Intalnire de taina Basescu-Boc, pe tema deciziei CCR pe Legea Educatiei

Miercuri, 03 Noiembrie 2010, ora 22:00
3944 citiri
Intalnire de taina Basescu-Boc, pe tema deciziei CCR pe Legea Educatiei
Foto:Arhiva

Proaspat intors din Slovenia, presedintele Traian Basescu a sosit, miercuri seara, dupa sedinta de Guvern, la Palatul Victoria, unde a avut cu premierul Emil Boc o discutie pe tema deciziei Curtii Constitutionale despre Legea Educatiei.

Discutia a durat circa o jumatate de ora, iar presedintele a dorit ca vizita sa la sediul Guvernului sa fie cat mai discreta, masinile oficiale fiind parcate pe strazi din jurul cladirii Guvernului, si nu in curtea institutiei, informeaza Mediafax.

Surse guvernamentale au declarat, pentru Mediafax, ca, aflat in Slovenia, seful statului l-a sunat pe premierul Emil Boc, in timpul sedintei de Guvern, pentru a-l intreba daca in timpul reuniunii de la Palatul Victoria s-a luat o decizie privind parcursul Legii Educatiei in continuare.

"Seful Guvernului l-a informat pe seful statului ca intentioneaza ca saptamana viitoare sa aiba o intalnire cu conducerea Senatului pentru a insista ca dezbaterile parlamentare pe Legea Educatiei sa nu mai fie tergiversate.

Premierul va explica Senatului ca Legea educatiei trebuie adoptata rapid, astfel incat prevederile acesteia sa se regaseasca, sub aspect financiar, si in proiectul bugetului pe 2011", au aratat sursele citate.

Curtea Constitutionala a constatat, miercuri, ca exista un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Guvern, ca urmare a retragerii Legii educatiei din Senat, de catre Executiv.

Decizia CCR i-a nemultumit pe liderii UDMR care au amenintat cu iesirea de la guvernare, in conditiile in care unul dintre magistratii desemnati de PD-L sau de presedintie este de presupus ca a votat in defavoarea continuarii procedurii de asumare a raspunderii.

Eveniment Quarterly Report

Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Ben Oni Ardelean a demisionat oficial din PNL și a lansat un nou proiect politic. Așteptări mari pentru ”Mișcarea Speranței”
Deputatul Ben-Oni Ardelean a înştiinţat Biroul permanent al Camerei Deputaţilor că demisionează din PNL şi va activa ca neafiliat de marți, 3 octombrie. Recent, parlamentarul a anunțat...
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
CCR amână pentru a treia oară sesizarea pe legea privind cumulul pensiei cu salariul
Curtea Constituţională a României (CCR) a amânat marţi, 3 octombrie, discuţiile pe sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu legea privind cumulul pensiei...
#Basescu Boc Guvern, #Basescu decizie CCR educatie , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Mdea ... asa le trebuie ... cu unul ca Hardau sef la comisie , cu unul din CCR lovit de indoieli , au ajuns la mana mana lui Ponta - CAntonescu care vor darama pe Roberta Anastase .