Opinii: Don Base de Cotroceni

Duminica, 26 Septembrie 2010, ora 08:25
5178 citiri
Opinii: Don Base de Cotroceni
Foto: anxietatea.blogspot.com

Asa cum a promis dupa reinscaunare, Don Base de Cotroceni ne-a ciuruit. Fusese o promisiune ascunsa printre cuvinte, facuta imediat dupa ce si-a numarat procentele care l-au mentinut in fruntea poporului. Un popor care nu prea l-a mai vrut.

Don Base este prea mare pentru a cobori in strada sa discute cu protestatarii care ii cer socoteala pentru ceea ce le face. Prefera sa stea la divan cu ai sai consilieri si sa asculte povesti cu Alba ca Zapada. Cu politistii, chiar cei care il insotesc in fiecare dimineata si ii fac reverentios loc prin traficul de cosmar al orelor de varf, el nu vrea sa schimbe nici macar cateva cuvinte.

Nici ecoul lui Don Base, Emil Boc, nu a fost prin preajma sa le raspunda revendicarilor. Arunca doar zvonuri de la distanta. Ba ca ii mai trimite cinci zile pe luna acasa, ba ca le mai mareste putin salariile, ba ca le va fi putin mai rau, dar de la anul.

Ca orice mare sef, Don Base nu stie ca unii dinre cei care l-au chemat in strada isi risca viata la propriu in fiecare dimineata cand fac tot posibilul pentru a-i fi lui bine. Sa ii oferim un exemplu care poate il va convinge.

Intr-o dimineata din primavara acestui an, am fost martorul unui accident in care a fost implicat un politist. Se anunta trecerea coloanei prezidentiale pe bulevardul Eroilor Sanitari, care duce direct in curtea palatului Cotroceni.

Un politist pe motocicleta trebuia sa se asigure ca drumul e liber. Din pacate pentru el, un sofer de Dacie 1310 i-a taiat drumul. Politistul a fost aruncat cativa metri in sus si proiectat la mare distanta de motocicleta pe care o conducea. Am crezut ca a fost facut praf. Dar, din fericire, s-a ridicat si a eliberat bulevardul, pentru ca totul sa fie in regula.

La cateva minute dupa accident, a trecut si Don Base, fara sa aiba habar in legatura cu ceea ce era in urma lui. El trece nepasator printre toti si face slalom printre toate neplacerile, cu abilitatea-i binecunoscuta.

Nepasator Don Base trecea

Pensionarii il intreaba ce are cu ei de ii haituieste intr-un asemenea hal, urmarind impozitarea pensiilor cu orice pret. Persoanele cu dizabilitati ale acestei tari mor de foame, caci multe nu au mai primit bani de multe luni.

Cei seropozitivi traiesc o moarte lenta. Medicamentele pentru ei s-au terminat si toti implora cerul, neintelegand de ce i-au parasit toti. Toti sunt cetatenii acestei tari, indiferent cum ar fi ei. Nimeni nu ii mai vede. In planurile de reducere a cheltuielilor ei sunt, cu siguranta, o povara pentru Romania. Ca si pensionarii.

Presedintele nu poate simti acum pulsul acestei tari care e aproape de avarie. Deoarece Don Base spune ca nu mai este interesat de presa, il anuntam ca romanii se bat pe la cozile din benzinarii, dormind in strada cu o zi inainte pentru a cumpara benzina mai ieftina.

Daca tot este atat de mare jucator cum se pretinde, Don Base ar trebui sa ii ia putin de guler pe cei care, in saracia instaurata in tara, scumpesc si mai mult preturile. Benzina, de exemplu, a depasit de mult cele mai negre previziuni din trecut, conform carora putea ajunge la un ero pe litru. Cosmarul e si mai negru, caci un euro pe litru ni se pare acum un lux. Este doar un exemplu dintre cele numeroase.

Don Base de Cotroceni nu are cum sa priceapa revolta din sufletul oamenilor. Vede, deocamdata, ca ei mai ies in strada, mai arunca cu oua, il mai injura putin si pleaca acasa. In tot acest timp, se acumuleaza o tensiune care poate rabufni oricand. Don Base e nepasator la toate. Nici cu auzul nu pricepe, nici cu privirea nu dibuieste.

Cum poți să păcălești prețurile exorbitante la mâncare de la Otopeni. Pontul din aeroport pe care puțini îl știu FOTO
Cum poți să păcălești prețurile exorbitante la mâncare de la Otopeni. Pontul din aeroport pe care puțini îl știu FOTO
Prețurile din Aeroportul Otopeni sunt o adevărată sperietoare pentru călători, fiind considerate extrem de mari și exagerate în comparație cu puterea financiară medie a românilor....
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Traian Basescu, #greva politisti, #Cotroceni, #pensii, #salarii, #preturi, #Emil Boc , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Pai da , musiu Anghelov , Presedintele este la cheremul unei gloate inarmate , fie ea si politie , dupa dumneata . Care cum i se .... nazare , il cheama la ordine pe Presedinte , ca asa vrea pistolul lor .