Liviu Pop: Sa-l intrebam si pe Traian Basescu daca a plagiat

Luni, 02 Iulie 2012, ora 12:47
3028 citiri
Liviu Pop: Sa-l intrebam si pe Traian Basescu daca a plagiat

Fostul ministru al Educatiei Liviu Pop a afirmat, luni, ca Ecaterina Andronescu are sustinerea sa si ca aceasta "a facut foarte multe pentru invatamantul din Romania in ultimii 20 de ani".

Pop a vorbit despre cererea facuta de presedintele Traian Basescu, potrivit careia ministul desemnat al Educatiei, Ecaterina Andronescu, trebuie sa depuna o declaratie pe proprie raspundere ca nu a plagiat. Fostul ministru al Educatiei a precizat ca si seful statului trebuie intrebat daca si-a plagiat lucrarea de master.

"O sa il intrebam si pe domnul Basescu daca, atunci cand si-a facut masterul in Norvegia, nu a plagiat in teza de master", a spus Liviu Pop. Ulterior, acesta a precizat ca nu stie nimic despre vreun plagiat al lui Traian Basescu, ci doar "imi pun si eu semne de intrebare".

Pop a mai afirmat ca nu este competent sa spuna daca Ecaterina Andronescu a plagiat sau nu si ca presedintele Traian Basescu "o sa ceara lucrarile copiilor date la scoala, sa vada daca au fost plagiate".

Conform CV-ului lui Traian Basescu, de pe site-ul Administratiei Prezidentiale, in 1995 presedintele a absolvit Cursurile Avansate de Management in Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat.

Ecaterina Andronescu spune ca n-a plagiat: Intrebati-i pe cei care ma cunosc

Traian Basescu ii cere Ecaterinei Andronescu sa declare ca nu a plagiat

Presedintele Traian Basescu i-a cerut ministrului desemnat al Educatiei, Ecaterina Andronescu, sa depuna o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu a plagiat.

Seful statului a trimis o solicitare premierului Victor Ponta, potrivit careia, inainte de ceremonie, Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul premierului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Ceremonia de depunere a juramantului de investitura a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 2 iulie, la ora 18:00.

Citeste si:
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
Litigii de aproape un miliard de euro la CNAIR pentru nerespectarea clauzelor, anunță Grindeanu
inistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, 28 mai, că în prezent există litigii în care diverse firme cer CNAIR aproape un miliard de euro pentru nerespectarea unor clauze...
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă despre energia nucleară în România cu o delegație a senatului SUA
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit sâmbătă, 28 mai, o delegaţie a Senatului SUA condusă de Robert Portman. În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte legate de sprijinul...