Ioana Basescu - CEC, eroarea pleasca pentru Victor Ponta (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 19:01

   

Ioana Basescu - CEC, eroarea pleasca pentru Victor Ponta (Opinii)
Apreciez exercitiul de transparenta al Ioanei Basescu in privinta contractului incheiat cu CEC. O transparenta laudabila si foarte rara in spatiul public romanesc. Am avut astfel ocazia sa ne convingem ca - lucru de care nici nu ma indoiam - contractul de credit este perfect legal.

Dar dincolo de legalitate, sunt oare inlaturate si suspiciunile de ordin etic pe care le ridica un contract major dintre fiica presedintelui si singura banca de stat din tara?

Sa vedem!

Din start, discutam despre un contract dincolo de conditiile generale afisate de CEC pe site-ul sau pentru persoanele fizice. Potrivit acestora, o persoana fizica nu poate primi de la CEC un imprumut mai mare de 2,8 milioane de lei. D-na Basescu a primit cu mult mai mult, adica 4,6 milioane de lei.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a explicat ca acest plafon poate fi depasit in conditii speciale, prin decizia board-ului bancii. Am cautat cu atentie acele conditii speciale, care, teoretic, ar fi trebuit sa ofere bancii garantii suplimentare ca nu va iesi in paguba. M-am uitat la dobanda. Ea este de 6,53%. Putin mai mica decat dobanda obisnuita a CEC pentru acest tip de credite, 6,73% (raportat la momentul de referinta 1 iulie).

Garantii suplimentare nu exista, singura garantie imobiliara fiind terenul pentru a carui achizitionare au fost imprumutati banii. Dar in privinta lui apare un lucru care se intampla foarte, foarte rar in practica uzuala. Ioana Basescu a platit pe teren 5.844.864, 26 lei, iar evaluatorii bancii au evaluat terenul cu mult peste aceasta suma, adica la 7.215.390 lei din care banca accepta in garantie 5.050.773 lei.

Cine a avut de-a face cu bancile si ipotecile stie ca evaluatorii bancilor subevalueaza semnificativ imobilele, in raport cu pretul pietei, tocmai pentru ca in caz de executare a garantiei, banca sa nu aiba niciun fel de dificultati in recuperarea banilor, indiferent de fluctuatiile pietei. Dar poate ca d-na Basescu a facut o afacere exceptionala cu terenul de la Nana pe care l-a cumparat la un pret cu mult mai mic decat valoarea sa. Atat de mult sub, incat banca isi poate permite sa-l supraevalueze cu 23% fara risc de pierdere.

Evaluarea se face de fapt la pretul pe care banca il poate vinde maine daca e nevoie, adica 7 milioane de lei. Dar daca afacerea este atat de buna, devine ea insasi o suspiciune, daca nu cumva vanzatorul este vreun fraier. De ce nu l-a vandut el insusi cu pretul pe care banca e sigura ca-l poate obtine pe el? Una peste alta, suma la care terenul a fost evaluat de banca este exact cea necesara pentru ca terenul sa fie indestulator ca garantie pentru suma impumutata si sa nu mai fie nevoie de garantii suplimentare.

Pentru ca d-na Basescu sa isi poate permite o rata lunara de peste 30 de mii de lei ar trebui sa aiba venituri de minimum 60 de mii de lei. E mult chiar si pentru un notar dupa ce piata imobiliara s-a blocat, iar veniturile acestei categorii profesionale s-au subtiat considerabil. Ar fi fost interesant de vazut daca exista documente care sa certifice aceste venituri ale d-nei Basescu si daca domnia sa nu are si alte credite. Parca apartamentul din zona Baneasa tot pe credit fusese cumparat, daca nu ma insel eu.

Sigur, e persoana privata, nu i se poate cere ca, in aceasta calitate, sa isi prezinte veniturile, dar este in acelasi timp fiica presedintelui, seful statului pentru care a si cumparat terenul, potrivit declaratiilor lui Basescu, luand un credit de la o banca de stat. Deci aspectul capata o relevanta de interes public.

