Opinii Basescu, pentru noi vei fi CV doi

Sambata, 10 Iulie 2010, ora 21:16
1610 citiri
Opinii Basescu, pentru noi vei fi CV doi

S-a schimbat conducerea SRTV si a SRR, iar Traian Basescu a venit la televiziunea nationala, dupa ce fusese cu o zi in urma si la radioul public, pentru a tine un fel de monolog.

Cu moderatori cuminti, fara intrebari incomode, Presedintele se desfasoara in voie. La primul auz sau la prima vedere, ascultandu-l, devii din contestatar aprig cel putin un ascultator putin mai atent.

Monologul presedintelui se desfasoara pe aceleasi coordonate, precum modernizarea statului, sistemul canceros de pensii, pensile de invaliditate acordate abuziv si mai nou impozitarea tuturor formelor de venit ale romanilor, inclusiv pensiile si ajutorul de somaj.

Lupta cu marea coruptie promisa in 2004 a apus de mult, iar acum a ramas de dus lupta cu criza. Dar de ce a trebuit ca Traian Basescu sa vorbeasca de-abia acum, dupa sase ani la carma tarii, despre marile probleme ale statului?

Ne intrebam si noi, de ce acesti domni de la putere in frunte cu presedintele nu au descoperit aceste deficiente din timp, putand fi eventual contracarate.

Inainte de alegerile prezidentiale din 2009, Traian Basescu a venit in fata Parlamentului si a tinut un discurs de vreo doua ore, in care a insirat marile realizari ale mandatului sau de pana atunci. Printre marile "succesuri" ale presedintelui era mentionata cresterea pensiilor si a nivelului de trai pentru pensionari si pentru cetatenii Romaniei. Se lauda domnu' Basescu, ca si salariul mediu pe economie a crescut, iar romanii infloresc pe zi ce trece.

Acum vine si graieste ca Guvernul Tariceanu a aruncat cu banii pe fereastra marind exagerat pensile si salariile bugetarilor. Deci dadea bine, pentru imaginea electorala din precampanie, ca domnu' Presedinte sa-si asume aceste realizari notabile, dar acum, brusc, nu-i mai apartin. Totul s-a intamplat din cauza lui Tariceanu si a guvernului sau.

Traian Basescu are puterea si are capacitatea de a persuada masele. Doar ascultandu-l, ai impresia ca-l asculti pe cel mai mare om de stat din istoria Romaniei si pe cel mai mare reformator din era postcomunista. Parca acum isi incepe primul mandat de presedinte.

Timpul ne-a demonstrat ca, la vorbe si la gargara, presedintele este un maestru. La fapte si la solutii puse in practica, el este pe picior de egalitate cu recent "picatii" la BAC.

Pomenile electorale, despre care vorbeste Traian Basescu, sunt aduse ca argument in favoarea restructurarii aparatului de stat. Dar cine o fi fost in campanie, de vreo sase ani incoace? Cumva noi, cetatenii, sau un domn Traian Basescu care dupa ce a castigat alegerile din 2004, nu a facut decat sa poarte un razboi de imagine cu liberalul Tariceanu.

Nu este de acord nici cu cresterea TVA si ataca, subtil, persoana lui Emil Boc. Pai marea batalie a desemnarii premierului cine a dus-o? Atunci, Constitutia era clara si nu mai lasa loc de interpretari.

Traian Basescu da senzatia ca este atoatestiutor, dar inca mai vrea sa ne tina pe jar. Se pricepe la economie, este expert in cotele apelor Dunarii, este un as in cunoasterea sistemului de pensii si ajutor social.

Domnia sa pare ca indeamna la nesupunere fata de lege, in Romania. Altfel, cum sa interpretam remarci de genul "decizia Curtii a fost una politica" si "daca partidele de opozitie dadeau dovada de responsabilitate politica, nu se duceau la Curte sa reclame taierea pensiilor".

Mai pe romaneste, "taie Emile in carne vie, chiar cu riscul incalcarii Constituiei, ca poate nu ne prinde nimeni la furat". In acest caz, putem fi foarte bine un stat organizat pe structuri de tip tribal, in care totul sa se faca dupa legile naturii si dupa urechea sefului de trib.

Tot domnul Presedinte ne indica si vinovatul, din cauza caruia ANI a ramas fara lege de functionare. Pentru neconstitutionalitatea legii de functionare a ANI, este de vina maghiarul Frunda, "ca cine stie ce interese are el" si nu pentru ca este ungur. Nimeni nu l-a acuzat pe Presedinte de discriminarea ungurilor, dar cine se scuza se acuza, conform unei zicale din popor.

In baza unei legi fundamentale functioneaza si Romania, la fel ca majoritatea natiunilor civilizate din lumea larga. Daca domnul Presedinte considera ca incalcarea Constitutiei tarii se poate face, asa, la mica intelegere, dupa cum o dicteaza necesitatea luarii unor masuri de catre un guvern incompetent sau transpunerea in realitate a unor legi facute dupa ureche, atunci domnul Traian Basescu nu trebuie considerat garantul respectarii legilor in Romania si nici seful unui stat de drept.

In loc de scuze fata de cetateni si de o rezonabila demisie din partea primului ministru, avem parte de mustrari adresate de Traian Basescu opozitiei, care nu a facut decat sa sesizeze instanta constitutionala, cu privire la un posibil abuz.

Traian Basescu zice vrute si nevrute, despre Guvern, ca si cum el nu ar fi partas la acest act de guvernare al Cabinetului actual. Insa, doamna Udrea a tinut sa-l contrazica, intr-o discutie avuta cu sinistratii din Moldova. Oamenii o intrebau pe doamna ministru daca, intr-adevar, vor veni materiale pentru case, iar doamna Udrea a raspuns "pai, daca v-a promis domnul Presedinte, asa va fi, ..ca guvernu' face intotdeauna ce zice presedintele".

Din pacate pentru noi, Traian Basescu s-a transformat intr-o clona a lui Corneliu Vadim Tudor. Trancaneala fara rost, fara rezultate si multa demagogie. Pe Vadim l-au furat la urne, pe Basescu incearca sa-l distruga moguli. Vadim promitea executii pe stadioane, Traian Basescu ne invita la tepe in Piata Victoriei.

Poate ca doamna Udrea se va insela, si Guvernul nu va face exact ce spune Presedintele. Sau vom fi nevoiti sa fredonam "tu, Emile, pentru noi vei fi Tariceanu doi". Fireste, coleg de ring cu Traian Basescu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#declaratii contradictorii Traian Basescu , #presedinte
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Ei na ! Uite ca Presedintele Basescu are alt program decat ce izvoraste din minte dlui Liviu Anghel sau al liberalilor . Care nu vad decat