Dumitru Zamfir, adjunctul directorului SRI, eliberat din functie

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 19:05
6277 citiri
Dumitru Zamfir, adjunctul directorului SRI, eliberat din functie

Adjunctul directorului SRI, Dumitru Zamfir, trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie, a fost eliberat din functie, printr-un decret, semnat joi, de presedintele Traian Basescu.

Dumitru Ion Zamfir a fost numit adjunct al Directorului Serviciului Roman de Informatii la data de 23 septembrie 1997. El a fost trecut in rezerva in vara lui 2008 de catre presedintele Traian Basescu, dar a ramas in continuare ca adjunct SRI.

Mai multi fosti ofiteri SRI, printre care fostul adjunct al serviciului, generalul (r) Ion Popescu, si Dumitru Zamfir, au fost trimisi in judecata, pe 12 decembrie 2008, de procurorii anticoruptie in legatura cu locuinte obtinute de la RAAPPS si care au fost cumparate ulterior la preturi subevaluate.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata pe general (r) Ionel Marin, generalul (r) Dumitru Zamfir, maior Catalin Spiridon Miu, acuzati de inselaciune, fals in declaratii, instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Au mai fost deferiti justitiei generalul (r) Ion Popescu, colonelul (r) Virgil Turcu si locotenent colonel Marian Panaitescu, in sarcina carora s-au retinut trei infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Potrivit rechizitoriul, in perioada august 2004 - martie 2005, in calitate de adjunct al directorului SRI pe probleme de logistica, Ion Popescu, prin intocmirea mai multor documente oficiale si prin dispozitii verbale, i-a determinat pe Virgil Turcu si Marian Panaitescu, seful Directiei Logistice din SRI, respectiv contabilul sef al Directiei Logistice, sa inchirieze si sa vanda ilegal, la preturi subevaluate, trei apartamente situate in municipiul Bucuresti, str. Mihai Eminescu (zona rezidentiala).

Apartamentele au fost inchiriate si apoi vandute ilegal lui Ionel Marin (fost adjunct al directorului SRI), Dumitru Zamfir (fost adjunct al directorului SRI) si Catalin-Spiridon Miu ( fost consilier al lui Zamfir.)

In baza unor declaratii neadevarate, sustin procurorii, in perioada anilor 2002 - 2004, Ionel Marin, Dumitru Zamfir si Catalin-Spiridon Miu au inchiriat cele trei locuinte de serviciu, in aceasta modalitate RAAPPS fiind prejudiciata cu suma de 268.106,5 de lei noi. Acestia au facut declaratii in care au omis sa precizeze ca detineau in proprietate si alte locuinte.

DNA precizeaza ca, in perioada 28 ianuarie - 21 martie 2005, Ionel Marin, Dumitru Zamfir si Catalin-Spiridon Miu au solicitat Directiei Logistica din SRI cumpararea acestor locuinte, depunand, in acest sens unele documente care contineau mentiuni nereale. Directia de Logistica le-a vandut, in mod ilegal, aceste locuinte de serviciu la un pret subevaluat (subventionat), astfel ca SRI a fost prejudiciat cu suma de 441.143, 35 de lei noi.

Prin vanzarea ilegala a celor trei imobile la un pret subevaluat (subventionat) a fost adus un prejudiciu in dauna SRI de 441.143, 35 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dumitru Zamfir eliberat, #adjunct SRI rezerva, #eliberat functie SRI, #Dumitru Zamfir DNA , #presedinte