Hrebenciuc nu a supus votului Camerei solicitarea lui Basescu

Luni, 12 Noiembrie 2012, ora 17:40
2499 citiri
Hrebenciuc nu a supus votului Camerei solicitarea lui Basescu
Foto: Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputatilor nu a supus luni la vot solicitarea presedintelui Traian Basescu de reluare a procedurii parlamentare privind urmarirea penala a fostilor ministri Victor Paul Dobre (PNL) si Laszlo Borbely (UDMR).

"Membrii Comisiei Juridice au constatat ca nu sunt intrunite elementele privind reluarea acestui vot si au respins aceasta solicitare", a declarat in plen vicepresedintele comisiei, Florin Iordache. "Va multumesc si eu, toate cele bune, succes in alegeri", a continuat presedintele de sedinta, Viorel Hrebenciuc, care a declarat prin aceasta inchisa sedinta de plen.

Deputatii din Comisia Juridica au respins luni, cu 8 voturi "contra", o abtinere si un vot "pentru", cererea lui Traian Basescu privind reluarea votului privind urmarirea penala a fostilor ministri Victor Paul Dobre (PNL) si Laszlo Borbely (UDMR).

Deputatii juristi au respins cererea lui Basescu de reluare a votului in cazurile Borbely si Dobre

Membrii USL din Comisia Juridica au votat contra cererii lui Traian Basescu, Daniel Buda a votat pentru, iar Silviu Prigoana s-a abtinut.

Vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Florin Iordache, declarase ca juristii vor trimite un raport de respingere catre plen privind solicitarea lui Basescu de a rediscuta cazurile deputilor Dobre si Borbely, iar acest raport va cuprinde motivele respingerii cererii.

"In cazul solicitarii dlui presedinte Traian Basescu, sunt patru elemente pe care Comisia Juridica le-a identificat si care vor fi regasite in raportul pe care il inaintam plenului. Prima dintre ele: nu exista o procedura legala de reluare a votului, doi: nu au aparut elemente noi in cazul celor doi deputati (Borbely si Dobre - n.red).

Trei: daca erau elemente care sa justifice reluarea votului, putea sa vina o solicitare din partea Procurorului General si aceasta solicitare a Procurorului General nu exista si patru: dl presedinte Traian Basescu, solicita in cazul in care se ridica imunitate si in cazul in care discutam de o ridicare a imunitatii a deputatului Trasculescu, asa cum ati vazut, nu exista in acest moment o discutie in ceea ce priveste imunitatea si este gresit, ca de fapt parlamentarii nu au imunitate decat pentru declaratiile politice pe care le au si in aceste conditii, tinand cont de toate aceste patru elemente pe care le-am precizat, consideram ca nu exista in acest moment elemente care sa justifice reluarea votului in cazul celor doi deputati, este vorba de dl Dobre si dl Borbely", a declarat Iordache la sfarsitul sedintei Comisiei Juridice prin care s-a luat act informarea Ministrului Justitiei privind retinere si pechezitionarea deputatului PDL, Alin Trasculescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#solicitare Basescu respinsa deputati, #Basescu imunitate Borbely Dobre , #presedinte