Opinii: Glontul lui Basescu

Autor: Cristian Mihai Chis
Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 09:43
8973 citiri
Opinii: Glontul lui Basescu

Va imaginati cum s-au cracanat de ras baietii de la Serviciul de Protectie si Paza privind la televizorul unde jurnalistii aflasera ca din garda presedintelui face parte si un om care duce o servieta anti-glont?

Un ziarist clujean, poreclit cu drag de colegi "Gloanta" (ce potrivire!), propunea ieri ca zilele urmatoare, realizatorii tv sa descopere ca masina cu care merge presedintele este blindata - oare de cine se teme Traian Basescu, vor suiera cartusele cunoasterii prin platouri - sau ca seful statului taraie dupa dansul patru flacai care-l pazesc. Totul pentru ca poporului sa-i zbarnaie sinapsele: uaaau, daca se teme de clasa muncitoare, poate ca e justificat, poate ca simte ca nu-l mai iubeste nici ma-sa, e de vina pentru toate nenorocirile!

Acuma, e drept ca unele dintre suferintele traversate aproape visceral de cetatenii Romaniei au o legatura stransa cu prestatia presedintelui. Insa daca pe baza deciziilor sale proaste pierde electorat, cu ajutorul ganditorilor de la televizor are sanse sa-si mai refaca din popularitate. Ca de foarte multe ori in acesti ani, presa si politicianul situat in opozitia sefului statului au pornit la drum convinsi ca au apucat o sapa, dar in realitate era bumerang. Cu astfel de demonstratii jurnalistice, lui Traian Basescu nu-i mai trebuie nicio arma. Glontul e asigurat de adversari. E prostia.

A fost suspendat dintr-o ambitie prosteasca de-a lui Dan Voiculescu si Mircea Geoana, care in ciuda sfaturilor sociologilor, au insistat sa-i legitimeze presedintelui sustinerea populara.

A fost pus la zid, in campanie, la Timisoara, sub bagheta lui Ion Iliescu, subestimand simtul civic al cetatenilor din primul oras al revolutiei, care numai de manipulare nu mai aveau chef.

A fost atacat cu filmuletul in care i-a dat un bobarnac unui copil pana cand electoratul s-a prins ca o asemenea campanie are ceva necurat. A sfarsit prin a fi victimizat, calea regala a cuceririi publicului dornic de povesti.

Iar acum au chemat in platouri specialisti care sa raspunda la intrebarea: de ce-a avut cu el in secuime servieta anti-glont? Iei un imbecil, sa spunem Dan Nica (sunt nedrept cu el, doar Nica nu e un imbecil) si-l provoci. Nu-i asa ca va raspunde ca presedintele se teme de reactia romanilor, care in proportie de 86 la suta apreciaza ca Romania se indreapta intr-o directie gresita? Corect.

Doar ca pentru a lupta cu Traian Basescu, chiar si asa, cu steaua jumulita de propriile erori si de criza, ai nevoie de mai multi imbecili. Si, poate, de un pic de intelepciune. Care spune ca a arata la televizor cum presedintele este pazit dupa regulile din manual are impact mult mai mic decat a prezenta zilnic cazurile unor romani care traiesc de pe-o zi pe alta si singura lor certitudine este aceea ca sunt incredibil de tristi.

Multi se vor trezi spunand ca-l apar, ca sper sa obtin nu stiu ce, ca sunt tampit deoarece nu vad realitatea crunta in care se zbat romanii. Treaba lor. Putem insa sa fim lucizi? Daca da, atunci putem admite un lucru: ca sa-l demolezi pe Traian Basescu, nu faci greseala de-a-l subestima.

...Era sa uit. Dintre imbecilii cu analiza fara noima il exclud de aceasta data pe Ion Cristoiu, care a spus un lucru simplu: sefii de stat nu sunt omorati de multimi furioase.

Citeste si:
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
UPDATE Filmul agresării consilierei USR din Mogoșoaia de către ”colegi” de la PNL și PMP. "Vă las în căruț cu rotile" VIDEO
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină la Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Mesajul ministrului român de Externe pentru rușii care vor să vină la Deveselu. Care este situația diplomaților români din Ucraina
Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat joi, 27 ianuarie, că scutul de la Deveselu nu este o amenințare pentru Rusia, lucru de care se pot convinge oficialii de la Moscova făcând o...
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Problema Dlui Chis si articolele sale ! Dupa cate am inteles eu , musiu Chis este din Ardeal . Or , ardelenii au o problema : nu au smecherie , sau daca o au , e cam minuscula . (Exceptie face Vulpea , Magureanu ).