Legea insolventei, promulgata de Basescu

Marti, 24 Iunie 2014, ora 16:15

   

Legea insolventei, promulgata de Basescu
Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea insolventei.

Potrivit presidency.ro, seful statului a semnat "decretul pentru promulgarea Legii privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa".

Curtea Constitutionala a decis, in 21 mai, ca Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala, respingand sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputatilor in 15 aprilie.

CCR motiveaza decizia privind Legea insolventei. Actul merge la promulgare

In sesizarea facuta de liberali, care a vizat 15 articole, se arata ca legea incalca liberul acces la justitie si proprietatea, introduce o discriminare si poate afecta industria.

Dupa decizia CCR, premierul Victor Ponta i-a cerut presedintelui acestei institutii, Augustin Zegrean, sa ii trimita presedintelui Basescu decizia privind Legea insolventei, declarata constitutionala, pentru ca actul sa poata fi promulgat.

Seful Guvernului arata ca daca aceasta procedura nu este declansata mai repede, atunci statul risca sa nu incaseze unele venituri.

CCR a redactat motivarea deciziei si a trimis-o presedintelui pe 20 iunie, cand expira termenul legal de 30 de zile de la data pronuntarii.

Legea insolventei si reducerea CAS

Premierul Victor Ponta a mentionat, intr-o postare pe Facebook, ca este nevoie ca aceasta lege sa fie promulgata cat mai repede, pentru ca statul sa poata recupera datoriile firmelor care se afla in insolventa, care ar acoperi "gaura" facuta de reducerea CAS cu 5% la angajator.

"Daca vor fi recuperate cele aproape 40 de miliarde de lei datorate de contribuabilii aflati in insolventa catre ANAF, reducerea CAS cu 5% la angajator poate fi mentinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani, la un cost bugetar de 4,8 miliarde de lei pe an al acestei masuri", a anuntat Victor Ponta.

"Exista posibilitatea sustinerii CAS pentru mai multi ani daca se recupereaza arieratele datorate catre bugetul asigurarilor sociale. In prezent, exista 54,2 mii de contribuabili aflati in insolventa si cu arierate catre bugetul de stat in valoare de 41,91 miliarde lei", a continuat premierul Romaniei.

C.P.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4660 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Marin2134
rank 5
Bravo dnul Presedinte !! Acum dati ordin basistilor sa-si faca
..mea culpa ca ziceau ca nu Basescu e de vina pentru nepromulgarea ei !! Asta, daca va mai ramane timp, ca stim ca sunteti ocupat perioada asta..
barabula
rank 5
marinica, marinica,
uite cum trecut-au anii...
http://www.bestmusic.ro/dorina-draghici/marinica-marinica-hmalineanu-686249.html
Bacauanu
rank 5
Asa, frate, de-acum sa inceapa competitia corecta, reala!
Nu unii sa fie mai "jmecheri" decat altii...
Lazar
rank 5
Acum sa va tineti fratilor in fata potopului de bani,ce vor veni !
Sa vedem cati bani vor ajunge la buget,dupa intrarea in vigoare a acestei legi pe care Ponta o considera un fel de corn al abundentei si pe care "dictatorul",nu voia sa o promulge,desi nu a ajuns inca la el.
John Doe 5430
rank 5
Nu prea inteleg legea asta...
De exemplu clubul de fotbal Dinamo a cerut sa mearga in insolvent , de ce ? ca sa nu mai plateasca datoriile pe care le au fata de angajati si creditori , asta ii insolventa ?
Apollo13
rank 3
Da, cam asta era....
...unii isi vedeau de treaba inainte ca erau insolventi!
ioanaiiiiii
rank 5
din momentul declararii insolventei
"ingheata" datoriile.Raman la nivelul la care erau la data declararii, cu mici exceptii-bancile care au garantii, creditorii garantati. statul nu mai precepe taxe si impozite, insolventa poate dura peste 3 ani! in perioada asta, clubul, de exemplu, poate face o intelegere cu creditorii, mai reduce din creante, isi continua activitatea si daca reuseste sa se tina de plan, pana la urma plateste ceva mai putin si scapa viu!
blocatu
rank 3
Vad ca planul cincinal de acuma se extine pe 8 ani:
"reducerea CAS cu 5% la angajator poate fi mentinuta pentru o perioada de aproximativ 8 ani,"

Este vre-un raspuns la intrebarea:"Ce vom face peste 8 ani? Tragem obloanele si inchidem taraba, ca nu mai merge afacerea?"
Apollo13
rank 3
Sa traim noi 8 ani de aici....
....incolo si mai vedem!
ioanaiiiiii
rank 5
peste 8 ani,
va curge lapte si miere si nici nu vom mai plati CAS, va face cinste statul!
Bursucul
rank 1
Ar fi, totusi,momentul
sa fie scos in suturi matrozul afara,dizolvat parlamentul,si sa conduca Jegrean tara.Nu inteleg de ce se mai cheltuie atatia bani cu presedentia,parlament,partide ,etc ,cand Jegreanul are in sula lui,pardon pixul lui,toate deciziile.Este inimaginabil in ce hal de dictatura a ajuns o tara membra UE.Pun pariu ca Jegrean nu stie din Constitutie nici cat mine din aia veche pe care o invatam ObligatoriU in clasa a VII la Educatie cetateneasca.
Niciodata nu mi-am imaginat ca un intreg popor de 22 de milioane de persoane poate fi furat,mintit,pacalit,etc,de cateva sute de babuini,denumiti politicieni.
vestala
rank 5
Iata,Victoras
... s-a indeplinit dorinta.Daca vei mai angaja inca vreo doi,trei precum este fatuca aceea Petrescu de la finante,vai de mama noastra,rau am ajuns.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor