Firea pune in miscare comisia pentru terenul lui Basescu - prima sedinta, miercuri

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 07:17
3035 citiri
Firea pune in miscare comisia pentru terenul lui Basescu - prima sedinta, miercuri

Comisia parlamentara de ancheta privind terenurile din comuna Nana, judetul Calarasi, se va intruni miercuri, in sedinta, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi aflandu-se alegerea completa a conducerii si aprobarea calendarului de audieri.

Potrivit unui comunicat al senatorului social-democrat Gabriela Firea membrii Comisiei vor mai aproba miercuri regulamentul de functionare, distribuit de presedintele forului in forma draft la sedinta din decembrie 2013.

Ponta vrea ancheta in Parlament pentru terenul achizitionat de Basescu in Calarasi

Prima sedinta pe 2014 a Comisiei Nana se va desfasura incepand cu ora 14,00, la sala Barbu Catargiu. Deputatul Eugen Nicolicea a fost votat in luna decembrie presedinte al comisiei parlamentare de ancheta "Calarasi", for constituit pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana.

Comisia este compusa din 13 membri, un presedinte, un vicepresedinte si un secretar, avand in vedere ca PDL nu si-a desemnat reprezentanti in comisie.

Potrivit Hotararii plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului de infiintare a comisiei de ancheta Calarasi, forul parlamentar are urmatoarele obiective:

- verificarea trasabilitatii terenurilor instrainate in perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, judetul Calarasi;

Comisia Calarasi: Eugen Nicolicea, ales presedinte

- verificarea situatiei subventiilor incasate de la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura in perioada verificata in zona supusa anchetei; verificarea statutului juridic si al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona comunei Nana in perioada 1990-2013;

- verificarea structurii de culturi a exploatatiilor agricole din zona supusa anchetei; verificarea legalitatii tranzactiilor cu terenuri din zona supusa anchetei in perioada 1990-2013.

Comisia a fost infiintata la initiativa parlamentarilor USL, dupa ce s-a aflat ca presedintele Traian Basescu a cumparat, prin intermediul fiicei sale Ioana, cateva sute de hectare in comuna Nana, din judetul Calarasi.

Aceasta a explicat, intr-un comunicat, ca a achizitionat terenul cu 1.300.000 de euro, dintre care un milion au fost prin credit bancar si circa 300.000 din resurse proprii.

Presa a dezvaluit ca cel care s-a ocupat de tranzactie si a verificat starea terenului a fost Adrian Radulescu, consilier pe probleme de agricultura al presedintelui Traian Basescu.

Citeste si:
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
Fața nevăzută a congresului PNL: Acuzații de șantaj într-un partid dezbinat și explozia incidenței COVID din București
După patru luni în care principalii lideri din PNL s-au războit intern pentru propria tabără dinamitând coaliția de guvernare și principalele reforme promise în campania electorală, totul...
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de...
Sursa: AGERPRES