O minune - ridica-te Traian Basescu si vorbeste! (Opinii)

Autor: Iulian Leca, Senior editor
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 14:31
17011 citiri
O minune - ridica-te Traian Basescu si vorbeste! (Opinii)

Ranit, dupa ce a lovit, mut, dupa ce a tipat, jignit, dupa ce l-a desfiintat pe "arabul" Arafat, Traian Basescu sta acum pitit undeva in spatiul carpato-danubiano-pontic.

Boc a dat dovada de ceva mai mult curaj - a vizitat un jandarm si a grait. Cica ar vrea dialog, nu caramizi in cap. Traian Basescu nu stim ce vrea, dar vedem prea bine ce primeste de la poporul pe care l-a facut in fel si chip. Pentru ca, si asta a fost stirea cea mai importanta a zilei de 15 ianuarie, revoltele si protestele din Bucuresti s-au extins in toata tara.

Propaganda PDL va avea grija ca dupa violentele din centrul Bucurestiului sa puna TOATE protestele din Capitala doar in carca unor golani, a "nevroticilor" si a membrilor de partid cu antecedente penale. Nu stiu cum se vor descurca dupa asta cu protestele din toate celelalte mari orase ale tarii, insa sloganul invizibililor raspandaci de partid e previzibil. Golanii - la fel ca in '90, in Piata Universitatii. Probabil se va ajunge si la drogati, criminali inca neprinsi si asa mai departe.

Emil Boc insa a vorbit. El acum e omul dialogului. Vrea discutii cu toata lumea, nu caramizi in stanga si-n dreapta. Acum s-a gasit, dupa 14 asumari de raspundere in Parlament, in dispretul si batjocora votului poporului. Ce altceva au insemnat oare pentru Emil Boc cele 14 asumari, pe cele mai importante 17 legi ale ultimilor trei ani, daca nu o caramida in capul esentei democratiei, care presupune tocmai dezbateri, discutii intre partide si, in final, un vot liber, nu cu oameni tinuti in banci?

Irelevant sa mai intrebam. Nici Boc si nici Basescu nu au exercitiul dezbaterilor libere, au uitat sa-i asculte si pe altii, iar acum isi descopera autismul. I-as invita sa coboare in piata. Daca tot spun ca isi doresc dialogul, nu bolovani in cap, desi pana acum nu au avut timp de el, sa mearga la Universitate si sa vorbeasca poporului.

Aici, nu am decat o singura asteptare - Traian Basescu. Presedintele, care in 2007 se suia pe tribuna instalata "spontan" in aceeasi Piata a Universitatii, sa mearga si acum acolo si sa vorbeasca dragostei sale de-o viata - poporului roman.

Traian Basescu are acum o uriasa sansa. Nesperata si de negandit pana sa inceapa protestele. S-a suit cu picioarele pe un simbol, iar violentele din strada sunt consecinta directa a acelei neghiobii.

Presedintele are ocazia sa rezolve problema, sa isi spele pacatul. Sa demonstreze ca a invatat cu adevarat lectia pe care i-au dat-o romanii, asa cum se lauda la inceputul celui de-al doilea mandat. Are sansa chiar si de a recunoaste ca a gresit. Dar nu jignind din nou si nici cu lacrimi false in ochi.

Sper sa fi inteles ca acest popor nu e chiar atat de prost si nici mamaligar, asa cum l-au crezut pana acum toti politicienii nostri. In fata acestor degenerari de violenta si in pragul unor explozii si mai mari ale unor viitoare revolte si proteste, presedintele ar putea sa demonstreze ca este presedintele tuturor romanilor si sa isi sacrifice orgoliul in fata interesului national.

Stiu, e ca si cum ai astepta o minune. Nu se va intampla. Tot ce vom primi va fi doar un alt val de pixeli albastri, de lectii si predici despre faptul ca ei sunt singurii care mai pot salva tara. Si ca Opozitia a dus-o in faliment. Nu vor fi inteles nici de aceasta data ca romanii s-au saturat cu adevarat de politica lor ieftina. Asa cum si USL pare sa nu fi inteles acest adevar simplu.

Citeste si:
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Un profesor de științe politice chestionează doctoratul generalului Ciucă: ”A văzut cineva teza savantului care abia știe să citească de pe o hârtie?”
Fostul ambasador și consilier prezidențial Cătălin Avramescu, profesor universitar de Științe Politice, a postat pe Facebook mai multe întrebări legate de teza de doctorat a generalului...
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Cîțu, despre revenirea USR în Guvern: „Nimeni nu a propus asta în conducerea PNL; Nu voi susține intrarea PSD în Executiv”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni, 25 octombrie, că USR și PSD ar trebui să susțină guvernul minoritar condus de Nicolae Ciucă dacă vor să arate că își doresc să...
Sursa: Ziare.com