Dupa cum ar fi absolut necesar ca CEC sa faca acelasi exercitiu de transparenta si sa comunice cate credite peste plafonul stabilit in conditiile generale de creditare a acordat si in ce conditii speciale, cu ce dobanda si cu ce garantii suplimentare? Poate CEC este o banca cumsecade, cu suflet mare si cu mare incredere in solvabilitate neconditionata a clientilor sai.

Vedeti, toate aceste intrebari nu ar fi existat daca Ioana Basescu lua creditul de la o banca privata. Atunci, intr-adevar, era o chestiune intre domnia sa si banca respectiva. Dar CEC este o banca de stat, intamplator banca pentru al carei presedinte Traian Basescu a intervenit la putin timp dupa semnarea contractului. Poate ca e o simpla coincidenta, poate ca toate suspiciunile etice sunt complet neintemeiate, poate ca la usa d-nei Basescu era coada de reprezentanti ai bancilor care sa ii ofere creditul si a ales oferta cea mai avantajoasa.

Nu exclud nimic din toate acestea. Spun doar ca avem in fata un contract foarte favorabil clientului, pe alocuri chiar cu caracter de exceptie de la regula, incheiat intre un client care e fiica presedintelui si o banca de stat. Iar aceste lucruri nu merg deloc bine impreuna. Deloc. Cine considera ca totul e in ordine din punct de vedere moral ar trebui sa isi asume aceeasi permisivitate in raport cu toti actorii politici si sa taie din asteptarile de integritate. Cine considera ca exista o problema morala va ramane cu siguranta cu un gust foarte amar.

Si tocmai faptul ca este implicata o banca de stat permite acum formarea unei subcomisii parlamentare, exclusa in cazul a doi jucatori privati. Traian Basescu le-a ridicat adversarilor sai o minge uriasa la fileu si ar fi fost nerealist sa asteptam ca ei sa nu o loveasca apoi cu putere. Nici el n-ar fi ratat o asemenea oportunitate. Scandalul va continua sa se rostogoleasca si chiar daca este improbabil ca aceasta subcomisie sa descopere autentice ilegalitati, el va genera suficient de mult zgomot ca sa distraga atentia de la subiecte fierbinti ale guvernarii.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8529 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
LUPTAdeCLASA
rank 5
Erori au fost, erori sint inca. Dosarul gafelor :MAE:
La data de 13 iunie 2007, la intrevederea de la Washington cu secretarul de stat american Condoleeza Rice, Adrian Cioroianu a fost acuzat că nu a fost capabil să spună decat "Da, sigur" și "E corect". La 29 iunie 2007, la Ohrid (Macedonia), a confundat Georgia cu Azerbaidjanul. In octombrie 2007, intr-un document european, a fost folosită sintagma "limba moldovenească", iar ministrul roman a semnat actul fără să aibă nici o obiecție. La 2 noiembrie 2007, in contextul acțiunilor rasiste antiromanești din Italia cauzate de uciderea de către țiganul roman Nicolae Romulus Mailat a soției unui amiral italian pentru a o jefui, ministrul a afirmat intr-o emisiune la Antena 3 că se gandește ca Romania ar trebui să cumpere un teritoriu in deșertul egiptean pentru a-i deporta pe infractorii romani: "Acești oameni care comit astfel de fapte, aceștia nu (trebuie) trimiși in regim de celulă, cu televizor și cu ..., ar trebui puși la muncile cele mai dure și formate, probabil, batalioane din alea disciplinare. Nu știu dacă asta le-ar aduce mintea la cap sau nu. Dar, credeți-ma, eram, ieri, pe drumul dintre Alexandria și Cairo, la sfarșitul vizitei, imi veneau știrile din țară, din păcate, pe SMS, pentru că nu puteam fi prins prin telefonia mobilă. Eram cam in plin deșert și mă gandeam dacă nu cumva am putea cumpăra un teren din deșertul ăla egiptean, să-i plasăm acolo pe cei care ne fac de ras." . Intervievat ulterior, el a declarat că dorea să dea un alt sens mesajului și nu cel care s-a ințeles de presă, spunand că s-a referit de fapt la violatori și pedofili, după părerea sa, de "cea mai jos speță" .
Tot in noiembrie 2007, aflat in vizită in Italia impreună cu premierul Tăriceanu pentru a vorbi cu comunitatea romanească de acolo, ministrul Adrian Cioroianu a fost prezentat de televiziuni stand de vorbă cu Costică Argint, infractor căutat de Interpol, cu o mană pe umărul acestuia. Cioroianu a fost extrem de jovial cu Argint și i-a spus "Să trăiască domnul Argint!", după care l-a sărutat pe obraji. La 27 noiembrie 2007, in timpul vizitei oficiale in Spania, șeful diplomației romane a ignorat protocolul diplomatic și imediat după ce a fost prezentat regelui Spaniei, Juan Carlos, a făcut comentarii de apreciere la adresa suveranului. In timpul ceremonialului de primire, ministrul de externe i s-a adresat regelui Juan Carlos intr-un limbaj care ar putea fi apreciat drept colocvial, spunand in engleză "Good point, good, good point" ("bine lovit sau bine țintit"), apoi a ridicat și degetul mare de la mana dreaptă in sus, cu pumnul strans in dreptul pieptului (semnificand OK).12 martie 2008,
Apollo13
rank 3
Tov.col IED!
Nu va mai dati de ceasul mo.r.tii ....contractul normal ca este legal dar a fost obtinut in conditii ilegale. Orice alt cetatean al republicii in afara de fata lui tata nu ar fi obtinut acest credit. Este clar ca lumina ochilor.....deci cine trebuie sa-si dea demisia de onoare? Aud?
Ghilotina
rank 5
Doamna IED a mai scris un articol aproape identic
acum cateva zile .
Si ?
O duc romanii mai bine , doamna Ene ?
Era mai bine daca italianul ala ii vindea lui voiculescu ?
Sau lui Oprea ?
Sau altcuiva de la USL ?

