Frunzaverde: Basescu trebuie suspendat, Elena Udrea nu va ajunge in fruntea PDL

Autor: Ana Ilie
Luni, 04 Februarie 2013, ora 22:33
5692 citiri
Frunzaverde: Basescu trebuie suspendat, Elena Udrea nu va ajunge in fruntea PDL
Foto: Antena 3

Vicepresedintele PNL, Sorin Frunzaverde, se declara afectat de declinul in care se afla PDL, partidul in care a petrecut 22 de ani, si apreciaza ca fenomenul este determinat de faptul ca partidul a fost confiscat de un "grupuscul condus de Traian Basescu".

"Inevitabil datorita politicii pe care PDL... si nu PDL, ci un grupuscul care a confiscat PDL, influentat de Basescu. Politica acestui grupuscul in perioada 2008-2012 a generat contraperformanta de la Slatina si la nivel national. Prin comparatie, in 2007, PD a obtinut 35% la europarlamentare, in 2008 la alegerile pentru parlamentul national a obtinut 33%, iar acum 13-14%, si partidul domnului Ungureanu si celalalt din ARD au si ei o participare de 1,5-2%. Daca ar fi sa ne intoarcem in trecut este performanta pe care la vreme respectiva PD o obtinea in 1996", a declarat Frunzaverde la Antena3.

"Am fost in acest partid 22 de ani. N-am plecat din PDL pe care l-am adus pe dreapta scenei europene, am plecat tot intr-un partid de dreapta. Nu pot sa spun ca nu ma afecteaza, un partid inseamna oamenii, sunt foarte multi oameni care au pus suflet, au avut performanta administrativa, nu meritau un astfel de destin", a afirmat vicepresedintele liberal, apreciind ca "Elena Udrea nu va ajunge in fruntea partidului".

In opinia lui Frunzaverde, presedintele Traioan Basescu trebuie suspendat pentru ca nesocoteste voturile a milioane de romani. Amintind de propunerea acestuia de a demisiona daca demisioneaza si membrii Parlamentului, Frunzaverde a spus: "...face o afirmatie grava: ar accepta sa isi dea demisia, daca membrii parlamentului demsioneaza, ceea ce din nou trimite in derizoriu Parlamentul...Nu poti nesocoti voturile a milioane de romani. Ele nu sunt doar o stampila pe un buletin de vot. Cun sa le nesocotesti din start si sa spui sa-si dea demisia Parlamentul? Sigur sunt foarte multi, dar cine a promulgat aceasta lege ce aduce atat de multi parlam in legislativ? Traian Basescu".

"In primul rand din respect pentru vot nu trebuia facuta aceasta afirmatie. Mai are un substrat- pe undeva nesocoteste realitatea majoritatii USL. Astazi are o majoritate de 70% din legislativ, un guvern foarte stabil, nu poti nesocoti aceste realitati", a continuat Frunzaverde, intarind totusi ca "Basescu trebuie suspendat numai daca nu respecta Constitutia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Sorin Frunzaverde suspendare Basescu, #frunzaverde Basescu suspendat , #presedinte