Multumim, Traian Basescu!

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 07:19
4175 citiri
Multumim, Traian Basescu!

Ne place, nu ne place, Traian Basescu va ramane in istoria poporului roman. Pentru unii a fost muma, pentru altii ciuma. Important este ca a lasat ceva in urma. Cum a marcat viata oamenilor simpli, fiecare roman a simtit pe pielea lui.

Totusi "sa-i dam Cezarului ce-i al Cezarului", chiar daca il cheama Traian. Curajul de a schimba ceva din "sistemul ticalosit" din care provenea, dus uneori pana in pragul nebuniei politice, prin scandaluri necontenite, a demonstrat ca este cea mai mare calitate pentru presedintele care-si face bagajele de la Cotroceni.

Cine ar fi crezut ca raul poate fi taiat de la radacina chiar de o persoana care a crescut la umbra lui? Cine isi imagina acum 10 ani ca oameni care se credeau Dumnezeu in Romania vor infunda puscariile? Cati dintre noi vizualizam ca "marinarul" ne va duce la tarm fara sa ne scufundam in coruptie? Cati romani au dus-o mai bine in ultimii 10 ani?

Desigur, Traian Basescu a fost si va fi pomenit zilnic de dusmanii lui politici, de romanii care au crezut ca "sa traiti bine" se poate si fara munca. Multi politruci damboviteni care au dosare penale sau au fost condamnati deja se vor trezi multa vreme cu dintii inclestati si numele lui pe buze, cu un gust amar ca au fost tradati de unul in care au crezut. Multi chiar l-au sprijinit sa ajunga ceea ce este.

Dar, mai presus de orice, in "nebunia" lui, Traian Basescu ne-a aratat ca se poate. Sprijinit de aliati americani si europeni, credinta lui politica s-a focusat pe doua teme speciale: independenta Justitiei si statul de drept. Cele doua obiective au fost atinse, dar pot fi spulberate oricand. Constructia lor a durat mult, dar fragilitatea lor o regasim in turbulentele politice actuale.

Un capitol special in viata politica recenta a lui Traian Basescu este Elena Udrea. "Lebada roz" a fost singura persoana agreata in preajma presedintelui, pana la sfarsit. Prea putin! Niciun alt om politic nu a crescut langa el. Un final politic trist, fata de personalitatea si puterea celui care a ocupat in ultimii 10 ani fotoliul de la Cotroceni.

Cat despre nelegiuirile pomenite frecvent de opozantii presedintelui, Justitia este singura care poate decide unde a gresit Traian Basescu in timpul mandatului. Eliminarea imunitatii il va aduce intr-o ipostaza in care se simte bine, aceea de luptator. Da, pentru ca fata de multe alte persoane publice care vor sa-i copieze stilul, in opinia mea, aceasta a fost virtutea care l-a ajutat sa supravietuiasca printre hienele politice care de abia asteapta sa-l devoreze.

Autorul nu este implicat politic, nu are nicio functie publica si sigur se va duce la vot.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Basescu justitie, #Basescu DNA , #presedinte