Fostul sef al OTPDL: Basescu le-a transmis tinerilor ca ei sunt Alba ca Zapada

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 18:56
3362 citiri
Fostul sef al OTPDL: Basescu le-a transmis tinerilor ca ei sunt Alba ca Zapada
Foto: Ziare.com

Fostul presedinte al tinerilor democrat-liberali, Cristian Hrituc, sustine ca mesajul presedintelui Traian Basescu arata ca "Alba ca Zapada" este reprezentata chiar de tineri.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Cristian Hrituc a declarat ca tinerii democrat-liberali sunt intr-un moment in care trebuie sa fie responsabili, iar mesajul presedintelui tarii ii obliga si responsabilizeaza sa fie mai activi in viata politica.

Ce a insemnat pentru tinerii democrat liberali prezenta sefului statului la scoala de vara?

Organizatia de tineret a beneficiat, dupa foarte multi ani, de prezenta presedintelui. Cred ca a fost un moment extrem de important pentru suflul acestei organizatii. Dupa mai mult de 5 ani, presedintele a fost prezent si, mai mult decat atat, cred ca a dat niste mesaje extreme de importante.

La ce fel de mesaje va referiti?

Cred ca nimeni nu poate trece peste mesajul sau, care dupa mine a fost extrem de clar. Alba ca Zapada este reprezentata de tineri, de noul curent, de un nou mod de a face politica si de o noua gandire. Alba ca Zapada este smart&right. OTPDL est smart&right (n.red. motto-ul scolii de vara).

Au inteles ei cu adevarat mesajul?

Organizatia de tineret este la un moment T0, care trebuie exploatat la maxim. Mesajul presedintelui cred ca ii obliga si ii responsabilizeaza. In acest moment, practic, li s-a dat un imbold, pentru a intra mai puternic in viata politica a partidului, in procesul decizional. Presedintele le-a dat arma cea mai importanta: principiile.

Ce obligatie au, pe viitor?

Ei au obligatia de a pune presiune pe o parte din seniorii PDL, care inca sovaie in privinta reorganizarii administrative, dar mai au si obligatia de a lupta cu trecutul si de a construi un viitor curat. Tinerii democrat-liberali au obligatia de a deveni principalul exponent al dreptei.

Ce crezi ca a vrut sa spuna Traian Basescu cand s-a referit la "primenirea PDL"?

Primenirea de care vorbea presedintele trebuie facuta de la baza, iar cei care pot impinge acest proces sunt tinerii. Ei au forta morala sa o faca si trebuie sa aiba si curajul necesar. Traian Basescu le-a dat semnalul.

Cine este Alba ca Zapada?

Conceptul Alba ca Zapada a fost lansat pe "piata politica" anul trecut, in luna august, de Sebastian Lazaroiu, care la vremea respectiva era consilier prezidential pe probleme de politica.

"2012. Scufita Rosie, Mos Craciun, Fetita cu chibrituri? Sau Alba ca Zapada?", erau previziunile politice pe care le facea acesta pe

Blogary.

Ulterior, acesta a venit cu lamuriri suplimentare. Sebastian Lazaroiu sustinea, la sfarsitul anului 2010, ca "Alba ca Zapada" este un concept, nu o formatiune politica, care va aduce "schimbare fundamentala in ordinea sociala si institutionala".

La inceputul lunii august, fostul consilier prezidential anuntat ca "Alba ca Zapada" s-a format deja, "dar nu stim ca este ea".

"Daca tot ati intrebat de Alba ca Zapada... Noi o vedem pe Alba ca Zapada, dar nu stim ca este ea. Regionalizarea este un condur al Albei ca Zapada, vedem asa, un piciorus din Alba ca Zapada. Regionalizarea este asta. Alba ca Zapada nu e neaparat o noua formatiune politica, este o noua ordine institutionala, ori regionalizarea da nastere unei noi ordini institutionale", a declarat Sebastian Lazaroiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Cristian Hrituc Alba ca Zapada, #mesaj Traian Basescu OTPDL , #presedinte