Editorial: La ce-a mai furat curent Roberta?

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 11:01
3813 citiri
Editorial: La ce-a mai furat curent Roberta?

Vasazica acesta a fost scopul grabirii adoptarii Legii pensiilor prin orice mijloace, de aia au ajuns democrat-liberalii sa fie ridiculizati pana si de hotii de buzunare pentru "episodul Roberta Anastase": haosul creat odata cu materializarea actului normativ. Era sa spun "de neimaginat", dar daca avem un pic de tinere de minte, haosul e mediul firesc al actualei guvernari.

Ni s-au adus argumente din toate registrele: electoral - trebuie instituit un sistem echitabil, ca nu sunt generalii ceausisti cu doua perechi de picioare, iar Armata n-a creat mai nimic, spre deosebire de ingineri - , si rationale - legea facea parte din pachetul cerut cu insistenta de FMI pentru echilibrarea bugetului social.

Si pana la urma, era atat de urgenta incat procedura recalcularii se va intinde pana la finele anului. Si circul, desigur, pentru ca imi imaginez ca persoanele care au atacat in justitie HG-ul cu procedura recalcularii nu se vor limita la el, si vor duce contestatia pana in justitia internationala.

Dar din acest circ, Guvernul castiga. Practica aruncarii unei categorii sociale in carca alteia n-a fost nascocita de noi, noi doar o transformam in arta.

Unii, insa, au de pierdut. Ca sunt mai putini decat cei carora le cresc pensiile, nu-i bai, sunt mai vocali. Eu nu imi propun sa judec cruciada PD-L, daca este justificata sau nu, pentru ca nu am gasit argumentul de aur. Exista doua: acela care spune ca nu trebuie recompensati ofiterii pentru merite pe care nu le-au avut, sa ne hranim cu lozinci despre eroism in vremuri care numai de asa ceva nu pot fi banuite, sau cel care spune ca, daca il luam pe primul drept valabil, ar trebui sa extindem echitatea in toate sectoarele de activitate, intreprindere imposibila.

Spun doar ca pentru haosul creat, cineva trebuie sa raspunda. Ma refer la o nota de plata politica. Cel mai indicat este Gabriel Oprea, care daca ar avea o bruma de demnitate (tot se pretinde el vrednic reprezentant al ostirii, desi a fost gestionar peste gamele si chiloti), ar demisiona. Varianta sa primeasca un sut in fund nu cred ca intra in calcul, in conditiile in care guvernarea se sprijina pe partidul sau. In plus, Traian Basescu tocmai a laudat ministerul lui Oprea. Deci vorba romanului, "case closed".

Mai ramane premierul. Exclus si el, deoarece este omul care si-a asumat opozitia societatii la reforma si, la cate-a incasat, nu e frumos sa-l sacrifici. Emil Boc putea, insa, sa-l intrebe pe Oprea: Mai flacaule, ai pus la punct mecanismul recalcularii asa incat sa nu ajungem la nebunie?

Nu-l pusese, ca nu-l interesa, ca nu-l ameninta nimeni. Era, cum se stie, "reevaluat". In Romania functioneaza brici principiul "omul potrivit la locul potrivit", indiferent cat s-ar chinui unii sa acuze lipsa de competitie in ocuparea functiilor.

A! Inca ceva: foarte tare povestea justificativa a lui Traian Basescu potrivit careia in Armata, baza sunt subofiterii, deci trebuie respectati cu prioritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#pensii militare, #Basescu pensii militare, #recalculare pensii militari , #presedinte