Nimeni nu s-a isterizat cand Antenescu si-a luat penthouse si nici cand s-a asfaltat Zagazului ... sau ca de ce schimba cate 3 masini pe an .
Asta e propaganda urata , marca procuror VV Ponta , un coleg de unitate cu SR Stanescu . A lasat vila Dante si acum ataca pe alte planuri ...

Ma , da' daca va plateste bine ... pai sa nu mananca si gura voastra ceva ?? Ca ca maine sunatelefonul la "seful" si o patiti ca Orcan .

tare va mai place in teroare , e ca femeia aia care abia cand e batuta e mandra de ce barbat are in capul mesei ...
Leca Cantacuzino
rank 5
guvernul uslamistan distrage doar atentia de la
guvernarea dezastruoasa. comisia lui peste nu poate audia persoane particulare.
daca aveam un guvern si un parlament democratic, hotarau ca Rechnungshof in Germania=Curtea de Conturi in Romania sa cerceteze activitatea CEC.
Specialistii intocmeau raportul, care raport se putea dezbate in comisie si apoi in parlament.
Asa e acum la mine un caz recent, s-a cerut Curtii de Conturi sa verifice un proiect public care a iesit cu un mare minus, care nu era planificat.
*Curtea de conturi in Germania este independenta si temuta de toate partidele.
TRAIAN zeus
rank 1
normal ca nu o ducem bine, bai propagandistule !
si stii de ce ? pentru ca noi, "boborul" trebuie sa platim si creditele neperformante facute de famiglia Basescu ! eu daca vreau sa iau un credit start-up, imi cer astia de la banca si pe mama si pe tata ! dar cum tata nu poate da telefon la banca sa faca trafic de influenta, nu vad nici creditul si normal ca traiesc si pro.st ! asta datorita si guvernului Boc 1-7 ! asa ca scuteste-ne !
Cristiann80
rank 5
Altele-s problemele,nu afacerile corecte private
Aproape ca nu ma mai intereseaza ce se intampa cu PNL, PSD si PC. Altceva este foarte grav dragi citiori.
Se vorbeste prin curtea Modroganului ca Blaga intentioneaza sa bata palma cu Voiculescu Turnatorul.
Vocile sunt mai multe din interior, deja s-a creat un val de temeri deoarece asta ar insemna decaderea PDL-ului
Se stie ca Blaga si-a cumparat tacerea si dupa cum vedeti si voi, Blaga este subiect tabu in studiourile Intact. Mai urmeaza pasul care ar compromite definitiv PDL! Cat de meschin este vamesul si cat de periculos! Abia acum imi dau seama si mai tare ca Blaga este angajat sa slabeasca acest partid candva drag noua!
Comentariu inadecvat
Cristiann80
rank 5
Iata ce va mai face Taxa Ponta!!!!!!Uraaaaa
http://www.zf.ro/politica/cadoul-usl-pentru-clientii-politici-din-companiile-de-stat-lista-oamenilor-de-partid-ale-caror-salarii-vor-creste-si-de-25-de-ori-11705106
Comentariu inadecvat
Fanfan la tulipe
rank 5
Propun...
Propun o Comisie parlamentara de ancheta urgenta care sa verifice marcile si pretul zecilor de bikinei ai Dracianei, femeia harciog, apoi a lenjeriei sale intime, a pantofilor, gentilor, cosmeticelor, bijuteriilor, sa stim si noi, romanii amarati cum traiesc oamenii din palatele luminate a' giorno zi si noapte...
Comentariu inadecvat
bum
rank 5
Dragnea nu a vorbit niciodata cu apollo despre
asa ceva !
de unde vrei sa stie apollo ?
esti nebun ?
in autobuzul lui Dragnea au loc alte discutii !
Val
rank 5
se poarta plagiatul ! e la mare cinste !
iar (de)formatorii de opinie dau exemplu. Doamna Ene ne repeta articolul de acum cateva zile in ideea ca "repetitia mater studiorum est". Pacat ca doamna Ene nu a citit si comentariile la precedentul articol. Ar fi aflat de-acolo, de exemplu, ca veniturile de notar al domnisoarei Basescu se vor cumula cu veniturile din exploatarea acelui teren. CEC-ul nu are ce pierde, garantia fiind insusi terenul. Si exemplele pot continua.

