Editorial: Sfarsitul unui presedinte

Marti, 25 Ianuarie 2011, ora 11:26
4777 citiri
Editorial: Sfarsitul unui presedinte

M-am chinuit in ultima perioada sa combat campania de manipulare a opiniei publice pentru a-i induce sentimentul ca retraieste anii comunismului.

Imi ziceam ca gandul unei fiinte libere si cu tinere de minte nu poate fi pervertit si ma bucuram de cate ori puneam cap la cap simbolurile aruncate pe piata pentru a insinua in capul poporului ideea ca-i trebuie inca o revolutie.

Impotriva trairilor, insa, e greu uneori sa lupti. Iar prezenta presedintelui tarii la manifestarile organizate pentru a sarbatori 24 Ianuarie mi-a insurubat in minte sentimentul trait in timpul mitingului in care Niculae Ceausescu promitea romanilor o suta de lei in plus, ca sa le inchida gura. Dupa acelasi model, desigur ca nu intentionat, exact cand multimea urla mai tare, Traian Basescu ii comunica speranta sa ca la anul sa se reintalneasca intr-un stat reformat.

Numai prostii sau incultii nu invata nimic din istorie. Poporul roman le-a fumat pe astea de mult. De asta a cazut Ceausescu din balcon, pentru ca i-a dat inainte cu pacea, muncitorii, oranduirea. Nimic concret, cand lumea tipa de foame. De asta intreb eu: este in stare Traian Basescu sa faca ceva, sau e incapabil? Daca nu poate, de ce forteaza, cand stie din istorie ca in momentul cand ajunge la capatul rabdarii, poporul te amendeaza? Ce-i mai trebuie pentru a constata ca are in fata semnul acela de circulatie cu "drum infundat"?

Nu-l suspectez pe Traian Basescu ca ar avea onoare de spadasin, incat sa admita ca a clacat, deci isi da demisia, pleaca pentru a veni altii mai buni. Dar macar sa-si vada de treburile lui, sa taie panglici, sa nu mai plece in tari unde aia au o parere execrabila despre el, sa nu mai aiba dileme cui trebuie sa-i dea onorul ostirea. Sa-l primeasca el! Sa stea acasa, ca-i caldut, nu plateste intretinere, are consilieri, are bucatari, nu trebuie sa spele nevasta-se vase si camesi.

A afirmat la un moment dat ca nu vrea sa-i tina nimeni locul caldut la partid, deci teoretic nu-si mai doreste nimic, doar sa-si duca mandatul la capat. Dar nu mai poate, si-a depasit nivelul de incompetenta. Da din colt in colt, vine cu discursuri fumate exact ca in vremurile cand se taia curentul unui popor nevoit sa plateasca datoria externa. Si atunci exista un activ de baza, factorul politic care guita in folosul iubitului conducator. Erau la fel: imbuibati, cu sofer, masini cu numere speciale. Aveau de toate, inclusiv Pepsi la orice ora, masura valorii de atunci - in ce hal de imbecilizare ne adusesera!

Aa, nu cedeaza deoarece este convins de justetea prestatiei sale? Pai niciun sef de stat "jucator" n-o sa-si spuna vreodata ca e posibil sa greseasca. Putem face insa distinctie intre "presedinte-jucator" si "presedinte-vanitos".

Ce-i de neinteles? La tine benzina e cea mai scumpa raportata la nivelul de trai, ai cea mai costitisoare intretinere si forta de munca, ai atras atentia ca populatia scade ingrijorator si dupa cateva luni te trezesti spunand ca Romania e o tara de mamici si bebelusi. Pai ce faci, lucrezi impotriva poporului tau? A, poate nu-ti dai seama.

Daca se va demonstra ca m-am inselat, imi voi inghiti cuvintele. Dar deocamdata eu sunt cel cinstit, si am inceput sa vad asemanari. Iar unele dintre fenomene ma tulbura mai mult acum. Si inainte existau sefi si sarmani care traiau la cozi, dar n-avea nimeni tupeul lui madam Gogosi, Clatita sau Papanasi sa vina sa spuna ca se mandreste cu copilul care tocmai a calcat voluntar un om cu masina.

Nu traim aceleasi timpuri, sa nu fim ipocriti. Doar aceleasi sentimente, din ce mai des. Si nu sunt rodul manipularii. Ci al incompetentei celor care ne conduc. Iar cel mai valoros capital al statului condus prin gaselnite e Traian Basescu. Si vorba aia, "Sa nu dea Dumnezeu cel sfant..."

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Traian Basescu huiduit, #Basescu Ziua Unirii, #Traian Basescu presedinte , #presedinte