Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nu-i mai este sete lui Basescu? - De la cititori

Duminica, 10 Aprilie 2011, ora 08:14
3957 citiri

Cand i se va face sete, din nou, lui Traian Basescu? Daca presedintele va descoperi ca proviziile de apa plata din debara sunt pe sfarsite, vom avea o sansa sa ascultam explicatiile sale despre situatia actuala din Romania.

Numai cand va termina baxul de apa minerala, cumparat acum cateva luni din hypermarket, vom afla ce gandeste Traian Basescu despre degringolada provocata de pseudoreformele lui Emil Boc.

Nu m-ar mira sa-l descoperim pe presedinte prin parcarea vreunui hipermarket, cu doua baxuri de apa minerala in carucior (putina apa bea domn'presedinte, pe care o cumpara suspect de rar), explicand unui reporter, aflat intamplator prin zona, ca Executivul trebuie sa respecte legea.

La ultima interventie din parcare (dupa celebrul discurs de pe partie) a grait cam asa: "Tot ceea ce nu se incadreaza in limita legii nu trebuie luat in seama. Trebuie respectata decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, referitoare la recalcularea pensiilor militare".

Stupoare, din parcare, ar fi spus unii, surprinsi de fermitatea presedintelui. Oamenii au crezut ca in sfarsit garantul respectarii Constitutiei s-a trezit la viata si nu va mai actiona ca un paravan al abuzurilor executive.

Seara insa, la Cotroceni, i-a naucit de tot pe militarii pensionari care au aflat ca "decizia ICCJ nu se refera la declararea ca ilegala a recalcularii pensiilor, ci la metodele premergatoare recalcularii, precum cea care ii obliga pe pensionarii militari sa aduca adeverinte de la unitatile in care au lucrat". Totul a ramas supsendat in aer, iar problema a fost rostogolita, cine stie pana cand.

Pe Legea Pensiilor, in cazul celebrului vot Anastase, domnul Basescu a intors legea in Parlament, lasand sa se inteleaga ca i s-a inmuiat inima fata de sexul slab, desi cu cateva saptamani inainte sutinuse egalizarea varstei de pensionare pentru ambele sexe.

Un subterfugiu, pentru ca Anastase sa nu sufere, iar scaunul Camerei Deputatilor sa nu-si gaseasca alt pretendent. Bineinteles ca legea a revenit in Parlament, unde s-a decis ca femeile vor iesi la pensie la... 65 de ani.

Opozitia vrea sa-l trimita la inchisoare pe Emil Boc. Traian Basescu, garantul statului de drept, ar trebui sa-l mustruluiasca putin si sa-l trimita, eventual, intr-o mica vacanta. Duetul Ponta-Antonescu doreste insa ca nici Basescu sa nu scape de zeghe. Daca Emil Boc isi asuma raspunderea, parlamentarii Puterii nu vor vota, iar legea va trece. Curtea Constitutionala are majoritate portocalie asa ca nu va fi greu sa constate ca totul e in regula.

Boc va fi acuzat, poate chiar va sta in arest preventiv. Traian Basescu promulga legea care plafoneaza salariile profesorilor, deci va fi si el acuzat penal, poate chiar va fi condamnat de justitie. Ar merge o asumare in Parlament, care sa invalideze arestarea presedintelui. Dar cine s-o faca?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu demisie Boc, #presedinte Basescu, #profesori Basescu Boc, #legea pensiilor frauda Anastase , #presedinte