se aflau nenumarati jurnalisti care ar putea sa puna marturie ca presedintele se afla aici.

Argumentele domnului Craescu sunt puerile, foarte naive si cine si-a imaginat ca va reusi sa construiasca un caz de dezinformare a calculat gresit. (...) Eu o acuz pe doamna Jucan ca, impreuna cu domnul Vintu si cu domnul Craescu, incearca sa construiasca un atac la presedintele Romaniei", a declarat Turcan, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Taubman neaga: Sunt inventii!

Intr-un comunicat al Ambasadei SUA, Nichloas Taubman declara ca informatiile prezentate "sunt in intregime inventate si nu contin nicio urma de adevar".

"Comentariile lui Silviu Craescu din articolul aparut recent in revista 'Q Magazine' referitoare la incidente petrecute la resedinta sau la relatiile mele cu vreun cetatean roman in perioada mandatului meu de ambasador sunt in intregime inventate si nu contin nicio urma de adevar", se arata in declaratia lui Taubman.

In replica, Silviu Craescu spune ca un diplomat nici nu ar recunoaste vreodata, insa, in apararea sa, invoca relatia cu Taubman.

"Credeti ca un ambasador va recunoaste ce mi-a spus? El este un diplomat, da un raspuns diplomat. Dar am facut parte din familia lui. A venit la botezul fiicei mele. (...) Am 44 de ani, sunt un familist convins, n-am venit sa pun in pericol securitatea si familia. Am primit si amenintari. N-am facut decat sa raspund unei intrebari ale jurnalistilor", a spus Craescu, la Antena3.

Intr-o declaratie pentru Q Magazine, Silviu Craescu a povestit cum in ziua suspendarii presedintele Traian Basescu s-a dus la resedinta lui Nicholas Taubman pentru a cere sprijinul SUA.

"A venit atunci, in jur de ora 18.30, fara escorta SPP, insotit doar de o masina blindata de la SPP cu sofer, si a cerut sa-l vada pe seful meu. Am vazut un presedinte suspendat foarte slab, moale, aflat intr-o stare de intensa emotie si frica, plangand si fumand in acelasi timp, incercand sa se imprieteneasca cu mine si asteptand afara, langa garaj, pana cand a fost primit de ambasador in casa. Atunci a cerut ajutorul SUA si a promis multe!!!!", a declarat Silviu Craescu, pentru Q Magazine.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Traian Basescu Nicholas Taubman, #Basescu Wikileaks suspendare, #Basescu stare ebrietate , #presedinte
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Si uite asa,am incalecat pe-o sa si v-am ....pacalit pe toti.
I
I.E.Feher
rank 1
15 postari la "dezvaluiri incendiare", atat? si leca urla, are "dezvaluiri cutremuratoare", tot un fas; mey redactie voi chiar nu observati ca forumistii se retrag, scarbiti de voi?