Inteleg ca autoarea trebuia sa scrie acest articol si mai ales ca trebuia sa-l scrie ASA cum l-a scris. Iar noi cititorii, sa-l servim cu lamaie, cu multa lamaie ...
gestapo
rank 1
si numarul castigator de azi este...
...bataie de tobe...323
Adica anul asta pana la 30 septembrie au fost date 323 de credite de peste un milion euro catre persoane fizice.doar 5 din aceste credite date de catre CEC. date oficiale BNR.
doru0506
rank 4
pun pariu ca nici unul....dar nici unul....
....in asemenea conditii siiiiii......nici unul cu o asemenea rapiditate......fara date oficiale de la BNR....dar cu bun simt care nu minte cu jumatati de adevar........Cit de porci pot fi unii care mint ca dementi disperati???!!!!!!!!!!.......
3195
rank 5
Poza alaturata,desi trucata, este totusi plina de demnitate.
Muncaq este o cinste nu o rusine, chiar in agricultura caci economia s-a topit in pungile sarlatanilor din PSD si PNL.

Cum Basescu are fabrica, are de unde aduna bani sa cumpere si la EBa alte 300 de hectare de teren, in ciuda celor din USL, ce canta Internationala.
Insusi imparatul Traian alRomei, ara pamantul sau, ca sa traiasca, nu-i era rusine de asta.
Cronos
rank 3
Care-i mesajul politicienilor si al mass mediei??
CEC Bank este in pragul falimentului datorita acestui imprumut??

CEC Bank nu este o banca in care sa ai incredere??

Ce se urmareste cu aceasta ancheta??

Daca banca dadea un imprumut fara dobanda si fara a cere restituirea banilor, pabubind bugetul Ro, era o problema!!

Cu ce afecteaza acest imprumut bugetul Romanie??

Ce s-a furat de la stat, nu a meritat nicio ancheta parlementara....
gong
rank 5
Interesanta abordare ! Dar stramba..
De ce sa muti atentia spre o banca...apropo e ,,de stat'', adica a fraierilor de votanti..cand initiatorul afacerii agricole hahaie si cu nonsalanta, recunoaste ca e ,,pentru el pamantul..dar vezi tu, veniturile (!) nu i-au permis''

Cate alte ,,afaceri'' din astea a mai facut basescu, prin interpusi ?

Cum s-a revansat fata de ei ? Cu functii mai inalte, cu dosare uitate prin instante ?

