Liiceanu se leapada de Basescu (Video)

Vineri, 19 Noiembrie 2010, ora 14:12
6001 citiri
Liiceanu se leapada de Basescu (Video)
Foto: MixTV

Gabriel Liiceanu, cunoscut ca "unul dintre intelectualii lui Basescu", a declarat ca s-a indepartat de seful statului dupa ce acesta a afirmat ca, daca Ceausescu ar fi condus Romania doar 10 ani, ar fi fost un presedinte mare.

In cadrul unei emisiuni difuzate de postul brasovean MixTV, Gabriel Liiceanu afirma ca nu este nici profitorul, nici slujitorul nimanui.

"Eu continui sa cred ca un presedinte poate sa fie cel mult presedintele unui intelectual si nu un intelectual sa fie al presedintelui. Cand spui despre cineva ca e intelectualul lui X, aceasta inseamna de fapt sa fie slujitorul, profitorul acestuia. In cazul meu, treaba e simpla. Nu sunt profitor, nu am primit nimic de la nimeni si nu am facut decat sa atest cateva pozitii care se intalneau cu ideile mele. (...) Eu am fost de acord cu Basescu cand a condamnat in 2006 comunismul. M-am recunoscut in gestul lui. Atunci Basescu a devenit presedintele meu, nu eu am devenit intelectualul lui", a afirmat filozoful.

"Insa cand acelasi om care condamna comunismul vine si spune la o emisiune ca, daca Ceausescu s-ar fi oprit dupa 10 ani de condus Romania, ar fi fost un presedinte mare, atunci ma indepartez de el, pentru ca asta inseamna ca nu stie ce a condamnat. Nu poti sa condamni oficial un regim criminal, apoi sa vii sa spui ca 10 ani din acel regim ar fi fost bine. Asta nu merge. Asta e incoerenta de fond", a adaugat Gabriel Liiceanu, in timpul emisiunii difuzate miercuri.

Liiceanu il mai critica pe Traian Basescu si pentru ca a participat la funeraliile poetului Adrian Paunescu. "Nu poti sa vii si sa spui ca te intalnesti pe planul poeziei cu un om care a fost poetul-lacheu al unui presedinte care a facut crime la adresa poporului roman", a mai spus Liiceanu, la MixTV.

brasovultau.ro

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Liiceanu Basescu, #Liiceanu Mix TV, #Liiceanu suparat Basescu , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Matale , musiu Arthas .. ai idei putine si fixe . Vezi ca Soarele nu se invarteste in jurul Pamantului si nici Pamantul nu e plat .