Dupa aprobarea legii 50%, Basescu a plecat sa isi adune laurii prin Romania

Sambata, 25 Octombrie 2008, ora 18:23
1324 citiri
Dupa aprobarea legii 50%, Basescu a plecat sa isi adune laurii prin Romania

Dupa ce vineri a aprobat legea majorarii cu 50% a salariilor profesorilor, presedintele Traian Basescu a inceput inca de dimineata un tur de forta prin mai multe orase din tara ca sa-si adune laurii si simpatiile romanilor.

Intr-o singura zi, seful statului a luat parte la Ziua Armatei la Carei, apoi s-a dus la Targul de Toamna de la Fieni, Dambovita, iar dupa-amiaza a reusit sa ajunga si la Zilele Craiovei, la invitatia primarului Antonie Solomon.

Antonie Solomon a declarat ca doreste ca aceasta editie a festivalului sa fie cea mai reusita, motiv pentru care s-au alocat 1,1 milioane euro.

Revigorat de atatea bai de multime, unde presedintele a fost laudat ca a aprobat majorarea salariilor, desi a spus, razand, ca nu da bani de la el, seful statului a pregatit Guvernului un nou tun: a promulgat sambata legea de marire a pensiilor de gradul I si II, dupa ce saptamana trecuta aceasta a fost declarata de catre Curtea Constitutionala in acord cu legea fundamentala.

Aceasta lege, ca si cea privind maririle salariale de 50% acordate profesorilor, a fost atacata de Guvern la Curte, Executivul motivand ca, atunci cand a decis aceste majorari, Legislativul nu a prevazut si sursa de finantare.

Cu ocazia Zilei Armatei, presedintele Traian Basescu a sustinut un discurs sambata la Ansamblul Monumental din Carei. Seful statului si-a aratat respectul pentru armata si s-a inchinat in fata celor cazuti la datorie.

Prezent sambata la targul de toamna de la Fieni, Dambovita, unde a petrecut aproximativ o ora alaturi de damboviteni, presedintele Traian Basescu a primit un bici cu care sa faca ordine.

Presedintele a stat de vorba cu oamenii, si-a facut fotografii, iar o femeie i-a oferit un bici cu care sa faca ordine. Presedintele s-a retras pentru cateva minute intr-un cort special amenajat, unde a conversat cu membri ai PD-L.

La Craiova, presedintele se va intalni la Primaria Craiovei cu autoritatile locale, dupa care se va deplasa in Piata 'Mihai Viteazu'.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violența domestică a devenit infracțiune în Kazahstan. Ce pedepse riscă agresorii
Violenţa domestică împotriva femeilor şi a copiilor a devenit infracţiune în Kazahstan, după ce preşedintele Kasîm-Jomart Tokaiev a semnat luni o nouă lege, relatează marţi, 16 aprilie,...
Precizare pentru bărbații ucraineni aflați în străinătate, apți de serviciul militar. Noua prevedere din legea mobilizării
Precizare pentru bărbații ucraineni aflați în străinătate, apți de serviciul militar. Noua prevedere din legea mobilizării
Obligația de actualizare a datelor cu caracter personal ale ucrainenilor apți de serviciul militar, pentru a beneficia de servicii consulare în străinătate, nu înseamnă că după finalizarea...
#Traian Basescu, #ziua armatei, #Zilele Craiovei, #Targ de Toamna, #lege, #pensii , #presedinte