Dintr-un notar si un fost presedinte, cu veniturile lor, faci banii de-o rata lunara de 30.000 lei, nu ? Si inca pe-atata, ca trebuie sa bea si ei un suc, sa plateasca un impozit..

Cronosule, fa un experiment : du-te la o banca si cere un imprumut, garantat ipotecar ! Si spune-ne si noua cum a fost..
Cronos
rank 3
Gong! 1. Eu nu-s presedintele unei tari!! Chiar
daca Ro este tara tiganilor si a imigrantilor capsunari, familia presedintelui aceseti tari cred ca nu trebuie trata ca ultima familie incapabila sa-si onoreze un imprumut!

2. Putea face Antonescu, Ponta si/sau Voiculescu un astfel de imprumut, PERSONAL lafel gandeam!! Este dreptul ORICARUI cetatean roman sa-si negocieze un contract cu o banca (atata timp cat da banii inapoi cudobanda totul e ok).

3. Nu poti ataca supozitii!!Ponta nu a fost blamat ptr ca ar fi putut plagia si nici ca ar fi putut fi agresorul tatalui sau!! El chiar a fost. Dupa cum nu-l poti retrage din cursa ptr presedentie pe Antonescu ptr ca a dat mana cu vechii turnatori si ca ar putea sa-i recompenseze pe acestia cu functii!

Personal NU ma intereseaza creditele NIMANUI atata timp cat nu aduc prejudiciu bugetului Romaniei si romanilor in general!! DA ar deveni o problema daca banca falimenteaza din aceast cauza creditelor ! Si... ma intreb daca asta este situatia CEC Bank de se tot fac anchete parlamentare si emisiuni in serial la TV.

Gong tipic romanesc!! Daca cineva nu poate lua un credit atunci " sa moara si capra vecinului" , nu???
cuiulluipepelea
rank 1
acuma e rindul lui rogojina ranjitoatore sa raspunda
pentru calomnie, eu nu l-as lasa nici pina in panzele albe de cind ancheteaza senatul persoane particulare , tot rogojina ar trebuio sa plateasca din buzunarul lui timpul perdut cu asa zisa ancheta.
MosGerila
rank 5
Ponta? Am ghicit? Stiam ca am ghicit, era usor de prevazut.
Mai ai si alte intrebari, la fel de inteligente?
De exemplu: cu cat plateste dl. Basescu apa de la piscina?
Cine si in ce conditii taie gazonul prezidential?
Este adevarat sau nu ca familia sa planteaza copaci? De ce? Citi? ce specii?

