New Europe: Basescu, ultimul dictator al Europei

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 11:25
10529 citiri
New Europe: Basescu, ultimul dictator al Europei
Foto: Arhiva

Dupa aproape 25 de ani de la caderea comunismului, inca se mai aud strigatele disperate pentru libertate ale oamenilor care protesteaza in Europa, scrie o publicatie belgiana.

Saptamanalul New Europe da exemplu situatia din Romania, membra a Uniunii Europene din 2007, unde "cetatenii cauta cu inversunare valorile democratice, care au fost ingropate sub regimul despotic al controversatului presedinte Traian Basescu".

La un an distanta de urmatoarele alegeri prezidentiale din Romania, Basescu isi recanstiga rolul autocratic, care fusese slabit de referendumul de anul trecut, in care 87% dintre romani au votat pentru inlaturarea acestuia de la putere, scriu jurnalistii belgieni.

Crin Antonescu: La Cotroceni e cocotat un dictator! (Video)

Aflat intr-un razboi intern cu noul Guvern si cu majoritatea politica, Basescu tinteste acum dupa granitele Romaniei, poate in Europa, poate chiar peste ocean. Exista zvonuri care sustin ca el va incerca sa isi asigure viitorul politic cu ajutorul vechilor sale relatii, care l-au ajutat sa ramana la putere si acum un an, in ciuda rezultatului referendumului, mai precizeaza sursa citata.

Este probabil cea mai bizara situatie din Europa. Numai un tiran poate sfida vointa poporului cu atat de multa usurinta, intorcandu-se la conducere (7,4 milioane din 8,4 milioane de romani au votat impotriva lui). Asa a reusit Basescu sa se intoarca la Cotroceni, dupa trei saptamani in care a fost suspendat, se arata in saptamanalul belgian.

Basescu nu a reusit din intamplare sa isi recastige puterea dupa ce oamenii i-au spus sa plece. A fost un sistem construit cu atentie cel care l-a salvat. Regimul lui Basescu este caracterizat de o retea de institutii, care se afla in totalitate sub comanda lui personala.

Arhitectul lui Ceausescu: Basescu e un dictator, dar unul onest

Prin numirea sustinatorilor sai loiali in functii cheie si prin pastrarea celor care isi arata recunostinta, Basescu a reusit sa puna stapanire si pe serviciile secrete ale Romaniei si sa isi puna prerogativele prezidentiale inaintea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), acuza jurnalistii europeni.

Acestia adauga ca, in 13 luni, Romania va avea un nou presedinte, pentru ca Basescu nu mai poate beneficia de un al treilea mandat, insa modul acestuia de a gandi si metodele folosite pana acum duc cu gandul la cel mai rau scenariu: ca ar putea sa dea la schimb scaunul prezidential pentru o pozitie importanta in Uniunea Europena sau NATO.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Traian Basescu dictator, #Traian Basescu tiran, #Traian Basescu referendum, #Traian Basescu Belgia , #presedinte