Opinii: Cine saboteaza Romania?

Sambata, 18 Decembrie 2010, ora 10:26
1953 citiri
Opinii: Cine saboteaza Romania?

Opozitia impinge Romania in derapaj. Opozitia a votat impotriva extinderii cercetarii penale in cazul Ridzi, ca sa defaimeze Puterea. O Romanie intreaga este trasa in groapa de poftele lui Voiculescu, Vintu si Patriciu.

Franta, Olanda si CSM sunt vinovate pentru intarzierea aderarii Romaniei la spatiul Schengen. Functionarii sunt responsabili, pentru ca mananca bugetul statului. Pensionarii sunt prea multi. Romanii sunt lenesi. Medicii duca-se din tara. Profesorii se opun reformei din Educatie.

Dati-mi consiliul general si fac din Bucuresti capitala europeana. Crin Antonescu este vehiculul in care se urca Voiculescu, spre a-si implini poftele nelimitate de agonisire.

Mircea Geoana este un om cu multa mizerie in spate, dar la o adica, e bun asa la Senat, cu mizerie cu tot. Oprescu nu are niciun merit, ci doar pune in aplicare proiectele lui Traian Basescu.

Avem urmatorul tablou: un partid exceptional, un presedinte curat ca lacrima si o Romanie diaboliziata, al carei unic scop este sa distruga eforturile Puterii de a scoate tara din criza. Adica, noi ne opunem sa fim scosi din criza, fiindca ne place sa traim prost!

Tendinta aceasta, de a crede ca tot ceea ce ti se intampla rau este din cauza altuia, nu mai tine de politica, ci este de alta natura.

PD-L si aliatii au, cu exceptia primariilor si consiliilor judetene castigate de PSD si PNL, toate parghiile decizionale din Romania. Au oameni plantati in toate structurile din tara. Stapanind Romania si toate resursele ei financiare, este aproape paranoic sa spui si sa fi crezut la infinit ca exista in fiecare fir de iarba cate un sabotaj impotriva Puterii.

Dar sa zicem ca noi suntem otraviti pana-n maduva oaselor de politica si de dorinta de a extermina tot ceea ce este bun. Europenii nu pot fi insa acuzati de actiuni subversive. Ce spun oficialii Comisiei Europene despre cauzele care au dus Romania in halul pe care-l traim astazi?

Ca politicienii romani sunt slab pregatiti, incapabili si dezinteresati de reforme structurale indispensabile. Ca administratia publica este politizata si slab pregatita.

Ca Parlamentul este, de asemenea, incapabil sa exercite functia sa democratica de control al Guvernului, iar actul guvernametal este superficial si ineficient, marcat de relatii de autoritate uneori conflictuale.

Stupoare, nu? Uite ca Europa nu este de acord cu Traian Basescu. Uite ca nu poporul este gasit vinovat pentru relele din tara. Poporul care nu vrea sa ... mars, la munca! Nici Franta, nici Olanda, nici medicii, nici macar Patriciu nu-s culpabili! Ci slaba pregatire a celor care conduc de pe diverse pozitii Romania.

Logica elementara este simpla de tot: cand intr-o companie privata lucrurile nu merg bine, nu dai vina pe ploaie, soare, nori. Schimbi conducerea. O faci pana gasesti omul potrivit. Nu are sens sa nenorocesti o afacere si oamenii doar pentru ca nu vrei sa vezi unde este buba.

De ce se pierde timpul scornind dusmani imaginari, in loc sa se recunoasca eventual ca defectul este si prin Opozitie, dar nu atat cat in sanul Puterii?

Citeste si:
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, îi cere demisia lui Robert Negoiţă, după ce primarul Sectorului 3 a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi un prejudiciu de...
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
Dosarul 10 august și riscul schimbării axei strategice
România pare încremenită la patru ani de la reprimarea marelui miting împotriva guvernării PSD, care cu Liviu Dragnea la butoane strivea Justiția. S-au schimbat doar discursurile și oamenii...