Minoritatile sustin orice formula de guvernare stabila

Marti, 13 Octombrie 2009, ora 18:13
836 citiri
Minoritatile sustin orice formula de guvernare stabila
Foto: Antena 3

Reprezentantul parlamentar al minoritatilor din Romania, Varujan Pambbucian, a declarat marti, in urma consultarilor cu Traian Basescu, ca minoritatile sustin una dintre cele trei formule constitutionale, Guvernul interimar, Guvernul politic sau Guvernul de tehnocrati, dar crede ca presedintele a gresit ca i-a chemat pe ei primii la consultari, pentru ca nu sunt ei cei care sa vina cu o propunere viabila.

"Am avut o scurta discutie cu presedintele Romaniei si am reafirmat trei lucruri pe care le spunem de fiecare data in aceste situatii. Prima este ca grupul parlamentar al minoritatilor ia deciziile tot timpul in bloc in urma unui vot. A doua chestiune este ca intotdeuna ne tinem promisiunile pana la capat. Si al treilea lucru, in momentul in care Guvernul si-a pierdut increderea, promisiunea noastra fata de el este incheiata. Ne-am exprimat disponibilitatea pentru orice formula stabila", a declarat parlamentarul.

Varujan Pambbucian a precizat ca in timpul consultarilor cu presedintele minoritatile au insistat pe un Guvern cu puteri depline si spera ca aceasta formula va fi gasita.

"Eu cred ca ne dorim ca aceasta criza sa dureze foarte putin si e foarte important ca ea sa dureze foarte putin. Suntem intr-o criza economica care se lungeste si, daca adaugam o criza politica si o campanie prezidentiala, dupa ce se incheie alegerile si vorbim de o formula stabila, deja economia o sa fie cu o pierdere substantiala. Cel mai important lucru este sa evitam o adancire a crizei economice", a mai declarat acesta.

Varujan Pambbucian a mai spus ca nu a fost o formula fericita ca i-au invitat ca prim grup, ar fi fost o formula fericita ca sa fie invitati ca ultim grup dupa ce exista o intelegere intre grupurile mari, pentru ca grupul minoritarilor poate sa incline balanta.

"Formula actuala de interimat este cea mai proasta formula din cauza ca ii da Guvernului puteri minimale si nu stiu daca cei care au nevoie de un interlocutor guvernamental puternic nu vor profita de asta, ma refer la FMI. Ar fi cea mai proasta formula, dar la limita ar fi una viabila.

O a doua formula pe care o sustinem ar un guvern politic, formula naturala, cu toate ca miza alegerilor prezidentiale e foarte mare. Cea de-a treia formula, care este greu de tot de format, este formarea unui Guvern de tehnocrati, tehnicieni. Dar si asta are dezavantaje ca da senzatia ca nu e in ordine politica", a mai declarat Pambbucian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#consultari Cotroceni grup minoritari, #minoritari sustina formula stabila , #presedinte
Comentarii