Daca vreti sa va ajut cu idei, va fac un pret de amic!
Daca nu, ca de obicei, turnati-ma la ziare pentru comentariu... cum vrei matale!
Sinteti un mic Voiculescu. O sa ajungeti departe.
veni-vidi-ciuciu
rank 5
Ioana Ene-Dogiu-leca
..bla-bla-bla
Ioan Ernst Feher
rank 1
Nu am inteles nici eu de ce se repeta doamna Ene
cu un nou articol, in care nu aduce noutati.
Vad ca "a uitat" ca acest credit a fost aprobat de conducerea CEC, din care fac parte si psdisti si pnlisti.
Apropo credit: forumistii care traiesc in diaspora stiu, doar multi am procedat asa. Vrei sa cumperi o casa, mergi la banca. In Germania e bine sa ai ca 20-25% din suma, in SUA/Canada poate iti da si daca nu ai nimic, cazul multor romani proaspati emigrati, dar cu joburi.
Atunci banca iti da, cu o istorie financiara OK, credit de cateva sute mii EURO, casa ramane oricum a bancii, pana ai platit ultima rata in 30 de ani sau cat s-a stabilit.
Atunci ma intreb, de ce nu ar primi doamna Ioana Basescu un credit???
Panacea
rank 5
Esti pe aproape
Nu Ioane, si in SUA/Canada nu se da nimic moca. La prima casa cumparata, cel putin in Canada, ai nevoie de min 5% din valoare. Cel mai tare instrument in mana bancilor pentru a te evalua cand ceri un credit ipotecar, sau orice imprumut, e Credit Report care combina veniturile, nivelul curent de indatorare si istoria ta de credit (plati, falimente, etc.). Rezultatul e un scor pe care banca il ia sau nu in considerare, dar de cele mai multe ori il ia. Transunion si Equifax sunt cele doua organizatii independente care iti stabilesc profilul, respectiv scorul. Daca ai un card la Macy's si ti-ai luat ceva pe datorie si nu ti-ai platit doua luni la rand ratele, esti in cofa, ti-ai aruncat in aer scorul si profilul pe trei ani. Cam ii pupi pe dinti pe toti de la care vrei sa iei ceva pe datorie, inclusiv bancile.
Leca Cantacuzino
rank 5
5% din valoare nu-i mult, nemtii cer mai mult
ideea e clara: costa=valoreaza apartamentul sa zicem 300.000 sau casa la tara=suburbii, ca in metropole nu ai cum plati o casa, este extrem de scumpa, banca ramane in avantaj, cand nu mai poti plati o vinde fortat si nu iese in minus.
au si nemtii "Schufa", cand vrei sa cumperi ceva magazinele/bancile intreaba la aia si vad imediat ce fel de client esti. si da, nu conteaza daca ai, sau ai avut credite, ci daca ai platit totdeauna la timp!
1) Eu am fost la Macy's in NY, e si in Canada?!!?
2) Mai nou, nu era inainte, iti cer agentii care inchiriaza locuinte tot "tadula" de la Schufa!, iar daca un student vrea sa inchirieze o locuinta trebuie sa vina cu declaratii de la parinti ca ei platesc chiria, cand studentul nu mai poate.
3) Desi banca centrala europeana a scazut dobanda la un nivel istoric, bine, la fel in USA, Japonia, bancile iti iau o dobanda enorma pentru depasit in minus contul, dar daca ai multi bani in plus, iti da mai nimic.
Asta e, exista dulai si catei, dulaii fac legea, LOL.
don_Semaca
rank 5
Doua chestiuni
1.)Vad ca pe Ioana Ene o framanta acest credit . In doua zile , a scris doau articole pe aceeasi tema. Acum , eu i-a spune o intrebare : nu mai ai ce sa mai scri sau chiar te framanta adevarul cu creditul asta ? Atingi doar tangential principala buba din acest scandal : traficul de influenta facut de Base pentru mentinerea unui director care i-a favorizat flagrant fiica . Atingi subiectul in treacat , in mod gingas , de parca ti-ar fi mila sa faci o analiza pe acest subiect . Pentru exact acelasi tip de trafic de influenta a incasat Adrian Nastase condamnarea din Trofeul Calitatii . Identic . Motivarea condamnarii de catre Curtea Suprema suna asa : "In perioada ianuarie-februarie 2004, inculpatul Năstase Adrian, in calitate de presedinte al Partidului Social Democrat, s-a folosit de influenta sa pentru a obtine foloase necuvenite, reprezentand contravaloarea unor materiale de propagandă electorală."

Ioana Ene , ori ti se deschid ochii si ti se lumineaza mintea incetosata de basism profund , ori se duce naib*i sandramaua de la ziare.com (am citit ca site-ul este scos la mezat) si scrieti la disperare , sa creati un trafic cat mai mare prin reincalzirea unei ciorbe cu gust de lesie .
2.)Ce zici , Ioana Ene , Angela Merkel cum o fi analizat toate vestile astea despre credit , despre telefonul prezidential de interventie si despre ratoiala basista de la Cotroceni la adresa lui Ponta pe care il invita sa aiba o discutie parte-n parte , ca doi barbati ? De parca a fost barbat cu copilul ala si cu smetia de dreapta iluminata de pixelul albastru - n-a fost om in primul rand , d-apoi barbat ! Ce zici , Angelica l-o fi imbarbatat pe masculul feroce Traian sa-i dea in buba lui Ponta ? Sau o fi spus secretarei ca nu e disponibila pentru telefoane de la Base ? Dar Madame Reding , talibana absolutista a drepturilor omului si a statului de drept , cum o fi analizat telefonul ala dat pentru mentinerea lui Ghetea ? Ce zici ?
Aici nu mai e vorba de scandalul ce-i ridica mingea lui Ponta la fileu , e vorba de un mars funebru care se auzea pana acum in surdina , dar acum se aude repetitiv din ce ce mai accentuat , exact ca Bolero-ul lui Ravel .

