Fisura in USL se largeste: Liberalii nu asista la discursul lui Basescu, pesedistii da

Luni, 11 Martie 2013, ora 17:06
4001 citiri
Fisura in USL se largeste: Liberalii nu asista la discursul lui Basescu, pesedistii da

Puiu Hasotti, liderul senatorilor PNL, a anuntat, luni, ca acestia au decis in unanimitate sa nu fie prezenti la discursul pe care presedintele il va sustine marti in Parlament, precizand ca nu s-a invocat niciun argument, ci "a fost un consens". In schimb, pesedistii vor fi prezenti, a anuntat liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu.

"In unanimitate, senatorii liberali au decis sa nu fie prezenti. A fost o decizie a grupului PNL. Nu s-a discutat niciun argument, nu s-a invocat niciun argument, a fost un consens. Absolut toata lumea, in nume personal, fiecare a declarat ca nu doreste sa participe la mesajul presedintelui", a declarat Hasotti.

Intrebat de jurnalisti daca presedintele Crin Antonescu le-a cerut acest lucru sau i-a influentat in vreun fel, liderul grupului senatorilor PNL a dezmintit categoric, spunand ca presedintele PNL "nicidecum nu a participat, nu putea partcipa la sedinta de grup".

"Nu ne-a transmis absolut nicun mesaj. E decizia exclusiv, 100%, a grupului PNL", a punctat el.

Intrebat care au fost argumentele colegilor sai, senatorul PNL a raspuns: "Nu s-au discutat argumente, nu s-a invocat niciun argument, pur si simplu s-a hotarat".

"Argumente va pot oferi nenumarate, dar nu s-a invocat niciun fel de arggument. E o decizie politica, argumentele sunt de ordin politic. (...) Domnul presedinte Traian Basescu a iscat permanente conflicte, permante dispute, a tensionat in permanenta situatia politica. Sigur e mai intelept sa nu participam", a adagat Puiu Hasotti.

Intrebat cum comenteaza declaratia ironica a lui Valeriu Zgonea, potrivit careia "cineva trebuie sa si munceasca" la parlament, Puiu Hasotti a spus ca nu este vorba de munca in acest caz, ci de un gest politic asumat de PNL.

"Si gestul poltic e tot o munca. E o decizie care inseamna o atitudine politica. Aluzia ma face sa zambesc, domnul Zgonea va conduce lucrarile camerelor reunite. Parlamentarii liberali vor munci in comisii, unde vor crede de cuviinta. Tot munca se numeste", a mai precizat senatorul PNL.

De asemenea, intrebat cum de nu s-au consultat anterior pe acest subiect grupurile PSD si PNL, Puiu Hasotti a raspuns: "Suntem in USL, trebuie sa avem pozitii comune, dar sunt momente, cazuri, in care grupurile parlamentare trebuie sa dea dovada de o independenta politica".

PSD se va "conforma programului"

In schimb, liderul deputatilor PSD, Marian Neacsu, a declarat, la finalul sedintei de grup, ca va fi respectat programul de lucru stabilit de Biroul Permanent pentru ziua de marti, adica deputatii PSD vor asista la discursul presedintelui Traian Basescu.

"Ne vom conforma, colegii noistri vor respecta programul. Maine este sedinta de plen, noi vom fi prezenti", a spus el.

Mai mult, Marian Neacsu a sustinut ca subiectul participarii la sedinta la care va vorbi presedintele nu a fost nici macar discutat in sedinta de grup.

"Am anuntat programul de lucru, ne vom conforma. Nu am avut un vot, spre deosebire de colegii liberali", a afirmat el.

Presedintele Traian Basescu se va adresa marti, de la ora 15:00, plenului reunit al Parlamentului pe teme de politica externe, printre subiectele care vor fi abordate numarandu-se si intrarea Romaniei in Spatiul Schengen.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, a anuntat luni ca nu va fi prezent pentru ca el nu recunoaste legitimitatea sefului statului.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com