Ziare.com

Instanta cere inregistrarea unei emisiuni "Nasul", in procesul Basescu-Patriciu

Miercuri, 29 Iunie 2011, ora 19:50

   

Instanta cere inregistrarea unei emisiuni "Nasul", in procesul Basescu-Patriciu
Judecatoria Sectorului 1 solicita, in cadrul procesului Basescu-Patriciu, inregistrarea emisiunii "Nasul" din 22 decembrie 2009 in care presedintele a vorbit despre acuzatia ca ar fi lovit un copil in campania din 2004.

Procesul deschis de Traian Basescu impotriva lui Dinu Patriciu a fost reluat miercuri. Instanta a dispus desigilarea unui DVD depus ca proba la dosar si vizionarea acestuia pe un laptop adus de aparatorii lui Patriciu, informeaza Mediafax.

Clipul de aproximativ 10 secunde constituia insa doar un colaj de secvente din emisiunea "Nasul", difuzat de postul B1 TV si preluat de pe postul Realitatea TV.

Dupa vizionarea secventelor, avocatii presedintelui au aratat instantei ca nu sunt de acord cu aceasta proba, sustinand ca intelegerea de comun acord cu avocatii lui Patriciu a fost ca in instanta sa fie depus ca proba un DVD care sa contina emisiunea originala de pe postul B1 si nu un material al altei televiziuni care, la randul sau, a preluat secvente din emisiunea originala.

Avocatii presedintelui au mai afirmat ca respectiva emisiune trebuie vizionata integral, intrucat, desi in aparenta Basescu ar admite incidentul, el ofera explicatii detaliate pe tot parcursul emisiunii.

Instanta a admis cererea avocatilor lui Traian Basescu pe motiv ca din secventele vizionate miercuri nu reiese clar obiectivul urmarit in dosar. Judecatorul a decis sa transmita o adresa catre postul de televiziune B1 TV caruia i-a solicitat sa puna la dispozitia instantei de judecata un DVD cu respectiva emisiune, precum si pe transcriptul acesteia, in caz contrar postul de televiziune riscand sa fie amendat conform Codului de procedura civila.

Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru pentru 12 octombrie.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1079 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De ce au nevoie oare judecatorii de atatea probe si contraprobe?

Doar stie o tara intreaga despre ce a fost vorba: Traian Basescu i-a tras un dos de palma nesabuit unui copil obraznic iar Dinu Patriciu a trucat filmul transformand dosul de palma intr-un pumn bine plasat si implicit copilul obraznic intr-un martir. Dupa parerea mea, ambii protagonisti au cam aceeasi valoare morala, adica una egala cu zero.

 

Bravo doctore...

Se vede ca ai aceeasi pregatire ca si Patriciu sau poate ca esti una si aceeasi persoana??? Scoala securista???

Io zic sa se prezinte nu numai inregustrarea de la "Nasul", ci...

...si acelea de la "Gatul" si "Urechile", sa se edifice instanta pe deplin!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor