Generalul Berechet, eliberat din functie

Miercuri, 23 Iulie 2008, ora 17:36
10920 citiri
Generalul Berechet, eliberat din functie

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul privind incetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Internelor si Reformei Administrative ale chestorului general de politie Nicolae Berechet, informeaza Presedintia, pe site.

Berechet, secretar general in Ministerul Internelor si Reformei Administrative si fost membru in Consiliul de Administratie al clubului Dinamo, s-a prezentat, la inceputul lunii mai, la DNA pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul privind transferurile de jucatori.

Berechet, care a facut parte din Consiliul de Administratie al FC Dinamo in perioada 2005-2006, a venit la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in jurul orei 13.00, folosind o intrare secundara, si a iesit dupa aproximativ 30 de minute, fara a face vreo declaratie.

CV Nicolae Berechet

La data de 6 noiembrie 1997, generalul de brigada Nicolae Berechet a fost numit in functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane. In perioada cat a condus Politia Romana, a fost inaintat la gradele de general de divizie (cu 2 stele) la 1 decembrie 1999 si general de corp de armata (cu 3 stele) la 25 octombrie 2000. A fost eliberat din aceasta functie la 26 ianuarie 2001.

Dupa venirea PSD-ului la putere, generalul Berechet a fost numit Secretar de Stat pentru logistica in Ministerul Administratiei si Internelor (ianuarie 2001 - 24 aprilie 2005). In perioada iulie-august 2002, prin redenumirea redenumirea gradelor odata cu demilitarizarea Politiei Romane, gradul militar de general cu trei stele a fost echivalat cu gradul profesional de chestor sef de politie.

La data de 25 aprilie 2005, chestorul sef de politie Nicolae Berechet a fost numit in functia de Secretar General al Ministerului Administratiei si Internelor. I s-a acordat gradul profesional de chestor general de politie (cel mai inalt grad din ierarhia Politiei Romane, echivalent cu cel militar de general cu 4 stele) la 1 martie 2004.

Citește și:
SUA dau liber Ucrainei să folosescă arme occidentale pentru a elibera teritoriile anexate de Rusia
SUA dau liber Ucrainei să folosescă arme occidentale pentru a elibera teritoriile anexate de Rusia
Secretarul de stat american Antony Blinken a afirmat că Statele Unite nu se opun ca Ucraina să utilizeze armele furnizate de Occident pentru a elibera teritoriile în care Rusia a organizat...
Propunere inedită pentru Roger Federer! Ce funcție ar putea primi elvețianul
Propunere inedită pentru Roger Federer! Ce funcție ar putea primi elvețianul
Federer şi-a luat adio de la tenisul profesionist în weekend cu prilejul Laver Cup, jucând vineri alături de marele său rival Rafael Nadal o partidă de dublu, înainte de asista la meciurile...