Electorat al lui T. Basescu, l-ai reevaluat pe C. P. Tariceanu? (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Marti, 22 Octombrie 2013, ora 22:21
6455 citiri
Electorat al lui T. Basescu, l-ai reevaluat pe C. P. Tariceanu? (Opinii)

Se pare ca traim vremea reevaluarilor ultime, probabil abile din punct de vedere politic, dar absolut dezolante pentru electoratul care nu si-a pierdut, asemeni reevaluatorilor, busola etica.

Intr-un interviu acordat pentru RFI, Sebastian Lazaroiu, acest "tata Omida" din deal, lanseaza un scenariu foarte interesant: "daca PNL-ul va propulsa in turul doi candidatul, cele mai mici sanse sa castige le va avea Crin Antonescu. Pe aceeasi rationalitate, probabil ca un alt candidat, de pilda Tariceanu, sigur, eu vorbesc de calculele lor, eu nu spun cum as calcula eu, dar pe calculele lor, probabil ca Tariceanu ar fi mai capabil decat Antonescu sa atraga acest electorat".

Cum, din start, nu cred ca electoratul lui Traian Basescu ar reevalua pe cineva fara ca presedintele insusi sa faca reevaluarea cu pricina, pe dupa visin, Sebastian Lazaroiu ne transmite ca seful statului ar fi, la o adica, dispus sa-l sustina pe Calin Popescu Tariceanu intr-un eventual tur doi al prezidentialelor. Pe calculele liberalilor, se-ntelege, adica un fel de "nu ca zic, dar vreau sa spun".

Sigur ca mesajul este unul cu tinta mai ales catre PNL, caruia i se transmite transparent ca ar putea avea o sansa electorala mai mare cu Calin Popescu Tariceanu decat cu Crin Antonescu. Si dupa certitudinea cu care Sebastian Lazaroiu afirma ca dl. Antonescu nu va ajunge nici macar candidat al PNL, cu atat mai putin al USL, deducem ca o mare reevaluare este pe cale sa se faca, daca nu cumva s-a facut.

Adica ce vrea sa ne spuna, fara sa vrea sa zica, dl. Lazaroiu, vocea lui Traian Basescu? Ca dupa ce l-a declarat pe Calin Popescu Tariceanu cel mai slab premier din cati a avut Romania, Traian Basescu este gata sa-l vada pe acelasi CPT numai bun de presedinte? Vrea sa ne spuna ca toate spasmele prin care a trecut Romania in primul mandat al presedintelui Basescu, ruperea Aliantei DA, care a deschis drumul revenirii in forta a unui PSD complet degringolat in 2005, au fost niste prostioare numai bune de reevaluat si aruncat la cos?

Ce ne facem cu biletelul roz, cu toate acuzatiile de minciuna la adresa lui Calin Popescu Tariceanu, cu Dinu Patriciu, cu prima suspendare a presedintelui? Toate nu mai fac doi bani? Toate se sterg cu buretele pentru ca Traian Basescu rearanjeaza cartile pe masa in perspectiva lui 2015? Chiar vrea Traian Basescu sa demonstreze ca este dipsus la orice reevaluare a oricarui fost adversar daca ea ii serveste scopului de moment?

Dar oare electoratul acela la care Sebastian Lazaroiu se refera ca la o masa de manevra l-a reevaluat pe Calin Popescu Tariceanu? A reevaluat prima suspendare? A reevaluat inlocuirea PD cu PSD (informal desigur) in prima guvernare Tariceanu? A uitat spasmele ruperii Aliantei DA, singura constructie politica de dreapta care a dat la un moment dat o sansa reala Romaniei, si care a fost strivita tocmai pentru ca Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu s-au certat?

Sebastian Lazaroiu ne anunta cumva ca Traian Basescu si-a scos voturile la licitatie?

Dar nu numai presedintele este dispus la orice reevaluare. Intrebat despre Calin Popescu Tariceanu, Vasile Blaga a raspuns: "Pot sa va spun ca domnul Tariceanu este un om de dreapta, un om extrem de serios si cu care noi, PDL, am lucrat foarte bine". Asa o fi, dar dl. Blaga ori a uitat, ori se face ca uita ca premierul Tariceanu a scos PD de la guvernare de azi pe maine fara rezerve. Printre demisi a fost chiar dl. Blaga.

Dupa cum ori a uitat, ori se face ca a uitat cum colaboratori de nadejde ai domniei sale, actuali lideri PDL, in frunte cu Teodor Stolojan si Gheorghe Flutur, au fost dati afara din PNL-ul condus de Calin Popescu Tariceanu. De atata dreapta, premierul Tariceanu a reusit performanta sa umfle fara precedent aparatul bugetar. Ce ti-e si cu memoria asta!

Eu inteleg ca si dl. Blaga mizeaza pe o schimbare de garda in fruntea PNL care sa deschida calea unei colaborari cu liberalii iesiti de sub zodia nefasta a lui Crin Antonescu. Dupa cum inteleg ca politica nu e manastire de maici. Dar, pentru Dumnezeu!, un pic de decenta n-a omorat pe nimeni nici macar in politica romaneasca. Stilul asta de a saruta cu toata gura si ochii umezi unde mai ieri scuipai din toti bojocii nu provoaca decat greata. Ceea ce desigur perfect valabil si pentru Traian Basescu.

#Traian Basescu Calin Popescu Tariceanu, #Vasile Blaga Calin Popescu Tariceanu, #Sebastian Lazaroiu, #PDL PNL , #presedinte
Comentarii
Poza nolticus
nolticus
rank 5
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5
Nu sunt deosebiri între Tăriceanu și Antonescu. Sunt buni pentru