Ne-a tras Basescu o cacealma? (Opinii)

Miercuri, 16 Februarie 2011, ora 22:58
4022 citiri
Ne-a tras Basescu o cacealma? (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

Intr-un moment cand alianta de stanga-dreapta isi ascute armele, cand pe la vama zornaie catusele, iar la obor cresc preturile, era normal sa aiba mare succes vestea schimbarii premierului, chiar daca oficial nu s-a anuntat nimic.

Neoficial, insa, aflam totul pe surse. Sursele stiu exact ce se va intampla si, mai ales, ce nu se va intampla.

Sursele muncesc, dar nici analistii nu dorm

Sursele au avantajul ca nu ascund nimic, nu le scapa nimic si nu trebuie sa dea socoteala nimanui, deoarece pastrarea anonimatului este conditie sine qua non pentru functionarea surselor.

Sursele au stabilit si momentul decisiv cand presedintele va pune la cale noul premier: marti la ora 14. Ulterior, televiziunile au dezmintit ora: va fi 16.

Intrucat, pentru telespectator, nicio stire nu este mai credibila decat aceea la care ti se da data si ora exacta, populatia a ramas cu ochii pironiti la televizor, sa vada pe viu momentul festiv al prabusirii premierului.

Fireste, atunci cand sursele isi fac datoria, apar si analistii politici, ingramadindu-se la Antenele de profil, ca sa-si faca si ei datoria, macar atat, cat sa nu ramana cineva cu impresia ca sursele muncesc, iar analistii dorm.

De altfel, se pare ca analistii nu sunt mai putin creduli decat restul publicului, intrucat niciunul din ei n-a pus la indoiala schimbarea premierului. Dar nici nu s-au pus de acord cu totii in ce priveste numele celui harazit.

Asteptarile sunt mari, dimensiunea politica e mica

Profitand de confuzia generala, bannerele de pe ecrane au pus in circulatie mai multe nume de viitori premieri decat toti primii ministri, cati a avut Romania in ultima jumatate de secol.

O fi stiut presedintele ca noi trepidam de curiozitate ca sa aflam numele viitoruiui sef de guvern? Eu zic ca da. Da, pentru ca, la sosire, presedintele le-a si declarat ziaristilor scurt: "va spun la urma".

Da, pentru ca presedintele s-a saturat de propriii sai pedelisti. A declarat cu alta ocazie: "le-am vazut dimensiunea politica: e mica, fata de asteptarile mele".

Da, pentru ca insuccesul schimbarii cu remanierea trebuie reparat cu alta remaniere mai mare, o noua decapitare cel putin atat de mare cat este micutul Boc.

Da, pentru ca in ultima vreme presedintele a avut patru intalniri de taina cu cei din PD-L si una cu cei din BNR, la fel de misterioasa.

Asta-i: presedintele cauta un premier din BNR. Sursele si-au suflecat manecile si au inceput sa apara nume: Croitoru, Lazea, Florin Georgescu. Despre Isarescu, se stie ca nu da vrabia din mana pentru fantoma din gard.

Analistii n-au uitat sa-l aminteasca nici pe Iohannis, desi acesta a declarat ca problema nu-l mai intereseaza, intrucat are si dansul deja o cioara in mana si nu-l atrage vulturul din gard.

Cei mai glumeti dintre analisti nu scapa nici variante cu premieri din PD-L: revolutionarul Blaga, incoruptibila Monica Macovei, Oltean, Berceanu, adica exact ce n-ar face Basescu niciodata.

Jocul de-a cacealmaua

Intrebarea e, daca presedintele a stiut ca asteptam sa aflam numele viitorului premier, de ce a lasat presa sa stea ciorchine la usa, iar telespectatorii sa fiarba in suc propriu?

Dupa mine, pentru ca presedintelui ii place jocul de-a cacealmaua. Adica si-a zis in sinea sa: "nu strica sa asteptati degeaba momentul cand va voi spune eu ca degeaba ati asteptat voi ca fraierii".

Ceea ce s-a si intamplat, la iesire din sedinta, cand, cu fata obosita si cu haina ravasita, domnul Basescu a explicat telespectatorilor ce s-a vorbit: rezultatele bune din trimestrul patru si perspectivele excelente pe trimestrul in curs.

Cresterea negativa va fi pozitiva, iar cea pozitiva va fi si mai pozitiva, datorita eforturilor Guvernului. Cu inca putin efort, va veni primavara si se vor asterne in toata tara floricele pe campii.

Daca floricelele tin de foame inseamna ca vom trai bine!

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Traian Basescu USL, #Traian Basescu premier , #presedinte
Comentarii
Poza I_deea
I_deea
rank 5
Ne-a MAI tras Basescu o cacealma?
A
ammo
rank 1
Victore, daca te uitai si tu la televiziunile mogulilor, la care poti afla macar 80% din adevar