Renunt sa mai fac trafic acestui site pentru o anume perioada . Mi-a facut placere sa ma injure talibanii basisti si sa le arat ca Tatucul lor e la fel de manjit ca si Ilescu , ca si Ponta , ca si Antonescu sau Voiculescu si ca face parte din aceeasi categorie de zoaie gretoase pe un geam prin care nu mai patrunde soarele sperantei pentru romani .

Somn usor , natiune ...
TaraVrancei
rank 5
...
.. probabil ca domnul Adrian Nastase a dat inapoi in rate si cu dobanda !!! .. ce analiza ati mai facut si dvs !!!??? ..
deladeva
rank 3
Ca un gugustiuc
Traian Basescu avea obligatia, mai ales pentru ca e
presedintele tarii, sa nu faca tranzactii care ridica semne de intrebare.Dar asa ceva il depases- te.Pur si simplu nu este in stare.Iata cu cine ne-am
pricopsit in fruntea statului. Nici acum nu s-a in-
vatat minte. Sau pur si simplu nici nu-i pasa.
Psycho
rank 5
Foamea prea mare i-a incetosat mintea aia putina pe care o are
Faptul ca la anul terenul o valoreze de 2 ori mai mult, l-a facut sa cumpere acum. Tocmai pt. a nu pierde o afacere (citeste: pomana!) de o asemenea amploare.
Si asa cum nu i-a pasat de ceea ce spun alti, cand a facut-o pe udrea ministru si-a trimis-o pe muta de eba la Bruxelles, tot asa nu i-a pasat nici acum, cand sfideaza (pt. a cata oara!) o tara-ntreaga. Pt. aranjamentele cu udrea si eba, a scufundat pdl-ul. Pt. terenul asta, apartamentul de la Bordei, flota, casa din Mihaileanu si altele, o sa ramana de vazut peste un an si ceva.
Astia ca el, cred ca sunt de neatins.
Sa nu uitam precedentul nastase.
Oare o sa vina vreodata ziua cand domnul presedinte basescu va regrete ca l-a creat?
sanziana
rank 5
Fara indoiala ca CEC
Nu va avea probleme cu rambursarea creditului. Pamantul face banii cu varf si indesat. Numai de pe un hectar de teren se pot obtine cateva zeci de tone de rosii, deci cateva zeci de mii de euro. Multiplicati cu 300.
Inca o data, legal, totul pare a fi si probabil ca este perfect legal.
Sa vorbil de moralitate?
Atunci sa pastram masura. Firmele lui Ponta sau ale rudelor lui au avut contracte de zeci de milioane de euro cu statul, iar ca el toti (mai putin Antonescu, care "isi incaseaza drepturile de autor din operele nescrise inca"; ba nu, ca si el a avut niste probleme cu contractele pe vremea cand era ministrul sportului).
Sa vorbim de moralitatea lui Iliescu? Se elalueaza ca romanii au dus la Roma 165 de tone de aur dupa cucerirea Daciei. Iliescu, tradatorul a inchinat Romania URSS, respectiv Rusiei care are in custodie dar nici macar nu se gandeste sa inapoieze tezaurul Romaniei din primul razboi mondial aproape 90 de tone de aur in monede, sa nu mai vorbim de cea mai mare parte a tezaurului de la Tismana de 190 de tone devaur, risipita pe actiunile "de sustinere a sovromurilor" in activitatea de recuperare a despagubirilor de razboi. Razboi starnit de alipirea Basarabiei la URSS.
gong
rank 5
doamna sqanziana..nu traiti in Romania ?
profituri de ,,zeci de mii de euro'' la hectar ????

spuneti reteta taranilor de la Matca, sau de aiurea si va vor face statuie pe fiecare ogor..

presupanand ca la 1 ha obtii 50 tone rosii pe care le vinzi cu 1 leu, si ai o rata a profitului nemaipomenita de 50 bani, vei obtine imensa suma de 25.000 lei, adica vreo 5600 euro...pana la zeci de mii de euro mai este..

deci, numai propaganda..imi pare rau pentru culoarea dvs...e pe cale sa se ,,albastreasca''..
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor