Mitrea: Basescu va arunca nume doar la momentul potrivit

Joi, 22 Mai 2008, ora 15:02
1621 citiri
Mitrea: Basescu va arunca nume doar la momentul potrivit

Presedintele Romaniei Traian Basescu va "arunca niste nume" doar la momentul potrivit, a delarat, joi, presedintele de campanie al PSD Miron Mitrea, referindu-se la afirmatiile presedintelui despre anumiti oameni politici care au venit sa-i ceara sa-i scape de justitie, transmite NewsIn.

Mitrea spune ca Traian Basescu nu vrea sau nu poate sa faca publice numele ministrilor despre care presedintele a afirmat ca au apelat la el pentru a interveni in diversele dosare in care acestia erau acuzati.

"Daca Basescu nu a facut public nimic despre solicitarile diversilor ministri care au apelat la el a incalcat legea. Mie mi se pare un risc pentru securitatea nationala daca s-a intamplat asa. Acum se agita asa pentru ca este campanie electorala si asteapta momentul potrivit pentru arunca niste nume. Asa face domnia sa, arunca petarde.

Se pare ca despre unii nu a vrut sa spuna, iar despre altii nu a putut. Oricum, mie tot ce se intampla cu DNA mi se pare un joc politic. Se urmareste vanarea unor oameni, asa cum s-a intamplat si in cazul meu. A asteptat sa inceapa campania, iar in ziua in care am fost numit presedinte de campanie, a aruncat pe masa dosarul", a mai spus Mitrea.

Totodata, liderul PSD a precizat ca PD-L sustine acum ca este impotriva taxei auto, desi aceasta a fost sustinuta de Traian Basescu. "Acum, cei din PD-L spun ca sunt in opozitie, asa cum s-a intamplat si cu taxa auto. Sulfina Barbu a vorbit pentru prima data de ea, iar Traian Basescu a sustinut-o, iar acum spun ca trebuie scoasa", a spus Miron Mitrea.

Presedintele Basescu a declarat luni, 19 mai, la Realitatea Tv, ca au existat politicieni care au venit inclusiv la el acasa pentru a-i cere sa intervina in justitie, seful statului refuzand sa dea nume si afirmand ca nu are relevanta apartenenta politica a acestora.

"Au fost politicieni care au venit si la mine acasa sa ceara interventii in justitie", a declarat Basescu, refuzand sa dea nume si spunand ca nu are importanta culoarea politica. "Este real, nici grav, nici uluitor", a mai comentat seful statului. Declaratia sa a intervenit in momentul in care a fost intrebat in legatura cu faptul ca PD-L este izolat pe scena politica.

Basescu a adaugat ca le-a transmis acestor politicieni care au venit "umili" atat la el acasa cat si la birou ca nu poate interveni in activitatea procurorilor. "Nu veniti la mine. Nu eu am pus procurorul sa deschida dosar. V-ati reclamat intre voi", a reprodus presedintele mesajul sau.

Seful statului a sustinut ca nu i-a denuntat pentru ca nu au mers mai departe cu demersul lor. "Am o experienta cu anunturile tarzii", a adaugat el, referire la "biletelul" dezvaluit de Elena Udrea. "Desi acum se dau mari, mi se pareau atat de umili atunci cand au venit sa ma roage sa intervin", a mai spus Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Traian Basescu, #Miron Mitrea, #nume , #presedinte