Editorial: Ce nu trebuie sa spuna Traian Basescu Opozitiei

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 15:17
2642 citiri
Editorial: Ce nu trebuie sa spuna Traian Basescu Opozitiei
Foto: Arhiva

Intr-o lume unde comunicatiile au devenit cea mai importanta componenta a celulei nervoase, terminatia lor umana, comunicarea, ar trebui sa nu mai reprezinte un exercitiu imposibil.

Indiferent cat se chinuie savantii sa inlocuiasca membrele unui om care s-a defectat cu dispozitive robotice, pe urma ficatul, pe urma inima, in cele din urma creierul, nu-i vor putea turna printre circuite si suflet, si tocmai in asta consta inefabilul vietii.

In materie de management al resurselor unui popor, insa, inefabilul ar fi altul: capacitatea de a respecta necesitatile lui, de a te adapta lor ignorandu-ti natura flamanda, de a institui mecanisme datorita carora sa creasca nivelul de trai.

Pentru asta, politicienii sunt datori sa introduca in computerul viu care inseamna arta guvernarii toate ecuatiile si scenariile posibile de luat in calcul cautand o solutie. Ar ajunge, astfel, la perfectiune, ce paradox! Insa cum natura umana nu-i lasa sa se raporteze la paradigma vitala a societatii, ar trebui inlocuiti cu roboti.

In cadrul intalnirilor dintre Traian Basescu si partidele din Opozitie exact asta e problema: lipsa unui protocol al bunului simt. De asta nu le pot spune "negociere", nici macar dialog. Nimeni nu este dispus sa cedeze nimic.

Neterminatii care reduc lumea la alb si negru vor spune aici ca USL nu are ce sa negocieze cu "dictatorul", deoarece ar insemna sa-si calce in picioare constiinta (ce?), care-i da branci in lupta cu misiunea sfanta de a asterne Romania pe drumul modernizarii.

Ceilalti neterminati vor spune ca Traian Basescu nu are ce sa cedeze in fata unor infatuati cretini care nu urmaresc decat sa-si inscrie demnitati cat mai pretioase in cv-uri si sa-si ostoiasca setea de putere.

Fals! In interes national, compromisul poate fi egalul moralitatii. Nu ca ar fi cazul aici. Crin Antonescu si Victor Ponta au o unica obsesie, "sa plece" - de ce, mai, numai deoarece spuneti voi, sau aveti cumva niste simulari economoice care arata greselile Puterii? Iar Traian Basescu ii dispretuieste din tot sufletul, nu-i va considera niciodata parteneri de dialog. Atitudine caracteristica unor copii din fata blocului, nu unui mare barbat de stat, cum si-a scris pe oglinda, sa poata citi de cate ori se barbiereste.

Dar sa spunem ca e un presedinte atipic. De dragul consecventei, atunci, ar trebui sa sara din propriul tipar si sa gaseasca farama de decenta din cei doi, sa o foloseasca si sa nu iasa din incapare decat atunci cand vor fi ajuns la un limbaj comun.

De cealalta parte, domnii Antonescu si Ponta ar trebui sa mai renunte la minciunile pe care le spun la televizor si sa incerce sa-l asigure pe Traian Basescu de buna lor credinta indreptata spre un unic scop: bunastarea natiunii.

O ora daca ar face cu totii pauza de orgoliu - si aici, cel care trebuie sa-si toarne cenusa in cap primul este seful statului -, sunt convins ca ne-am mai recapata din liniste. In ceea ce ma priveste, ar fi bine ca sefii USL sa incerce sa invinga PDL la termen, barbateste, deoarece strada nu a facut nicio presiune, doar televiziunile. Iar Traian Basescu nu trebuie cu niciun chip sa le dea impresia ca ii pandeste pana-i va strivi. Aratandu-le respect va castiga mai mult.

... Deci ar fi ideal sa avem politicieni roboti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
Efectul renunțării coaliției la medicului Cârstoiu: Gabriela Firea va candida la București din partea PSD. PNL va merge separat cu Sebastian Burduja la alegeri
PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei. Coaliția de guvernare a renunțat luni seara, 22 aprilie, la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu. Gabriela Firea şi Sebastian...
#Traian Basescu consultari Opozitie, #Basescu Antonescu Ponta, #dialog putere opozitie , #presedinte