Merkel il lauda pe Basescu, la Congresul PPE: Nu-i este teama sa se gandeasca la viitor

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 22:06
5090 citiri
Merkel il lauda pe Basescu, la Congresul PPE: Nu-i este teama sa se gandeasca la viitor

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, l-a laudat pe Traian Basescu, presedintele Romaniei, in timpul discursului sustinut in cadrul Congresului Partidului Popular European (PPE), in Bucuresti.

"Stiu ce eforturi trebuie sa face cei din Grecia, Spania. Stiu ce realizari au avut alte tari, inclusiv tara gazda de astazi", a inceput Angela Merkel.

"Presedintelui Romaniei nu i-a fost teama sa se gandeasca la viitor, chiar daca deciziile nu au fost populare", a subliniat cancelarul german.

Ea a precizat ca unul dintre cele mai importante lucruri pentru Europa este reprezentat de liberalizarea intreprinzatorilor, prin diminuarea birocratiei si o integrare mai puternica, astfel incat acestea sa poata crea locuri de munca.

Congresul PPE la Bucuresti Angela Merkel: Trebuie sa facem ordine in Europa

"Trebuie sa vorbim despre eforturile si realizarile noastre in comun. Inainte de a face ceva, unora le face mult sa vorbeasca. Nu aceasta este abordarea PPE. Noi stim ca Europa trebuie sa fie mai puternica si stim ca trebuie sa incurajam oamenii sa creeze locuri de munca, pentru ca si tinerii sa aiba un viitor", a adaugat Merkel.

La randul sau, Traian Basescu a precizat ca este un adept "foarte hotarat" al unei Europe integrate.

"Sunt un adept foarte hotarat al unei Europe mai integrate. Sunt incantat ca Bucurestiul este gazda unui congres atat de important. Am convingerea ca acest congres va intari solidaritatea membrilor sai. Contextul european si international in care va fi adoptata viziunea politica a PPE asupra Europei pentru urmatorii ani este unul complex, caracterizat de provocari fara precedent.

Criza datoriilor suverane, capacitatea redusa de sustinere a cresterii economice, cresterea ratei somajului si raspandirea populismului si radicalismului politic", a spus seful statului.

Congresul PPE la Bucuresti Solutiile lui Merkel, Barroso si Basescu pentru Europa

La Congresul PPE din Bucuresti au luat parte 16 sefi de stat si de guvern din Europa, precum si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si presedintele Parlamentului European, Herman Van Rompuy.

Angela Merkel, sosita in capitala Romaniei miercuri dupa-amiaza, va pleca in cursul noptii. Cancelarul german si presedintele Romaniei au avut o scurta intalnire "tete-a-tete", inainte ca aceasta sa voteze pentru presedintele PPE. Basescu i-a multumit lui Merkel pentru sprijinul acordat institutiilor romane in timpul evenimentelor din aceasta vara.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...