Editorial: Cand isi joaca Basescu personajul

Marti, 08 Martie 2011, ora 14:12
2400 citiri
Editorial: Cand isi joaca Basescu personajul

... Si pe cand constata presedintele, la bilantul Ministerului Public, ca institutiile au fost mai eficiente in batalia cu coruptia si crima organizata, si transmitea felicitari, dar sublinia ca evaziunea fiscala a devenit o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale, prin urmare haideti sa haidem, ca 30 la suta din banii cuveniti statului scursi in buzunare private inseamna deranj, ... zbif!!!

Un mesaj tintit avea sa lege mintile organelor de control ale Fiscului: "Marea problema pe care o avem este in zona comertului de toate tipurile. Apropo de acest lucru, probabil ca Ministerul de Finante va lansa foarte curand ideea desfiintarii Garzii Financiare si a Vamii, comasarea lor in interiorul ANAF. Nu stiu daca voi fi partizanul acestei solutii, va trebui sa ii vad toate argumentele".

Minute bune a vorbit Traian Basescu despre povestea asta, cu toate ca pe procurori nu-i privea. Ei aveau nasoale legate de incarcarea cu dosare si posturile blocate, ii durea in paispe de reorganizarea ANAF. Dar presedintele trebuia sa insiste pe acest subiect, si bine a facut! Doar ca flacaii aia si-au facut temele.

Daca exista un asemenea proiect la Ministerul de Finante, cu certitudine ca doar noi, clasa muncitoare, am aflat despre el din gura presedintelui. Impricinatii l-au analizat deja, doar nu-si imagineaza careva ca batuta cu strigaturi care a inceput de trei zile prin tiruri si complexe comerciale e de amorul artei.

S-au dus calaretii de la Garda Financiara prin bataturile oamenilor si le-au spus: bai, vin vremuri grele, trebuie sa traiti din ce ati strans pana trece revolutia, nu dureaza mult, ca se satura si natiunea de cozonac, o sa traca din nou pe paine!

Dar se pare ca si-au cam gresit calculele, si o vor tine tot in confiscari pana spre sfarsitul anului, cand a spus presedintele ca se va lua o decizie: ii rade, sau le lasa barbile sa creasca linistite. Doar ca nu linistea domneste in sufletele lor, formatate pana in cele mai mici celule sa juleasca si sa zeciuiasca.

Imi aduc aminte de patania unui prieten care, acum cativa ani, a venit la seful sau si i-a raportat mandru ca a confiscat niste marfa. "Cata?" "Un tir intreg!" "Ce marfa?" "Peste!". "Peste? Sa nu mai faci asa ceva in viata ta, dobitocule, ca asta se-mpute si numai belele avem dupa aia!".

Acuma, nu mi-i mie de ce se-alege de crapii confiscati duminica. Ce ma bantuie si nu indreznesc sa scot socotitoarea e cata marfa ajunge in Romania fara sa fie fiscalizata, cata a trecut in 21 de ani fara sa miste nimeni vreun deget. La complexul Europa, comisarii au conchis ca evaziunea fiscala e de suta la suta. Si nu au apucat sa deranjeze prea tare, ca intreprinzatorii au prins de veste ca vine deranjul, prin urmare s-au repatriat.

De ce se intampla toate astea acum, ce a asteptat Traian Basescu? E treaba lui. De ce a stat aproape sase ani degeaba? Il priveste. Dar mergand pe logica asta, ar insemna sa-si spuna ca de vreme ce a dormit atata, poate continua dupa acelasi calapod. Si astfel, analistii ar fi fost multumiti.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Traian Basescu mita vami, #Basescu coruptie vami , #presedinte