Noul avion prezidential nu poate traversa Oceanul fara rezervor suplimentar

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 11:18
8576 citiri
Noul avion prezidential nu poate traversa Oceanul fara rezervor suplimentar

Noul avion prezidential, Airbus A 310, este dotat cu dormitor, un dus si birou de lucru. Mobilierul din avion, patul, fotoliile si mesele sunt construite pe structura din aluminiu.

Este mult mai confortabil decat fostul "Air Force One" romanesc, Boeing-ul 707 denumit "Carpati", dar are o problema. Nu poate efectua un zbor transatlatic cu mai mult de 70 de pasageri la bord, si are nevoie de un rezervor suplimentar pentru a ajunge pe continentul american.

Airbus-ul a fost construit in 1991, este echipat cu sisteme de comunicatii, siguranta si comunicatii si poate fi folosit in urmatorii 10 ani fara probleme.

Fostul avion prezidential romanesc, Boeing 707, denumit "Carpati", al companiei Romavia, care a transportat patru sefi de stat, a fost tras pe dreapta din cauza vechimii si a zgomotului produs.

Fostul director al Aviatiei Civile, Sorin Stoicescu, a explicat pentru Puterea ca avionul Boeing 707 nu putea sa aterizeze sau sa decoleze decat cu derogare pe aeroporturile civile din Europa si din lume, din cauza zgomotului.

"Air Force One-ul" romanesc, respectiv aeronava Boeing 707, fabricata in 1974, ar fi trebuit inlocuit de la 1 aprilie 2003, spune Stoicescu.

"Aceasta aeronava este depasita de la 1 aprilie 2003, nu mai are acces pe aeroporturile din Europa. Doar cand zboara cu presedintele primeste derogare pe aeroporturile europene si internationale. Chiar daca aeronava Boeing 707 a fost upgradata in Israel, tot nu este compatibila cu esalonarea minima pe verticala", a afirmat fostul director al Aviatiei Civile, Sorin Stoicescu.

"Avionul Boeing 707 are peste 14.000 de ore de zbor si a implinit 36 de ani in acest an. Este unul dintre cele mai vechi aeronave din Europa si din lume, utilizat de presedintele unei tari. Acest tip de aeronava, Boeing 707, este din anii '60-'70, dar americanii le-au recuperat si au pus pe ele sistemul AWACS, sisteme care acum sunt folosite ca si comandamente aeropurtate si se preteaza la alimentarea in aer", a adaugat fostul director al Aviatiei Civile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu avion, #Traian Basescu Air Force One, #Airbus prezidential , #presedinte
Comentarii
Poza Dumi10
Dumi10
rank 5
Mobilierul din avion, patul, fotoliile si mesele sunt construite pe structura din aluminiu.
Poza Gonzaguez
Gonzaguez
rank 5
Avatar -Pappy Schwein Krote=Ferdinand Marlanu.......ăhă-ăhă-ăhă-hă!