Mama lor, Basescu! (Opinii)

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 17:39
10564 citiri
Mama lor, Basescu! (Opinii)

Daca tace Basescu de ce tace, daca vorbeste de ce vorbeste atata, daca se gandeste la frauda de ce se gandeste, daca ii da foi lui Barroso de ce ii da, daca rade cu jurnalistii cand tara e rupta in gura de foame de ce rade, daca merge dupa apa minerala de ce merge...

Daca se incrunta la Crin de ce se incrunta, daca nu-l desemneaza pe Ponta de ce nu-l desemneaza, daca il desemneaza de ce nu-i consecvent, daca se joaca in fata blocului de ce triseaza, daca aduce blugi din Singapore de ce face contrabanda, daca merge la crasma in fiecare port de ce nu merge la biblioteca, daca coabiteaza de ce nu merge sa se culce, daca se hlizeste de ce nu are obraz, daca pare ca are, de ce se preface...

Daca se sfatuieste cu Lazaroiu de ce nu-i da suturi in fund, daca ii face dosare lui Dragnea de ce nu-l aresteaza, daca il aresteaza de ce nu-l elibereaza, daca o felicita pe Udrea de ce nu o felicita si pe Norica, daca o felicita pe Norica, ce interes are, daca halatul e ieftin de ce nu e scump...

In acest mod simplu, vorba lui Toma Caragiu, pomul ajunge langa fereastra, unde avem avantajul ca odata cu el putem aprinde si perdeaua.

Dar ca nebunia sa fie totala, iar mica sansa de a deveni normali sa ne puna pe ganduri, caci sigur e un scenariu la mijloc, ceva necurat, mai bine sa ne dam siguri pumni in cap, ca sa nu descoperim ca linistea este mai asurzitoare decat harmalaia politica. In fiecare secunda cand nu se aude nici musca, zbif!

Stiti ce e delicios? Baietii astia care au pretentia ca, deoarece au ajuns la televizor, sunt Alfa si Omega, chiar se iau in serios. Simpla ipoteza ca ar juca intr-un film scris de altii i-ar trimite scurt la Balaceanca.

Ei nu se relaxeaza niciodata, ei au pe umeri tara. Iar tara e gheboasa, caci o calareste presedintele. Si daca se da jos din spinarea ei veche, de ce se da?

Gurile raman mereu fara scuipati, caci mesteca repede pericolul basist, mai repede decat gandul. Singure, ca proastele, in cel mai narcisist act creator azvarlit vreodata catre natiune.

Daca maine Traian Basescu s-ar cara in munti si nu le-ar lasa un biletel, nici macar o injuratura scrisa prescurtat, damblaua ar fi vestea buna. Aia rea, care nu se va intampla vreodata, este ca si-ar pierde slujbele.

In mintea lor, o analiza a lipsei medicamentelor pentru cancer nu e motiv pentru doua ceasuri de dezbatere, somajul din Apuseni e un fapt divers, mii de pensionari singuri care impart cu pisica doua felii de parizer sunt o bizarerie, zeci de mii de someri care nu sunt puturosi, ci doar fara pile reprezinta o lume a nefericitilor care nu merita bagata in seama, caci o fi vreo exceptie.

Daca maine Traian Basescu ar pleca pe vapor, televiziunile de stiri s-ar inchide, caci analistii ar intepeni cu gura cascata, chinuindu-se sa-si articuleze singurul gand: oare ce mai pregateste?

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...