Franks (FMI): Pachetul de masuri anuntat de Basescu e foarte ambitios

Vineri, 07 Mai 2010, ora 21:29
3264 citiri
Franks (FMI): Pachetul de masuri anuntat de Basescu e foarte ambitios

Seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks, a anuntat, vineri seara, ca Fondul nu a incheiat inca negocierile cu Guvernul roman, urmand ca o noua intalnire cu reprezentantii Cabinetului Boc sa aiba loc in cursul zilei de sambata.

"A fost o zi productiva pentru noi, maine (n.red-sambata) vom discuta din nou cu Guvernul. Inca mai discutam, inca mai lucram la cifre. Este prematur sa spun daca cifrele sunt cele asteptate, pachetul concret asupra caruia am agreat il vom face public atunci cand vom termina de lucrat la el", a precizat Franks.

Seful delagatiei FMI a tinut sa precizeze ca Romania are nevoie de masuri serioase, in contextul economic actual si ca masurile anuntate de presedinte sunt unele ambitioase.

Delegatia FMI se intalneste in weekend cu Guvernul, PSD si PNL

"Nu pot sa va spun ce am negociat. Avem un scenariu macroeconomic, dar nu vreau sa va dezvaluiesc ce cuprinde. Vom dezvalui asta luni dimineata. Pachetul de masuri anuntat de presedinte este unul foarte ambitios. Ceea ce discutam este un pachet de masuri care trebuie indeplinite inainte de a primi urmatoarea transa. Am petrecut ore bune vorbind despre asta astazi (n.red-vineri), inca mai facem calcule", a adaugat el.

Seful misiunii FMI a mai declarat ca Fondul nu va avea niciun motiv pentru amanarea urmatoarei transe de 850 de milioane euro daca toate masurile anuntate de oficialii romani pentru reducerea cheltuielilor vor fi adoptate "asa cum trebuie".

"Daca toate (masurile - n.r.) vor fi luate asa cum trebuie, nu cred ca va fi o amanare a transei", a precizat Jeffrey Franks.

FMI anunta luni rezultatul negocierilor cu Guvernul Boc

Delegatia FMI se va intalni sambata, de la ora 15.00, cu Guvernul Boc. FMI va avea apoi o intalnire, duminica, si cu reprezentantii partidelor din Opozitie, PSD si PNL.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca social-democratii vor avea o intalnire cu delegatia FMI in Romania pentru a discuta despre situatia economica si acordul cu Fondul. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a confirmat ca intalnirea cu delegatia Fondului va avea loc duminica la pranz.

Si conducerea PNL se intalneste duminica, incepand cu ora 10.30, la sediul central al partidului, cu delegatia FMI-CE.

"Duminica, 9 mai 2010, incepand cu ora 10.30, la sediul central al PNL din b-dul Aviatorilor nr. 86, se va desfasura intalnirea conducerii Partidului National Liberal cu delegatia FMI-CE. Discutiile vor viza informarea reciproca, in contextul incheierii misiunii de evaluare a economiei nationale", se arata intr-un comunicat al PNL, remis Ziare.com.

Reprezentantii Fondului Monetar International, alaturi de cei ai Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale, vor face o declaratie publica, cu privire la rezultatul negocierilor avute cu Guvernul Romaniei, luni, la ora 9.30, anunta FMI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#FMI discutii Boc, #intalnire FMI, #masuri FMI, #Basescu FMI , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Alte tari SEIOASE cu o economie consacrata au anuntat masuri de austeritate . La noi INCONSTIENTA este uriasa .
I
ioanaiiiiii
rank 5