Mafia de pe masa Guvernului (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 05 Aprilie 2011, ora 18:54
4404 citiri
Mafia de pe masa Guvernului (Opinii)
Foto: realitatea.net

"Mafia a ajuns pe masa Guvernului" a spus Traian Basescu in 2006. Au trecut de atunci mai bine de cinci ani, iar intre timp mafia nu pare sa se fi indepartat mai deloc de pe masa Executivului.

Ba dimpotriva. Am aflat intre timp ca un ministru ca Elena Udrea a reprezentat si intermediat interesele ALRO la Cotroceni. Sau ca Guvernul (puterea executiva) se interpune peste puterea judecatoreasca, anuland deciziile definitive printr-un simplu act si o asumare de raspundere in fata Parlamentului.

In continuarea traditiei mafiote ce a poposit la Palatul Victoria si nu a mai plecat niciodata de acolo, ne aducem aminte de recordul de acte neconstitutionale ale premierului Emil Boc, cel mai neconstitutional prim ministru din intreaga istorie. De investitiile aiurite ale aceluiasi ministru Elena Udrea, in partii de schi printre case si vile, in patinoare, sali de sport si terenuri de fotbal - toate in sate parasite sau pe jumatate abandonate si populate doar de batrani. Contracte generoase acordate de acelasi Executiv prietenilor apropiati, sponsori de campanie.

Mafia a ajuns pe masa Guvernului si nu a mai plecat niciodata de acolo, iar presedintele a inchis ochii si nu a mai facut nicio clipa galagie, asa cum facea pe vremea cand in fruntea Executivului nu era Emil Boc. Sub mandatul acestuia insa s-au petrecut cele mai groaznice acte de coruptie, cea mai mare risipa a banului public si au fost contractate cele mai mari imprumuturi. S-au taiat salariile si pensiile, insa la finalul anului 2010 Executivul a ramas cu un rest de aproape doua miliarde de euro in visterie, suma echivalenta aproape cu deficitul de la pensii.

Cheltuirea banului public in cel mai necumpatat chip cu putinta, investitii fara cap si coada, nefolositoare si fara a aduce vreodata vreun profit, o lipsa elementara de strategii pe termen mediu si lung, pe scurt - o irosire a bugetului aproape perfecta, realizata doar pentru intretinerea unei clientele de partid. Mafia nu mai este astazi aratata cu degetul pentru ca ea trece neobservata, ascunsa sub masca prostiei sau a inocentei candide, mafia de astazi este aceeasi cu cea de ieri si alaltaieri. S-au schimbat doar adresele, numele si circuitul banilor in natura. Metodele de actiune ale mafiei au ramas insa aceleasi.

Vedem aceleasi preturi umflate intre momentul castigarii lucrarii si finalul investitiei, aceleasi licitatii organizate si pregatite doar pentru un client anume si milioane de euro alocate direct unor lucrari fara nicio utilitate, alta decat plata unor datorii mai vechi de partid. Sa nu uitam de cele 4 miliarde de euro pe care actualul Guvern tocmai se pregateste sa le dea pe mana doamnei Elena Udrea, spre folosire si directionare catre carpirea celor mai distruse si nefolosite drumuri judetene din tara. Asta in timp ce spitale sunt inchise, salariile profesorilor castigate in Justitie sunt blocate, iar medicii si profesorii sunt trimisi la munca in strainatate.

Viata in Romania este o jungla nu pentru ca Executivul actual este cel mai slab din ultimii 21 de ani si pentru ca astazi se fura cel mai mult chiar de sub nasul sau. Nici macar din cauza ca nu mai avem scoli, spitale, justitie sau drumuri pe care sa mergem. Nici pentru ca din lotul de sute de arestati din vami si din ceata zecilor de politicieni arestati pentru trafic de influenta si primire de foloase necuvenite incep sa fie eliberate pe banda rulanta tot mai multe "victime" ale incompetentei institutiilor statului. Nu pentru ca inca nu avem niciun mare condamnat definitiv pentru acte de coruptie, ci doar gainari gasiti vinovati de luare de mita de cateva mii de euro.

Romania este precum o jungla pentru ca existenta celor care nu fac parte din nicio tabara de mafioti este mai dificila si mai grea si mai amenintata decat viata unui om civilizat intr-o jungla amazoniana. Traim intr-o jungla inconjurata de civilizatie pentru ca aici Legea nu exista. Ea este incalcata de premier, de presedinte, de Guvern in sine, de Parlament si de catre toata lumea mai apoi la pachet. In tara unde nu exista Lege nu exista nimic. Aceasta este Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu presedinte Romania, #Emil Boc prim ministru, #mafia organizata, #Calin Popescu Tariceanu premier , #presedinte
Comentarii
Poza Leca Cantacuzino
Leca Cantacuzino
rank 5
Domnule leca "poet necunoscut", azi te-ai intrecut in nonsensuri pe tine insuti, esti involuntar genial;)))))))