Huiduit de multime, Basescu muta Unirea mai devreme cu 10 ani

Joi, 24 Ianuarie 2008, ora 14:44
7715 citiri
Huiduit de multime, Basescu muta Unirea mai devreme cu 10 ani

"Nu-mi face placere ca politizati o sarbatoare a moldovenilor in primul rand. Unirea Moldovei cu Tara Romaneasca a prefigurat evenimentul de la 1918. Anul acesta sarbatorim 159 de ani de la Unire", a declarat presedintele Traian Basescu, prezent, joi, la ceremoniile de comemorare a 149 de ani, si nu 159 cum a spus seful statului, de la Unirea Principatelor Romane.

Aflat la Iasi, presedintele a enumerat nevoile Romaniei. "Romania are nevoie de reforme, la alt nivel, cu alte obiective. Romania are nevoie de modernizarea statului roman, prin continuarea proceselor de modernizare a justitiei si modernizare a institutiilor statului si ale administratiei de stat.

Romania are nevoie de modernizarea agriculturii, a educatiei, a sanatatii, modernizare care sa corespunda nevoilor romanilor. Romania are nevoie de modernizarea infrastructurii si aparatului birocratic al statului roman. Le putem realiza daca suntem solidari cu dorintele romanilor", a spus seful statului.

Basescu considera ca "Romania nu poate ramane o tara care sa se plimbe prin zona de mediocritate. Poporul roman merita mult mai mult si politicienii au obligatia de a da romanilor ce merita".

"Unirea a fost actul politic de la 5 si 24 ianuarie. A urmat o perioada destul de dificla de realizare a Unirii administrative. Efortul administrativ a fost la fel de mare ca cel politic", a adaugat presedintele Basescu, huiduit de iesenii adunati in Piata din centrul orasului.

Potrivit sefului statului, unirea Moldovei cu Tara Romaneasca trebuia sa se faca si pe cale legislativa, astfel ca au fost introduse noi legi. Tot atunci a fost infiintata Inalta Curte de Casatie.

"In 1862 a fost pronuntat cuvantul Romania, drag noua tuturor. Nevoia de egalitate intre romani este un deziderat ce dateaza de acum 150 de ani. Cu aceasta ocazie trebuie sa privim spre viitor", a tinut sa precizeze Traian Basescu.

"Fara vointa de a moderniza statul roman nu vom reusi", a mai spus presedintele, cerandu-le romanilor, de ziua Unirii, sa fie solidari. "Va doresc sa traiti bine!", a spus Basescu in finalul discursului de la Iasi.

Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Cum ar putea România să piardă mult, deși a câștigat litigiul legat de Roșia Montană
Decizia instanței arbitrale (luată cu o majoritate de 2 la 1) în litigiul intentat statului român de compania canadiană ce a încercat să dezvolte un proiect minier în zona Roșia Montană...
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
Liviu Dragnea vrea să dea lovitura într-un domeniu, despre care spunea: "Vorbim de un genocid"
”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în...
#Traian Basescu, #Iasi, #Romania, #unire , #presedinte