Miscarile nervoase ale lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 09 Aprilie 2013, ora 19:21
55161 citiri
Miscarile nervoase ale lui Basescu (Opinii)
Foto: Facebook/Traian Basescu

Obisnuit sa miste cel putin jumatate de tara, daca nu sa o cutremure pe toata, in vremurile sale bune cand avea toata puterea, acum lui Traian Basescu nu i-au mai ramas decat gesturile ultime, cele care de obicei sunt si disperate.

Parasit de partid, dupa ce impartial a incercat sa isi impuna "sufletelul" la conducerea PDL, Traian a dat fuga la perdeluta si s-a inregistrat luandu-si adio ca un adolescent intr-o rabufnire de personalitate postata pe Facebook.

Castigand si consolidandu-si puterea in partid, Vasile Blaga a invatat in ultimul ceas ca singura sansa a PDL de a creste fie si un singur procent in sondaje este sa intoarca spatele omului care a distrus metodic si constant partidul in ultimii ani, cu sprijinul si ajutorul, desigur, al celor care l-au condus si s-au lasat folositi ca unealta a puterii fara alt scop decat al capatuirii personale sau de grup.

Neavand inca puterea sa isi spuna marile adevaruri si intepandu-se prin gard, Traian Basescu si PDL se despart pe zi ce trece tot mai mult.

Insa daca PDL cu Adriana Saftoiu ironizandu-l pe presedintele care ar fi trebuit sa fie, dar nu a reusit niciodata sa ajunga, are toate sansele sa creasca prin metoda ruperii de tatal ideologic, Traian Basescu pare sa isi fi pierdut busola politica definitiv.

Iar dupa ultima isprava - mosirea Miscarii Populare, la nervi, dupa cum bine stie si V. Blaga - presedintelui nu-i mai ramane decat sa mearga pana la capat si sa arunce de pamant si cu ultimele aparente ale tinutei prezidentiale.

Nu s-a putut abtine si, dupa ce a facut campanie pe fata la B1 TV Miscarii Populare, explicand cate telefoane va da pe la prietenii din tara pentru a face rost de sedii pentru filialele "fundatiei", presedintele a iesit duminica la o cafea cu noii lideri ai miscarii.

Nascuta din nervii presedintelui, plamadita din ura si aruncata pe soseaua de centura a politicii, Miscarea Populara a fost garnisita din start cu jumatate dintre consilierii prezidentiali, cealalta jumatate fiind formata din diverse vedete ale Facebook-ului.

La cat de impotriva spiritului s-a nascut aceasta Miscare, nici nu mai conteaza barfele Internetului care o acuza pe Elenina Nicut - femeia din stanga lui Traian Basescu, in poza de la terasa unde fondatorii au baut prima cafea impreuna - de derapaje verbale identificabile dincolo chiar si de centura orasului. Asa cum nu mai conteaza nici batjocora pe fata a Constitutiei si normelor de bun simt din partea celor platiti de stat pentru a se ocupa cu propaganda politica pentru viitorul si nemurirea lui Traian.

Daca ne uitam la liderul oficial al Miscarii Populare, ne linistim total si definitiv. Marian Preda reuseste sa fie chiar si mai antipatic decat consilierul samanic Sebastian Lazaroiu, in care oricine poate recunoaste etalonul politicii sarite de pe fix si dincolo de Constitutie.

Interesant ar fi insa de discutat cum a ajuns decanul Facultatii de Sociologie din Bucuresti in fruntea unei miscari politice, in viitor partid, care sustine deja ca se situeaza deasupra politicii si politicienilor, ea emanand din ura si resentimentul unui singur politician, cocotat de 8 ani in fruntea sistemului.

Ce nevoie are societatea romaneasca de inca o miscare populara, programata din fasa a deveni un vehicul politic pentru a servi revenirii presedintelui, vom afla peste un an si jumatate cand va fi deja facuta praf de parintele spiritual.

Rolul ei fiind de a lupta mai degraba impotriva politicienilor pentru compromiterea lor decat salvarea Romaniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Basescu Miscarea Populara, #Basescu partid nou , #presedinte