Ziare.com

Ellen Tauscher, inalt oficial american, se intalneste cu Traian Basescu

Marti, 03 Mai 2011, ora 07:46

   

Ellen Tauscher, inalt oficial american, se intalneste cu Traian Basescu
Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA pentru controlul armamentelor si securitate internationala, revine marti in Romania si va fi primita de presedintele Traian Basescu, potrivit unui anunt al Presedintiei.

Ellen Tauscher a mai fost la Bucuresti in febuarie anul trecut, pentru a transmite Romaniei propunerea administratiei americane de a gazdui elemente ale scutului antiracheta, in varianta reconfigurata de Washington dupa venirea la putere a democratului Barack Obama.

In aceeasi zi, 4 februarie 2010, s-a intrunit CSAT si a aprobat instalarea de componente antiracheta pe teritoriul Romaniei incepand cu anul 2015. Este vorba despre rachete interceptoare de tip SM-3 cu baza terestra. Presedintele Traian Basescu preciza ca vor incepe negocierile bilaterale pentru incheierea acordurilor necesare, urmand ca acestea sa fie ratificate de Parlamentul Romaniei.

De atunci, Romania si SUA au desfasurat sase runde de negocieri pe tema scutului antiracheta.

Vizita lui Ellen Tauscher la Bucuresti intervine in conditiile in care luni seara s-a intrunit din nou CSAT, cu o tematica ce va fi detaliata marti de presedintele Traian Basescu, potrivit unui comunicat al Administratiei prezidentiale. Astfel, printre temele abordate este posibil sa se fi numarat negocierile pentru scutul antiracheta, in conditiile in care cele sase runde de discutii de pana acum au permis partilor sa se apropie de finalizarea discutiilor, conform ultimelor comunicate pe aceasta tema transmise de Ministerul Afacerilor Externe.

La ultima runda de discutii, cea de a sasea, desfasurata la inceputul lunii aprilie, Romania si SUA au abordat chestiunile juridice sensibile inca neclarificate si problemele de ordin tehnic si juridic referitoare la instrumentele de punere in aplicare a acordului privind amplasarea pe teritoriul romanesc a unor componente ale sistemului american de aparare antiracheta. De asemenea, au fost trecute in revista urmatoarele etape legate de finalizarea acordului, a precizat MAE.

Dupa cea de-a cincea runda de negocieri, care a avut loc la 8 martie la Bucuresti, MAE anuntase ca Romania si SUA au facut progrese importante catre finalizarea textului acordului pe tema participarii Romaniei la sistemul de aparare antiracheta american din Europa.
Sursa: rNews

Articol citit de 1647 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CSAT

Ar trebui sa reintrodca riscul seismic pe lista riscurilor la securitatea nationala si sa ceara alocarea de fonduri pentru diminuarea efectelor seismelor. Inlocuirea cutremurelor cu presa in preocuparile CSAT nu este o solutie convenabila cetatenilor Romaniei.

 

vizita + scuza vizitei!

Eu cred ca totushi e vorba de procesul cu armele vandute de Base dusmanilor NATO! ... si banutzii sunt in conturile lui!

 

Corect si noi la fel stim

Bine ca-i mai informam noi pe ziaristi sa afle si ei ce mai este nou prin tara.

DE CE-L BAGATI AICI PE CETATEANUL BASESCU TRAIAN?

Ellen Tauscher, subsecretar de stat al SUA SE INTALNESTE CU CEL CE OCUPA SI REPREZINTA INSTITUTIA PREZIDENTIALA ROMANEASCA nu cu cetateanul Basescu Traian, cel care se sustrage sa se prezinte in fata judecatorilor americani ca martor in dosarul teroristului international Viktor Bout.

Limbajul de lemn din acest articol este caracteristic SURSELOR!!!!

rachete sol-aer IGLA-S24, fabricate in Romania descoperite la teroristi,asta este subiectul discutiei. Toata armata stie iar voi ziaristii nu aveti singe pentru a scrie si interoga SURSELE lui Basescu cum s-au implicat in trafic si pentru ce au facut-o. Base ai viata grea cu axa BUC-Berlin-Paris-OBAMA.Pe de altă parte, si arestarea recentă a generalului israelian de origine romană, Shimon Nahor (un alt important pion al lui Băsescu in traficul cu armament către teroristi), care a dat declaratii complete referitoare la implicarea presedintelui Romaniei in Reteaua *** a lui Bout, a aprins spiritele la Washington DC, seful CIA spunandu-i, la intalnirea de la Cotroceni, lui Traian Băsescu (sursa: un oficial SIE prezent la intalnire): "SUA nu admite un al doilea Ceausescu in Romania!".
El a lăsat să se inteleagă că Băsescu face obiectul unor ample investigatii in Statele Unite, dar si Rusia, si că pentru infractiunile de sprijinire a grupărilor teroriste ale lumii prin furnizarea de armament, pedeapsa este scaunul electric.

 

Ptr. credibilitate, obligatoriu confirmarii.

Ireponsabilitate, pseudoprofesionalism, caracteristici bine fixate de starleta tv, inconsecventa, labilitate psihica grava, mincinos, samd, sunt extrem de vizibile la basescu, dar exportul catre teroristii prin numerosi intermediari, implica participarea nu numai a lui boc, si a altor cateva slugi de serviciu... Personal cred ca fabulati, si aceasta ptr. ro., basescu singur sa asezat in extremitatea negativa a conditiei de OM.

Hac

Lenuta asta o fi neam cu Silverstein?

 

Desigur

De ce sa ocolim raspunsul ?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor