Efectul naprasnicei lovituri date de Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 09 Februarie 2012, ora 19:07
15477 citiri
Efectul naprasnicei lovituri date de Basescu (Opinii)
Foto: Realitatea TV

Vremea rea a facut sa merg cateva zile cu taxiul. O singura data am scapat sa nu-l aud pe taximetrist cum il suduie pe presedinte. Si am tot mers cu cel putin vreo sapte - opt masini diferite.

Ca de la Traian Basescu vine tot raul, ca omul nu mai are nimic sfant, ca prea s-a... pe toti, ca nu se poate ca toti sa fie prosti si doar el destept si, in general, mai bine s-ar duce acasa cat mai repede. Ce sa le mai spun? Am incercat rolul avocatului diavolului. N-a mers, orice le-as fi spus.

Stiu. Nu poti sa tragi nicio concluzie fara sa gresesti in generalizare. Pot sa cred, cel mult, ca mai toti taximetristii sunt suparati pe presedinte. Si ce? Care este relevanta acestei realitati? Una tot ar fi. M-as fi asteptat ca dupa mutarea cu Mihai Razvan Ungureanu "piata" sa taca. Lumea sa se linisteasca. Poporul sa se intoarca la ale lui. E frig afara si urmeaza zile si mai geroase. Vax!

Nimeni nu a tacut. Agitatia e si mai mare, galagia e de ambele parti infernala. Iar strada geme si mai tare.

Niciodata strada, in orice forma ar fi ascultata, nu a mai vuit atat de intens si prelung la fiecare colt si intersectie. Oare cand o fi pierdut Traian Basescu contactul cu realitatea? Cand sau cine l-o fi pacalit in asemenea hal? Cu atat mai mult cu cat "taximetristii", i.e."poporul", au fost intotdeauna cei mai credinciosi dintre sustinatorii presedintelui.

Pentru ei a fost popular, pentru ei a facut mereu glumele alea deplasate cu jurnaliste pe masa si blonde pe poduri.

Daca si arhetipul omului simplu din popor l-a abandonat, daca toti intelectualii care odata ii stateau pavaza s-au ascuns, imi imaginez ca undeva lantul serviciilor s-a rupt, iar informatia nu a mai ajuns la presedinte.

Dupa toate reactiile de dupa numirea lui Mihai Razvan Ungureanu si a trupei de baieti de bani gata, cu fruntea ingusta si ceasuri de 60.000 de euro, si educatoare carieriste, toti primiti pe lista de la PDL si Cotroceni, dupa vehementa cu care postacii de partid isi striga victoria, nu pot decat sa constat decat pierderea totala a realitatii.

Pentru ca noul Guvern nu schimba nimic. Nu salveaza pe nimeni si nu modifica nimic. Si toate dintr-un singur motiv - toata ura si frustrarea poporului s-a directionat intr-un singur personaj. Ghici ghicitoarea mea cine e?

Cred ca treptat, treptat pana si Traian Basescu va intelege. In fond, Piata Universitatii nu a luat inca nicio zi de pauza. Ii scandeze numele zi de zi, chiar si minus 20 de grade.

Pentru faptul ca Traian Basescu a insistat si nu a "precupetit" niciun efort sa acapareze intreaga putere si sa se afiseze cu ea, poporul a inteles. Stie cine e principalul vinovat, cine a tras tot timpul sforile si cine dicteaza in piata. Nu in piata lor, ci in piata politica.

El face si desface majoritatile care ii plac doar lui, indiferent de voturile romanilor. Iar dorintele lui sunt de obicei opuse celor ale poporului. Peste toate, sfidarea principalelor cerinte ale strazii - Boc si macar alegeri anticipate, daca nu si el insusi.

Cum pe sine nu se poate oferi inca multimii, Traian Basescu stie ca alegerile, anticipate sau nu, tot intr-acolo il vor conduce. Iar din frica si teama care vin dupa ce pierzi controlul s-au nascut toti pasii inapoi si toate gafele executate cu o precizie metronomica elvetiana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri anticipate Basescu, #Traian Basescu presedinte, #Basescu proteste Piata Universitatii , #presedinte
Comentarii