Fereste-te de Basescu! Iar face daruri (Opinii)

Autor: Lucian Lumezeanu
Sambata, 05 Ianuarie 2013, ora 19:14
8381 citiri
Fereste-te de Basescu! Iar face daruri (Opinii)

"Sa te temi de greci chiar si atunci cand nu iti aduc daruri", ii zise Mona Pivniceru lui Traian Basescu. La care, ca sa citam tot din doamna Mona, "prezidentul" ii raspunse diafan: "Dar eu v-am adus daruri, doamna!"

Si dar fu. Cu ce veni Basescu? Avu o revelatie. Se facu (vorbesc olteneste in ciuda doamnei ministru) ca pana acum n-a numit toti procurorii de la DNA, Parchet si Imperiul Intergalatic dupa vechile reguli. I se nazari ca n-ar trebui sa fie propusi de ministrul Justitiei, ca si cum abia recent ar fi aflat asta, nu cand a numit procurorii propusi de toti ministrii Justitiei care ii erau favorabili, precum Monica Macovei ori Catalin Predoiu.

Basescu: Pe Constitutie, CSM propune procurorul general si seful DNA, nu ministrul Justitiei

"Fac un apel la dumneavoastra, dincolo de a stabili calendarul de implementare a codurilor, o urgenta la zi este ocuparea posturilor vacante in Parchetul General si DNA. Avem un articol, 134 din Constituia Romaniei, care spune asa: 'CSM propune presedintelui numirea de judecatori si a procurorilor...' Deci propunerea, conform Constituiei, trebuie sa vina de la CSM. Aceasta prevedere nu a fost atacata la CCR pana acum.

Eu nu ma voi grabi cu aprobarea sau respingerea celor doua propuneri. Dar as vrea sa stiu un punct de vedere al dumneavostra, al CSM, in zilele urmatoare. Nu am un termen in care sa decid cu privire la cele doua functii. Sigur, ma pot adresa CCR, dar as vrea sa stiu punctul de vedere al CSM-ului. Prevederea expresa este ca CSM-ul face propunerea, nu Ministerul Justitiei", a conchis seful statului

Hopa! Traian Basescu tocmai i-a facut un dar Monei Pivniceru. A anuntat-o ca i-ar lua, daca se face o sesizare la Curtea Constitutionala si se accepta, dreptul de a numi procurorii.

Adica exact motivul pentru care Mona Pivniceru a fost numita ministru al Justitiei.

Adica exact singurul motiv important al USL de a controla acest minister. Si unul dintre cele mai importante obiective ale Uniunii.

5 predictii mai sigure ca Apocalipsa mayasa

Sa derulam pe repede inainte.

Sa zicem ca Basescu nu se grabeste - si nu se va grabi - va cere sa se analizeze, va astepta punctul de vedere al CSM, apoi, eventual, se va ajunge la o sesizare la CCR si asa mai departe. Apoi CCR da o decizie - daca e in favoarea numirii de catre CSM e o mare infrangere pentru USL. Pierde dreptul de a numi procurorii, cu mentiunea ca pentru Victor Ponta s-ar putea dovedi o usurare, in cele din urma.

Daca CCR decide ca e in regula asa cum e, a castigat Basescu ceva? Da, a castigat timp. Am mai spus-o, cu cat trece mai mult timp si ramane conducere interimara la DNA si Parchet, cu atat mai rau pentru USL. Multi dintre membrii sai (ca si dintre membrii PDL) o vor pati din cauza asta.

Asa ca putem trage o concluzie. Precum Lazar, Basescu s-a ridicat. Si a venit cu daruri pentru USL. Otravite.

Citeste si:
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
La plecarea unui mare român: Paul Lăzărescu
Sute de mii de români au căzut victimă barbariei comuniste. Eliberat după ani grei de temniță, Paul Lăzărescu a intrat, recent, în eternitate. Ce a însemnat pentru istoria României acest...
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Cum a rămas Victor Ponta fără salariul de 5.000 de euro și Tesla cumpărată cu banii de la partid
Pro România a ajuns să aibâ datorii atât de mari încât Autoritatea Electorală Permanentă a oprit robinetul de finanțare. Formațiunea lui Ponta este prima care ajunge în această...