Generalul Berechet, eliberat din functie

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 17:36

   

Generalul Berechet, eliberat din functie
Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul privind incetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative ale chestorului general de politie Nicolae Berechet, informeaza Presedintia, pe site.

Berechet, secretar general in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si fost membru in Consiliul de Administratie al clubului Dinamo, s-a prezentat, la inceputul lunii mai, la DNA pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul privind transferurile de jucatori.

Berechet, care a facut parte din Consiliul de Administratie al FC Dinamo in perioada 2005-2006, a venit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in jurul orei 13.00, folosind o intrare secundara, si a iesit dupa aproximativ 30 de minute, fara a face vreo declaratie.

CV Nicolae Berechet

La data de 6 noiembrie 1997, generalul de brigada Nicolae Berechet a fost numit in functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane. In perioada cat a condus Politia Romana, a fost inaintat la gradele de general de divizie (cu 2 stele) la 1 decembrie 1999 si general de corp de armata (cu 3 stele) la 25 octombrie 2000. A fost eliberat din aceasta functie la 26 ianuarie 2001.Dupa venirea PSD-ului la putere, generalul Berechet a fost numit Secretar de Stat pentru logistica in Ministerul Administratiei si Internelor (ianuarie 2001 - 24 aprilie 2005). In perioada iulie-august 2002, prin redenumirea redenumirea gradelor odata cu demilitarizarea Politiei Romane, gradul militar de general cu trei stele a fost echivalat cu gradul profesional de chestor sef de politie.

La data de 25 aprilie 2005, chestorul sef de politie Nicolae Berechet a fost numit in functia de Secretar General al Ministerului Administratiei si Internelor. I s-a acordat gradul profesional de chestor general de politie (cel mai inalt grad din ierarhia Politiei Romane, echivalent cu cel militar de general cu 4 stele) la 1 martie 2004.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9801 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
ssl
rank 1
padurea
Cu cele 9ha de padure transferate la lacul Vidraru ce se mai aude?
Ciugudeanu
rank 1
****
Este padure,,berechet,,
opus 9
rank 1
Se schimba garda la palat !
Cu toata separatia puterilor in stat, o anumita " nostalgie " persista pe parcursul intregii cariere a noului numit ! Profesionalismul adevarat va reduce cu siguranta macar o parte din aceste carente carora inca santem tributari !

al dumneavoastra, Opus 9, va spune, sa auzim numai de bine !
dan
rank 1
Pai..
A dat bunul Dumnezeu sa il vedem iesit la pensie ca altfel ii faceau o statuie in fata ministerului. Oricum a plecat cu mari regrete poate vroia sa ne scoata pe toti la pensie si el sa stinga lumina in minister. Ii uram bafta la peste! Ceilalti cind urmeaza? Oare d-ul David nu are curajul sa se atinga de ceilalati generali care zac prin minster si inspectorate generale? De ce???
ruginitu
rank 1
Cite
Crime o avea pe constiinta si cit singe pe ghiare o avea?
Secretar de Stat pt. logistica? Ha, ha, ha !
Stiti ce-nseamna cind aprobarile stau in "virful pixului"!
niki
rank 1
un om deosebit
Domnul Berechet este un om deosebit, un profesionist desavarsit, care si-a format cariera cu forte proprii. A fost "mintea limpede" la varful ministerului, a facut mult bine sistemului si oamenilor din sistem cu care a intrat in contact. Va fi greu de inlocuit!
Pensie lunga si fericita!
jim
rank 1
silion
urmeaza silion
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor