Gheorghe Ciuhandu: Stiu ca in judet au fost nereguli electorale

Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 21:20
1350 citiri
Gheorghe Ciuhandu: Stiu ca in judet au fost nereguli electorale

Presedintele PNTCD Timis, Gheorghe Ciuhandu, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca stie ca in judet s-au inregistrat nereguli in cel de-al doilea tur de scrutin al prezidentialelor.

"Exista declaratii ale unor persoane care au gasit pe lista membri de familie plecati din tara, care erau trecuti ca au votat. Apoi, sunt CNP-uri false, in Timis sunt in jur de 260 de CNP-uri false. De asemenea, apar persoane nascute in 1997, 1998", a spus edilul-sef al Timisoarei.

Liderul taranistilor considera ca, in timpul campaniei electorale, numele sau a fost folosit de sustinatorii contracandidatului lui Mircea Geoana, in incercarea de a "induce confuzie in randul electoratului, pentru a-l sprijini pe Traian Basescu".

Gheorghe Ciuhandu a mai declarat ca personal a vazut, intr-un cartier din Timisoara, cu doua zile inainte de scrutin, "tineri care puneau plase portocalii si alte materiale pe usi, fara ca oamenii sa doreasca".

Edilul sef timisorean considera ca aceasta campanie s-a derulat intr-un mod foarte violent ceea ce explica demersul PSD de a contesta alegerile.

"Urmeaza ca si Curtea Constitutionala sa se pronunte. Oricum, pentru imaginea tarii e un dezastru", a spus Ciuhandu.

El a amintit ca PNTCD l-a sustinut pe Crin Antonescu si ca apreciaza reputatia acestuia in alegeri.

"A fost vorba de o speranta. Am sustinut proiectul Iohannis lansat de Crin Antonescu, pentru ca, realmente, din tot ce s-a vazut in campania electorala, era singura varianta care permitea Romaniei o speranta. Din pacate, aceasta speranta e ca si ratata. Garantul acestei sperante fiind Mircea Geoana, pe cale de consecinta l-am sustinut pe Geoana", a spus Ciuhandu.

Relatia cu PD e ... la fel

Ciuhandu a explicat ca daca PSD a semnat "acel act de reconciliere" atesta faptul ca si PSD a evoluat spre o oarecare normalitate.

"Relatia noastra cu PD ramane la fel. Daca doreau o relatie deschisa si onesta cu noi, trebuia sa semneze cu PNTCD un act, la fel ca si PSD, caci si ei sunt succesori ai FSN. Nu au facut asta", a explicat Ciuhandu.

In opinia sa, aceasta Romanie nu merge pe o cale buna, pentru ca unii incearca "sa isi mascheze adevarata identitate" si apoi sa preia si sa distruga mesaje electorale care nu le apartin.

"Eu cred ca exista un Dumnezeu si poporul acesta, dupa 20 de ani, trebuie sa aiba o speranta. Aceasta s-a ivit, din pacate am pierdut-o si iar am cazut in conflictele noastre normale", a concluzionat Ciuhandu.

In plan local, Alianta pentru Timis si pactul administrativ pe care PNTCD il are cu PSD, functioneaza bine.

"Nu am facut decat sa configuram, prin semnaturile sefilor acestor partide, 12 proiecte majore pentru Timisoara. Eu nu am cerut pentru mine personal nimic, tot ce am vrut sa obtin a fost pentru oras, deci nu vad ce am tradat prin asta.

De asemenea, am subscris la un act de reconciliere intre PNTCD si PSD, pe care PSD l-a semnat. Daca l-ati citit, ati vazut ca dovedeste clar atitudinea noastra anticomunista si atitudinea PSD de a recunoaste, dupa 20 de ani, anumite greseli facute. Nu am tradat pe nimeni", a declarat Ciuhandu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#frauda electorala Timis, #Gheorghe Ciuhandu alegeri, #alegeri prezidentiale Timis , #presedinte