Dumnezeul regelui Cioaba (Opinii)

Sambata, 17 August 2013, ora 15:14
3389 citiri
Dumnezeul regelui Cioaba (Opinii)

Regele Cioaba a suferit un preinfarct, in timp ce se afla in vacanta in Turcia. Din motive pe care nu le cunoastem, presedintele Basescu s-a implicat in acest caz, trimitandu-l pe medicul Serban Bardisteanu sa evalueze starea de sanatate a suferindului.

De aici a pornit un adevarat iures al declaratiilor. USL il acuza pe Traian Basescu ca nu vrea altceva decat sa profite de pe urma suferintei lui Cioaba, pentru a strange capital electoral pentru Partidul Miscarea Populara. N-ar fi exlcus, daca ne aducem aminte cum, inainte de alegerile prezidenatiale din 2009, Basescu si sotia sa mergeau la o petrecere campeneasca si se prindeau in hora cu rromi celebri.

De cealalata parte, sunt si sustinatori ai lui Basescu, precum fiica acestuia, care spun ca "Ponta ar lasa un om sa moara, din ura politica". Asta dupa ce premierul afirmase ca, dupa ce i-a facut dosar lui Bradisteanu, Basescu mai are tupeul sa apeleze si la serviciile sale.

Cine stie, daca mergem pe rationamentele lui Victor Ponta, poate ca medicul Bradisteanu va fi iertat de acest dosar in schimbul unui serviciu. Dar, mai intai, Victor Ponta trebuie sa vina cu dovezi, atunci cand spune ca presedintele tarii face dosare anumitor oameni. Acuze din acestea tot auzim de 23 de ani, asa ca sa trecem peste ele si sa ne oprim la altceva.

Elena Basescu spune ca "Ponta ar lasa un om sa moara, din ura politica". Va inselati, doamna! Si Ponta a avut momente in care se straduia sa salveze viata unui om. Nu mai departe de vara anului trecut, actualul premier al Romaniei se arata extrem de ingrijorat de starea de sanatate a regretatului actor Serban Ionescu. Ponta promitea atunci ca va debloca o suma din fondul de rezerva al Guvernului, pentru ca actorul sa beneficieze de tratament la o clinica din Viena.

Si-acum sa revenim la cheia acestor comportamente. Basescu solicita Guvernului un avion SMURD, pentru a-l aduce pe Florin Cioaba in tara. Peste cateva zile, il trimite in Turcia pe medicul Bradisteanu sa-l evalueze pe rege. De cealalta parte, Victor Ponta este gata sa scoata bani din fondul de rezerva al Guvernului, pentru a asigura tratamentul unui mare actor.

Pana aici, nimic anormal. Pana la un punct, gesturile celor doi pot fi interpretate ca unele normale si cat se poate de binevenite. Problema-i alta. De ce sar acesti oameni in ajutor, numai cand vine vorba de personaje cu nume. Regele Cioaba este un nume cunoscut doar prin prisma faptului ca s-a autointitulat "rege", nefacandu-se remarcat prin vreun mare serviciu adus Romaniei pe plan international sau intern. Serban Ionescu, la fel, a fost un personaj cunoscut, un actor iubit de romani.

Stam si ne intrebam, cati romani nu patesc lucruri similare in diferite colturi ale lumii, zi de zi, poate. Raman niste anonimi, aruncati cine stie pe unde, fara ca nimeni sa stie de existenta lor. Daca tot voia sa ajute, de ce Basescu trebuia sa faca public acest lucru. Nu putea s-o faca discret, in liniste? Oamenii cu suflet mare si cu dare de mana, care fac donatii, salveaza vieti sau ajuta comunitati intregi sa faca fata greutatilor de zi cu zi, raman anonimi, nu fac parada pe seama faptului ca au donat o parte din banii lor in scopuri nobile.

Acesti politicieni, care par foarte marinimosi si cu frica de Dumnezeu, nu vor decat sa castige capital politic si sa defileze in multime cu renumele ca ei sunt cei care pot salva vieti. Un fel de Dumnezei. Pacat ca sunt Dumnezei doar cand au un interes si n-au invatat sa fie duhovnici pentru toi oamenii de rand ai acestei tari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#cioaba infarct basescu, #basescu cioaba tratament, #ponta basescu cioaba, #Bradisteanu Basescu , #presedinte