O carte despre Romania in vremea lui Basescu a aparut in SUA - vezi cat costa

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 16:18
3204 citiri
O carte despre Romania in vremea lui Basescu a aparut in SUA - vezi cat costa

O carte cu titlul "Romania under Basescu" a aparut in luna iulie a acestui an in Statele Unite. Volumul este publicat de Lexington Books si este editat de profesorii de politologie Ronald F. King si Paul Sum.

"Lucrarea se constituie intr-o radiografie non-partizana a aspiratiilor, realizarilor si frustrarilor din prima presedintie Basescu. Studiul introductiv, semnat de cei doi editori, exploreaza conceptul de 'triage democratization', o contributie la intelegerea mecanismelor adeseori reactive ale actelor decizionale din acesti ani", anunta Vladimir Tismaneanu pe blog.

Istoricul spune ca volumul are drept subiect "modul in care pot fi racordate avansurile incontestabile pe linia consolidarii democratice cu nedorinta ori neputinta clasei politice de a rupe in chip radical cu trecutul".

"In ce ma priveste, am fost si raman convins ca suspendarea din 2007 in urma a ceea ce-am numit, impreuna cu Dragos-Paul Aligica, un puci parlamentar, intensitatea campaniilor de presa demolatoare si calomniatoare, nu pot fi explicate fara a intelege reactiile anti-Basescu generate de condamnarea dictaturii comuniste si de schimbarile petrecute in regimul arhivelor si al predarii dosarelor fostei Securitati catre CNSAS. Nu spun ca a fost singura cauza, dar a fost una decisiva. Contributiile din volum lumineaza variile fatete ale procesului democratic in plan economic, social, politic, cultural, al naturii partidelor politice si al drepturilor omului", comenteaza Vladimir Tismaneanu.

In opinia sa, lucrarea este indispensabila pentru "intelegerea a ceea ce s-a cristalizat ca un proiect politic care urmareste modernizarea institutionala, consolidarea statului de drept, reducerea coruptiei si de-comunizarea".

"Autorii examineaza critic tendintele din viata politica romaneasca, adopatand o pozitie de 'optimism prudent', cum remarca profesorul Tom Gallagher in cuvintele de sustinere de pe coperta a patra", adauga Tismaneanu.

Volumul "Romania under Basescu: Aspirations, Achievements, and Frustrations during His First Presidential Term" poate fi achizitionat de catre cititorii americani cu 85 de dolari, iar de cei europeni cu 60 de euro.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Basescu carte SUA, #carte Basescu mandat America, #Tismaneanu carte mandat Basescu , #presedinte