Lectia lui Traian Basescu data romanilor (Opinii)

Sambata, 01 Septembrie 2012, ora 16:36
12930 citiri
Lectia lui Traian Basescu data romanilor (Opinii)

Cui s-a adresat presedintele Traian Basescu, pentru prima oara, de cand a venit la Cotroceni?

Romanilor, bineinteles, pentru ca datorita lor are privilegiul de a fi primul om in stat, sau Traian Basescu nu realizeaza acest aspect si nici nu considera ca ar trebui sa fie recunoscator romanilor, cel putin celor celor 11 milioane, care nu s-au prezentat la vot. Nicidecum. Atunci cui a transmis primul mesaj, presedintele Traian Basescu?

Dupa doua saptamani de tacere totala, Traian Basescu se adreseaza, nu poporului roman, cum ar fi fost normal, ci vecinilor nostri din Republica Moldova. Presedintele a trimis vineri un mesaj moldovenilor de la Chisinau, prin persoana consilierului de stat, Eugen Tomac, cu prilejul sarbatoririi Zilei Limbii Romane.

"Dragi romani, doresc sa va transmit, cu prilejul sarbatorii Zilei Limbii Romane, cele mai profunde ganduri de pretuire si respect pentru faptul ca indiferent de incercarile prin care ati trecut in ultimii doua sute de ani, ati pastrat vie limba si constiinta romaneasca.

Ma bucur ca, in fiecare an, romanii din Republica Moldova aduc un omagiu limbii romane si sper ca, incepand de anul viitor, Ziua Limbii Romane sa fie serbata de romanii din tara si din intreaga lume. Avem nevoie de aceasta solidaritate pentru a ne promova cu mai multa grija valorile care ne leaga, pentru ca prin limba ne pastram cultura, credinta, traditia si istoria poporului nostru", se arata in mesajul presedintelui.

Pana aici, nimic deosebit, e un lucru bun ca se mentine un climat de consideratie deosebita fata de cetatenii Republicii Moldova, daca majoritatea romanilor, printre care si membrii PDL si simpatizantii acestuia, nu ar astepta cu sufletul la gura o vorba, un gest, un cuvant, un indemn de la presedintele lor.

Dar avand in vedere ca multi moldoveni aflati in Romania, dar si cei din Republica Moldova cu dubla cetatenie au votat cu actualul presedinte, putem deduce de unde vine atata receptivitate si recunostinta fata de moldoveni.

Dar fata de romanii care l-au votat pe Traian Basescu, din 1991, de cand a intrat in politica, are vreo consideratie sau vreo recunostinta? Din cele ce s-au intamplat pana acum, credem ca nu. Mai mult, prin atitudinea de jucator, cel care le stie si le face pe toate, Traian Basescu, nu a facut decat sa puna tot timpul paie pe foc, asa ca pe unde a trecut a parjolit totul, atat pe mare, cat si pe uscat.

Nu are prea multa consideratie pentru tara pe care, din pacate, o conduce si nici pentru amaratii de romani, din care 33% cumpara mancare pe "registru", iar 40% traiesc prin imprumuturi de bani de la rude si prieteni. Mai raman circa 27% dintre romani care se presupune ca sunt pedelisti si, conform sloganului prezidential, acestia traiesc din ce in ce mai bine.

La alegerile din 2009, cand Traian Basescu a castigat pe muchie de cutit in fata "prostanacului", aproape cinci milioane de romani i-au dat o binemeritata lectie acestuia, lucru recunoscut, de altfel, in modul cel mai personal. Acum, se pare ca Traian Basescu le da o lectie romanilor prin atitudinea sa, prin incapatanarea de a ramane cu orice pret la Cotroceni, fara a tine cont ca mai mult de 90% dintre romani spun ca nu-i mai reprezinta in calitate de presedinte.

In plus, un apropiat al presedintelui care de altfel l-a si consiliat in alegeri spunea, cu mahnire in sufet, ca Traian Basescu nu iubeste pe nimeni, nu are nicio sensibilitate fata de problemele tarii si ale cetatenilor acesteia, este un singuratic, o epava de om. Dar care, din nefericire, raspunde de destinele tarii si ale romanilor.

Cu ce a gresit poporul roman ca sa fie umilit de un singur om, Traian Basescu, lupul de mare singuratic, fara sentimente de iubire, in schimb, plin de ura si dusmanie fata de toti cei care sunt impotriva lui? Sa fie de vina moartea cruda ceruta de popor a lui Nicolae Ceausescu?

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...