Gheorghe Nichita: Basescu are unele resentimente fata de mine

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 23:23
2676 citiri
Gheorghe Nichita: Basescu are unele resentimente fata de mine

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, sustine ca schimbul de replici dintre el si Traian Basescu, de miercuri seara, legate de gasirea unui sediu pentru consulatul Moldovei, s-ar datora si unor resentimente pe care seful statului le-ar avea fata de el.

"Eu vroiam si sa-mi cer chiar scuze pentru faptul ca n-am facut-o mai devreme, adica n-am gasit o rezolvare mai devreme, desi stiti ca de cateva luni bune, chiar din noiembrie anul trecut, am facut apel la toata lumea sa ne ajute cu un spatiu pentru acest consulat. Mai departe, probabil ca sunt si niste resentimente ale domnului presedinte vizavi de mine... Am fost colegi de partid cu ani in urma, dar am fost si adversari in 2009, nu cu mine, ci ca partid in campanie si probabil ca ii este mai placut sa-l vada pe domnul Simirad care a tradat PSD si a trecut de partea dansului, decat pe mine care am ramas un politician consecvent", a declarat, joi, Gheorghe Nichita.

Acesta a dat asigurari ca sunt in prezent identificate cateva spatii si urmeaza ca Ministerul de Externe din Republica Moldova sa decida in care imobil va functiona consulatul.

Presedintele Traian Basescu si primarul Nichita au avut, miercuri seara, un schimb de replici in cadrul unei intalniri cu studentii si tinerii basarabeni, dupa ce seful statului a reprosat autoritatilor iesene ca nu au identificat de aproape un an o cladire adecvata pentru functionarea consulatului Moldovei. Aflat in sala, primarul a luat cuvantul la tribuna in ciuda opozitiei manifestate de seful statului, dar discursul acestuia a fost intrerupt in scurt timp de Basescu.

Primarul a mai spus, joi, ca ar fi fost corect ca la intalnirea de la Universitatea "Al.I.Cuza", din prezidiu sa faca parte toti sefii administratiei locale, in conditiile in care acesta a fost format din rectorul Universitatii "Al.I.Cuza", Vasile Isan, presedintele Traian Basescu, presedintele Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, dar si presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad.

"Mi s-ar fi parut normal si corect, ori sa stam cu totii in sala si cei doi presedinti si gazda la prezidiu. Si sigur, daca e o problema legata de modul cum isi duc viata studentii din Basarabia care se afla aici pentru studii si primarului putea sa i se dea voie la microfon sa spuna doua cuvinte", a precizat primarul Iasiului.

Miercuri seara, cand primarul a vrut sa comenteze reprosul lui Basescu, seful statului i-a transmis ca mai intai sa dea cladirea si apoi sa intervina. In cele din urma, primarul a reusit sa ia cuvantul si l-a asigurat pe presedinte ca a identificat o cladire adecvata. Discursul acestuia a fost insa intrerupt de presedinte.

"In regula domnule primar, am inteles ca nu ati gasit o cladire adecvata. In rest, e o poveste frumoasa. Va asigur ca o sa se gaseasca in Iasi", a mentionat presedintele tarii.

Ulterior, seful statului s-a adresat studentilor basarabeni si i-a sfatuit ca, daca vor sa fie respectati dupa ce termina facultatea, atunci cand trebuie sa acorde un raspuns la o intrebare acesta sa fie "la problema".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu Gheorghe Nichita, #Basescu Nichita resentimente , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Eu am vazut atat cat au binevoit sa dea TV urile . Presedintele a fost corect fata de moldoveni
Poza ETC
ETC
rank 1