Editorial: Domnule Basescu, alta treaba nu aveti?

Marti, 19 Februarie 2013, ora 12:31
7646 citiri
Editorial: Domnule Basescu, alta treaba nu aveti?
Foto: Arhiva

Astept din clipa in clipa ca Administratia Prezidentiala sa trimita mass-media o precizare: mesajul de pe Facebook in care Traian Basescu anunta ca intre domnia sa si PDL nu poate exista un dialog atata vreme cat conducerea partidului va fi asigurata de actuala echipa de politicieni este un fals.

Desigur ca va veni, deoarece, in naivitatea mea, imi imaginez ca domnul presedinte citeste in fiecare dimineata sintezele facute de serviciul de informatii si vede diverse necazuri ale poporului sau, poporul care l-a salvat, alaturi de Vasile Blaga si compania, de umilinta, in vara anului 2012.

Chiar daca nu se circumscriu prerogativelor sale - dar nici doina pedelista nu se afla acolo -, domnul Basescu afla asa: starea de ingrijorare a populatiei sporeste (nu vreau sa aud faza cu "de ce i-ati votat?"), alimentele s-au scumpit teribil (nici treaba aia cu "de ce au purces la o tentativa de lovitura de stat?"), sectorul privat gafaie (nici "v-am spus ca nu au strategie").

Sau, decat sa stea cu ochii lipiti de candidaturile anuntate pentru sefia PDL si sa vegheze ca nu cumva partidul sa ajunga in mainile cui are de gand sa-l predea lui Victor Ciutacu, si-ar putea clati privirea vazand cum mii de oameni de la Oltchim sau CFR Marfa sau alte companii din orase monoindustriale, acum cu inima cat un purice, se bucura vazand ca ii intreaba cineva de sanatate.

Ar mai putea, de pilda, sa dea o raita prin Transilvania si sa le explice unora mai batraiori, care au inca rani ale istoriei, ca imbecilii din Ungaria se pregatesc pentru alegerile de la anul, si, neavand solutii la economia de tip "junk", au deschis dulapul cu fantome.

Dar ce spun eu Romania, unde exista o putere legitima care din dorinta de a repara belelele lasate de Emil Boc, se invredniceste la altele si mai si? Ar putea sa ia Europa la picior si sa faca lobby pentru nenorocirea asta de Romania, ai carei oameni nu au nicio vina ca aleg mereu niste lideri tot mai natarai!

Sau sa descinda la cate-o casa de copii institutionalizati, sa-i ajute la lectii, caci din cauza ingradirilor bugetare impuse de FMI, organigramele nu permit personalului insuficient decat sa-i pazeasca sa nu se incaiere sau sa nu faca prunci inainte de vreme.

... Normal ca nu e treaba presedintelui! Nici cozile la taxe si impozite, nici executarile silite, nici autostrazile construite pe hartie, nici medicamentele oncologice, nici miile de procese deschise de bugetari, nici privatizarile la misto. Dar nici partidul, domnule Basescu, nu este principala grija a romanilor!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Basescu PDL Blaga, #Traian Basescu Udrea Boc PDL, #Traian Basescu presedinte atributii , #presedinte