MediaSind protesteaza fata de atacurile presedintelui la adresa presei

Luni, 17 Martie 2008, ora 16:31
2484 citiri
MediaSind protesteaza fata de atacurile presedintelui la adresa presei

Uniunea Sindicala MediaSind, ce reuneste o serie de asociatii ale jurnalistilor din Romania si Republica Moldova, a anuntat luni, printr-un comunicat, ca protesteaza fata de acuzatiile la adresa presei facute de presedintele Traian Basescu, relateaza Newsin.

Potrivit MediaSind, "ultimele declaratii jignitoare" ale presedintelui Romaniei, conform carora jurnalistii "au instaurat o dictatura a presei", iar "analistii politici reprezinta de fapt 'tonomate ale mogulilor presei'", culpabilizeaza in mod grav intreaga breasla.

MediaSind aminteste ca nu este primul atac de acest gen la adresa presei din partea presedintelui si citeza cazurile jurnalistilor Andreea Pana, Ovidiu Zara, Oana Sultanoiu si Mircea Marian, la adresa carora Traian Basescu a folosit in trecut expresii jignitoare.

Traian Basescu a folosit expresia "tiganca imputita" cu referire la reportera postului Antena 1, Andreea Pana, care i-a adresat intrebari si l-a filmat cu telefonul mobil in ciuda protestelor sale, in ziua referendumului pentru demiterea presedintelui, cand acesta isi facea cumparaturile, alaturi de sotia sa, intr-un hipermarket din Capitala.

In octombrie 2006, presedintele Traian Basescu a afirmat despre ziaristul Ovidiu Zara, redactor sef adjunct al cotidianului "Curentul" ca este "gaozar", enervat de intrebarile pe care acesta i le pusese.

Pe Mircea Marian de la "Adevarul" (actualmente la "Evenimentul zilei") l-a caracterizat drept "nerod", iar pe Oana Sultanoiu (Realitatea TV) a invitat-o sa se urce pe masa pentru a-i arata ce a invatat el la cursurile de resuscitare.

"Consideram ca asemenea atitudini creeaza un precedent periculos, mai ales ca ele vin din partea sefului statului, si dau un exemplu negativ tuturor persoanelor care trateaza presa ca pe inamicul public numarul 1 al societatii", se arata in comunicatul MediaSind.

MediaSind ii cere presedintelui sa renunte la "aceasta atitudine dusmanoasa impotriva mass-media", ce ramane "singurul caine de paza al democratiei".

Uniunea Sindicala MediaSind reuneste Federatia Sindicatelor Jurnalistilor si Tipografilor din Romania, Federatia Sindicatelor din Societatea Romana de Radiodifuziune, Federatia Sindicatelor Unite din Televiziuni, Federatia Sindicatelor din Intreaga Presa si Uniunea Jurnalistilor din Republica Moldova, si este membru al al Federatiei Internationale a Jurnalistilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Angajații Google cer anularea unui contract uriaș al companiei cu guvernul israelian. Protestatarii, scoși cu forța din birouri de polițiști
Zeci de angajați Google au participat la proteste în birourile companiei din New York și California. Gigantul IT are un contract de peste un miliard de dolari cu guvernul israelian, însă tot...
#mediasind, #protest, #Basescu, #lurnalisti, #tonomate , #presedinte